Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Απρίλιος 2006

Γνωρίζετε ότι η παπαρούνα ήταν ιερό φυτό της θέας Δήμητρας καθώς σαν παράσιτο των σιτηρών συμβόλιζε με την παρουσία της, την παρουσία της Δήμητρας στα ανοιξιάτικα σπαρτά;

Παπαρούνες σε λιβάδι (Papaver Rhoeas)

Παπαρούνα - Papaver Rhoeas

Η παπαρούνα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή, άγρια φυτά στην Ευρώπη, τόσο για την εξαιρετική ομορφιά της, όσο και για τις αναμνήσεις που συνειρμικά κουβαλά από το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Το φυτό αυτό είναι ετήσια πόα, που αναπτύσσεται εύκολα από σπόρους. Οι πολύκλωνοι μίσχοι καλύπτονται σε όλο το μήκος τους από τριχίδια σε υπέροχο άσπρο ή πορφυρό-κόκκινο χρώμα, και ιδιαίτερα στο ανθοφόρο τμήμα τους. Οι μίσχοι των λουλουδιών είναι αρκετά λεπτοί, και στηρίζουν τα μονήρη, εποχιακά άνθη. Το μπουμπούκι κρέμεται ανάποδα, προς τα κάτω, και παίρνει την κανονική του θέση λίγο πριν ανθίσει. Οι μίσχοι διαθέτουν ένα άσπρο γαλακτώδες χυμό.

Τα περισσότερα από τα φύλλα βρίσκονται λίγο πολύ στο μεσαίο ή χαμηλό μέρος του μίσχου, κάνοντας την παρουσία των λουλουδιών πιο εντυπωσιακά αισθητή και επιδεικτική. Είναι έμμισχα, ταξινομημένα αντικριστά επάνω στα στελέχη και διαιρούνται τόσο βαθιά, σαν φτερά ή ψαροκόκαλα, ώστε κάθε τμήμα (λοβός φύλλου) να είναι ανεξάρτητο. Έχουν επίσης ένα αδρά οδοντωτό περίγραμμα. Οι διαιρέσεις των φύλλων και το οδοντωτό περίγραμμα ποικίλλουν από φυτό σε φυτό.

Το άνθος αποτελείται από 2 χνουδωτά σέπαλα και 4 πέταλα από ανοιχτό κόκκινο μέχρι κόκκινο-κρεμεζί χρώμα, έχοντας συχνά μια σκούρη σταγόνα στη βάση. Η σταγόνα ποικίλλει επίσης από φυτό σε φυτό, ενώ από μερικά απουσιάζει εντελώς. Τα πέταλα είναι εύθραυστα (αποσυνδέονται εύκολα από το άνθος) και το μέγεθός τους ποικίλει αρκετά, αλλά μια μέση τιμή της διαμέτρου τους είναι περίπου τα 50 χιλ. Στο κέντρο υπάρχει ένας σφαιρικός ή σε σχήμα κούπας ύπερος που έχει απαλό πράσινο χρώμα με πιο σκούρες ακτινωτές λωρίδες στην κορυφή. Το στίγμα βρίσκεται επάνω σε αυτές τις λωρίδες. Η βάση του ύπερου είναι περικυκλωμένη με μια συστάδα από πολλούς μαύρους στήμονες με ανθήρες που καλύπτονται από απαλή κίτρινη ή γκριζωπή γύρη.

Ο καρπός είναι μια κάψουλα με σπόρους, σε χρώμα απαλό πράσινο που γίνεται κιτρινωπό ή ανοιχτόχρωμο καφέ, όταν οι σπόροι ωριμάσουν. Η λεία, άτριχη κάψα των σπόρων είναι ένα στρογγυλό δοχείο με επίπεδο κάλυμμα στην κορυφή (καπάκι) που διαθέτει μια ελαφρώς κομμένη οδοντωτή περιφέρεια. Το κάλυμμα της μεσοσχιδής κάψας, δεν ανοίγει και δεν αποσπάται, αλλά αντ' αυτού, οι μικροσκοπικοί (1 χιλ.), καφετί, σε σχήμα φασολιού σπόροι, δραπετεύουν από τους πόρους στο πάνω μέρος του καλύμματος της κάψας, όταν ο αέρας την αναγκάζει να ταλαντευτεί.

Χώρα καταγωγής της παπαρούνας είναι πιθανόν η Ασία και η Απω Ανατολή. Σύμφωνα με αναφορές, το φυτό αυτό είναι ενδημικό στη βόρεια Αφρική, στη δυτική Ασία και στην Ευρώπη. Είναι επίσης εγκλιματισμένο στη Βόρεια Αμερική.

Η παπαρούνα "Papaver Rhoeas" (Μύκων ροιάς) είναι ένα πολύ ελαφρύ ναρκωτικό. Κύριο συστατικό στα φρέσκα πέταλα είναι μια κόκκινη χρωστική ουσία, η οποία αποτελείται από τα οξέα Rhoeadic και Papaveric. Αυτό το χρώμα γίνεται πολύ πιο σκούρο από τα αλκάλια. Όλα τα μέρη του φυτού περιέχουν την κρυσταλλική, μη-δηλητηριώδη, αλακαλοειδή ουσία "Ροιαδίνη". Τα ποσοστά των δραστικών συστατικών είναι πολύ μικρά και μάλλον αμελητέας ποσότητας. Υπάρχει μεγάλη διαμάχη ως προς την παρουσία της μορφίνης στα συστατικά. Επίσης, δεν έχει προσδιοριστεί αν το μηκωνικό οξύ, που είναι παρόν στο όπιο, είναι συστατικό των φυτών.

Τα λουλούδια της παπαρούνας των λιβαδιών έχουν μια μακρόχρονη ιστορία στην ιατρική χρήση, ειδικά για ασθένειες των ηλικιωμένων και των παιδιών. Εφαρμόζεται κυρίως σαν ήπιο αναλγητικό και σαν θεραπευτική αγωγή για τον έντονο βήχα, ενώ βοηθά επίσης στη μείωση της νευρικής υπερδραστηριότητας Σε αντίθεση με τη συγγενή της οπιούχο παπαρούνα  (P. somniferum) αυτή δεν προκαλεί εθισμό. Όμως, το φυτό περιέχει αλακαλοειδή, τα οποία βρίσκονται ακόμα υπό έρευνα, και γι' αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο με την επίβλεψη καταρτισμένο θεραπευτή.

Τα λουλούδια και τα πέταλα είναι αναλγητικά, μαλακτικά, εμμηναγωγά, αποχρεμπτικά, υπνωτικά, ελαφρώς ναρκωτικά και καταπραϋντικά. Ένα εκχύλισμα που λαμβάνεται εσωτερικά, χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία βρογχικών παθήσεων και περιπτώσεις έντονου βήχα, ενάντια της αϋπνίας, της δυσπεψίας, νευρικών και πεπτικών διαταραχών και κατά δεύτερο λόγο για επώδυνες καταστάσεις. Τα λουλούδια χρησιμοποιούνται επίσης για τη θεραπεία του ίκτερου. Τα πέταλα μαζεύονται όταν τα λουλούδια είναι ανοικτά και αποξηραίνονται για κατοπινή χρήση. Πρέπει να συλλεχθούν μια μέρα χωρίς υγρασία και μπορούν να αποξηρανθούν ή να παρασκευαστούν σε σιρόπι.

Το φυτικό κόμμι (λατέξ) που υπάρχει στους λοβούς των σπόρων είναι ναρκωτικό και ελαφρώς ηρεμιστικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολύ μικρές ποσότητες, και από την επίβλεψη ειδικευμένου, σαν υπνωτικό φάρμακο. Τα φύλλα και οι σπόροι είναι τονωτικά. Είναι χρήσιμα στην αντιμετώπιση του χαμηλού πυρετού. Τα φυτά έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.

Πολλά μέρη του φυτού της παπαρούνας είναι φαγώσιμα. Οι σπόροι - ακατέργαστοι ή μαγειρεμένοι, χρησιμοποιούνται πολύ σαν αρωματική ουσία στα κέικ, το ψωμί, τις σαλάτες φρούτων κ.λπ., και προσδίδει μια πολύ ευχάριστη, καρυδάτη γεύση. Οι σπόροι είναι μάλλον μικροί, αλλά περιέχονται σε αρκετά μεγάλους λοβούς ώστε έτσι, να γίνεται εύκολη η συγκομιδή τους. Οι σπόροι είναι απολύτως ασφαλείς για να φαγωθούν, καθώς δεν περιέχουν κανένα από τα αλακαλοειδή, που σχετίζονται με τα άλλα μέρη του φυτού. Ένα βρώσιμο λάδι εξάγεται από τους σπόρους. Λέγεται ότι είναι άριστο υποκατάστατο του ελαιόλαδου, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις σαλάτες, τις σάλτσες και στη μαγειρική.

Τα φύλλα - ακατέργαστα ή μαγειρεμένα, χρησιμοποιούνται όπως το σπανάκι ή σαν αρωματικά ουσία σε σούπες και σαλάτες. Τα φύλλα δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν αφότου έχουν σχηματισθεί τα μπουμπούκια των λουλουδιών. Χρειάζεται κάποια προσοχή, βλέπε τις ανωτέρω σημειώσεις για την τοξικότητα. Τα άνθη - μπορεί να φτιαχτεί ένα σιρόπι από τα κόκκινα πέταλα των λουλουδιών, που χρησιμοποιείται μέσα σε σούπες, χυλούς κ.λπ. Στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε επίσης ως υποκατάστατο τσάι. Μια κόκκινη χρωστική ουσία από τα πέταλα χρησιμοποιείται σαν αρωματική ουσία τροφίμων, ειδικά στο κρασί.

Η παπαρούνα ήταν ιερό φυτό της θέας Δήμητρας καθώς σαν παράσιτο των σιτηρών συμβόλιζε με την παρουσία της την παρουσία της Δήμητρας στα ανοιξιάτικα σπαρτά. Απαραίτητη στα Ελευσίνια Μυστήρια όπου οι πομπές στόλιζαν τα αγάλματα της θεάς με άνθη παπαρούνας. Οι αρχαίοι γνώριζαν καλά τις υπνωτικές και ναρκωτικές ιδιότητες του φυτού, καθώς οι γιοι του Άδη, ο Ύπνος και ο Θάνατος, παριστάνονταν να κρατούν παπαρούνες στα χέρια τους. Είναι προφανής ο συμβολισμός της χρήσης του φυτού καθώς από τον ύπνο που μπορεί να προκαλέσει η κοινή παπαρούνα (Μήκων η Ροιάς-Papaver Rhoeas) φθάνουμε στον θάνατο που μπορεί να προκαλέσει η οπιούχος παπαρούνα (Μήκων η υπνοφόρος-Papaver somniferum). 

Πηγή:
http://www.marz-kreations.com/WildPlants/PAPV/ Papaver_rhoeas.html
http://www.sfheart.com/poppy.html
http://www.valentine.gr/spring_gr.php

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Μήλο των Σοδόμων - Calotropis procera
Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version