Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Φεβρουάριος 2017

Γνωρίζετε ότι το δέντρο Maqui είναι ιερό για τους ιθαγενείς Ινδιάνους Μαπούτσε της Χιλής, οι οποίοι θεωρούν το φυτό σύμβολο καλής θέλησης και ειρηνικής πρόθεσης;

Αριστοτέλια (Aristotelia chilensis). Φύλλα και καρποί.

Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis

Το φυτό Αριστοτέλια (Aristotelia chilensis - Maqui ή wineberry της Χιλής) είναι ένα είδος της οικογένειας Elaeocarpaceae ενδημικό στα εύκρατα δάση της περιοχής Valdivian στη Χιλής και στις παρακείμενες περιοχές της νότιας Αργεντινής (Παταγονία). Το Maqui καλλιεργείται σποραδικά. Το βοτανικό όνομα Αριστοτέλια (Aristotelia) προέρχεται από τον Έλληνα φιλόσοφο Αριστοτέλη.

Το Maqui είναι ένα μικρό δίοικο δέντρο που φτάνει τα 4-5 μέτρα ύψος και είναι αειθαλές. Αναπτύσσεται σε υψόμετρο έως 2.500 μέτρα. Ο διαιρούμενος κορμός του έχει ομαλό φλοιό. Τα κλαδιά είναι άφθονα, λεπτά και εύκαμπτα. Τα φύλλα είναι απλά, αντίθετα, ωοειδή-λογχοειδή, με οδοντωτές άκρες, που κρέμονται γυμνά και δερματώδη. Οι νευρώσεις των φύλλων είναι ορατές και ο μίσχος τους έχει έντονο κόκκινο χρώμα. Στις αρχές της άνοιξης, το δέντρο ανανεώνεται, χρησιμοποιώντας τα απομεινάρια ως πηγή υδατάνθρακα για να σχηματίσει τα νέα φύλλα και άνθη.

Ανθίζει από το Μάιο και οι σπόροι ωριμάζουν Αύγουστο με Σεπτέμβριο. Τα λουλούδια είναι μικρά, λευκά, δίοικα (κάθε λουλούδι είναι είτε αρσενικό είτε θηλυκό, αλλά μόνο το ένα φύλο μπορεί να βρεθεί σε οποιοδήποτε φυτό, έτσι θα πρέπει να μεγαλώσουν τόσο αρσενικά όσο θηλυκά φυτά, για αναπαραχθεί σπόρος) και γονιμοποιούνται από τις μέλισσες. Το φυτό δεν είναι αυτο-γόνιμο. Τα άνθη δίνουν ένα μικρό βρώσιμα φρούτο (μούρο). Το μούρο συναντάται μόνο στο θηλυκό φυτό. Τα μούρα συγκομίζονται μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου, ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος. Είναι από τα πρώτα είδη για να αναδάσωση ανασύσταση σε καμένες ή αποψιλωμένες περιοχές.

Ένα δέντρο σε ηλικία επτά ετών παράγει έως και 10 κιλά μούρα ετησίως. Τα μικρά, μοβ-μαύρα μούρα έχουν περίπου 4-6 χιλιοστά διάμετρο και περιέχουν 4-8 σπόρους. Με γεύση παρόμοια με του βατόμουρου, τα maqui είναι επίσης γνωστά στη Χιλής ως wineberry και κατά τόπους ως maqui ή maque στα ισπανικά.

Ο κύριος όγκος των άγριων maqui βρίσκεται στα δάση της Χιλής. Κυρίως στις περιοχές Κοκίμπο και Αϊσέν σε μια έκταση 170.000 εκταρίων συνολικά. Η μέση παραγωγή της περιοχής είναι περίπου 220 κιλά ανά εκτάριο ετησίως, αλλά με εκτιμώμενη απόδοση μόνο 90 λόγω της απομακρυσμένης πρόσβασης και της δυσκολίας στη μεταφορά.

Τα μούρα συλλέγονται από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο κάθε έτους από τις οικογένειες, κυρίως τους Μαπούτσε που συλλέγουν τη σοδειά τους κοντά στα βουνά των Άνδεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει τη συλλογή από πλευρικά κλαδιά των δέντρων, που τα κουνούν για να αποκοπούν τα μούρα, και στη συνέχεια, με μηχανική διαδικασία διαχωρίζουν τα μούρα από τα φύλλα.

Τα μούρα Maqui είναι μια αγαπημένη τροφή των πουλιών γύρω στο τέλος του καλοκαιριού κι έτσι διασκορπίζουν τους σπόρους. Η αποψίλωση όμως των τροπικών δασών στο εύκρατο Valdivian στη Χιλή καταστέλλει αυτή τη διασπορά σπόρων από τα πτηνά και οδηγεί σε μείωση του πληθυσμού.

Το Maqui φυτεύεται στους κήπους των σπιτιών και δεν καλλιεργείται σε κλίμακα οπωρώνα. Τα περισσότερα από τα φρούτα στην αγορά προέρχονται από την άγρια φύση. Το Maqui είναι ευαίσθητο στον παγετό και αρκετά ανθεκτικό στη θαλάσσια έκθεση. Προτιμά καλά στραγγιζόμενα εδάφη σε ηλιόλουστες θέσεις, με προστασία από το κρύο και τους ξηρούς ανέμους. Το χώμα πρέπει να είναι ελαφρώς όξινο, μέτριας γονιμότητας.

Τα Maqui μπορούν να φυτευτούν στη ζώνη USDA- 8 έως 12. Καλλιεργούνται στην Ισπανία και σε ηπιότερες, υγρές περιοχές της Βρετανίας, όπου οι παγετοί του χειμώνα μειώνουν το φυτικό απόθεμα, με αποτέλεσμα την τόνωση της ανάπτυξης περισσότερων βλαστών την άνοιξη.

Τα μούρα Maqui, έχουν έντονο χρώμα, που κυμαίνεται από σκούρο κόκκινο μέχρι βαθύ μωβ. Η γεύση του σημειώνεται ως ευχάριστη, γλυκιά, και ξηρή  κάπως σαν του μύρτιλλου. Τα μούρα Maqui τρώγονται ως καρποί και χρησιμοποιούνται σε συμπληρώματα διατροφής για το ξεχωριστό χρώμα τους και την περιεκτικότητά τους σε ανθοκυανίνες. Τα μούρα καταναλώνονται ωμά, αποξηραμένα ή μεταποιημένα σε μαρμελάδες και χυμούς για τις τονωτικές τους ιδιότητες, αλλά και ως συστατικό σε μεταποιημένα τρόφιμα ή ποτά. Το πλούσιο χρώμα αποδίδεται στις ανθοκυανίνες, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Οι χρωστικές ουσίες του φρούτου χρησιμοποιούνται μερικές φορές για τη βελτίωση του χρώματος των ερυθρών οίνων και ως βιολογικές χρωστικές τροφίμων.

Έχει ολοκληρωθεί μόνο περιορισμένη έρευνα για τις πολυφαινόλες του μούρου Maqui, που δείχνει την περιεκτικότητά του σε ανθοκυανινες, όπου περιλαμβάνονται οκτώ χρωστικά γλυκοζίδια της δελφινιδίνης και κυανιδίνης, με κύρια ανθοκυανίνη τη δελφινιδίνη 3-sambubioside-5-glucoside (34% του συνόλου των ανθοκυανινών). Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι οι ανθοκυανίνες είναι επίσης παρούσες στα φύλλα του maqui. Ο καρπός Maqui αφού ψυχθεί, συνεχίζει να διατηρεί τις ανθοκυανίνες που περιέχει και πραγματικά δείχνει μια αύξηση σε πολυφαινόλες. Η υψηλότερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών βρίσκεται στη σάρκα του καρπού. Τόσο το μούρο όσο και το φύλλο έχουν φαρμακευτικά συστατικά.

Ο βρώσιμος καρπός τρωγόταν ανέκαθεν από τους Ινδιάνους Μαπούτσε. Το δέντρο Maqui είναι ιερό για τους ιθαγενείς Ινδιάνους Μαπούτσε, οι οποίοι θεωρούν το φυτό σύμβολο καλής θέλησης και ειρηνικής πρόθεσης. Ιστορικά, οι Μαπούτσε ήταν αυτοί που πρωτοδημιούργησαν τόσο το φρέσκο ρόφημα όσο και το ποτό Maqui ύστερα από ζύμωση, το οποίο έπιναν καθημερινά οι πολεμιστές τους για να τους ενσταλάξει δύναμη και αντοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες φυλές της αμερικανικής ηπείρου, οι Μαπούτσε υπερασπίστηκαν με επιτυχία και κατ' επανάληψη την κοινωνία τους από την ευρωπαϊκή κατάκτηση. Οι Ισπανοί κατακτητές Conquistadores παρατήρησαν ότι οι Μαπούτσε έτρωγαν λίγη στερεά τροφή, αλλά έπιναν το ποτό Maqui (το αποκαλούμενο "chicha"), γεγονός που υποδήλωνε ότι η αξιοσημείωτη παρουσία τους στη μάχη οφείλοταν σε αυτό το εόδος διατροφής τους. Το Maqui Berry είναι ένα προϊόν διατροφής και για ορισμένες σύγχρονους Χιλιανούς, που το καταναλώνουν νωπό ή αποξηραμένο, με τη μορφή οινοπνευματώδους ποτού, σε τσάι, χυμούς και μαρμελάδες.

Σαν εξωτερικό φάρμακο, οι Μαπούτσε χρησιμοποιούσαν τα αποξηραμένα φύλλα και τα μούρα για τη θεραπεία μολυσμένων τραυμάτων και για ουλές από τραυματισμούς. Κατάπλασμα των φύλλων χρησιμοποιήθηκε κατά των όγκων, ως αναλγητικό και ως αντιπυρετικό. Εσωτερικά, ένα έγχυμα των φύλλων και των μούρων σε νερό, χρησιμοποιήθηκε ως αντιδιαρροϊκό, για πεπτικά και εντερικά προβλήματα, πόνους των νεφρών και ως αντι-φλεγμονώδες. Μια γαργάρα από έγχυμα φύλλων χρησιμοποιήθηκε για έλκη του στόματος και του λαιμού, καθώς και για την αμυγδαλίτιδα.


Πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Aristotelia_chilensis
http://www.pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Aristotelia+chilensis
http://medicinalherbals.net/maqui-berry-aristotelia-chilensis-superfruit/

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Μήλο των Σοδόμων - Calotropis procera
Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version