Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Ιούλιος 2016

Γνωρίζετε ότι παρά το όνομά του, ένα ώριμο Μήλο της Ιάβας μοιάζει με μήλο μόνο στο εξωτερικό του χρώμα;

Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας ( Syzygium samarangense). Άνθη και καρποί.

Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense

Το Συζύγιο (Syzygium samarangense) ή Μήλο της Ιάβας  είναι ένα είδος φυτού της οικογένειας Myrtaceae, ενδημικό στην περιοχή των Μεγάλων Νήσων της Sunda, στη χερσόνησο της Μαλαισίας και στα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ, αλλά εισήχθη κατά τους προϊστορικούς χρόνους στην ευρύτερη περιοχή και τώρα καλλιεργείται ευρέως στις τροπικές χώρες. Κοινά ονόματα του φυτού στα αγγλικά είναι Java apple (Μήλο της Ιάβας), Semarang rose-apple και wax jambu.

Πρόκειται για ένα τροπικό δέντρο, που μπορεί να φτάσει μέχρι και 15 μέτρα ύψος και έχει βραχύ κορμό με παχύ και ανοιχτό, εκτεταμένο στέμμα σε ροζ-γκρι και φολιδωτό φλοιό. Έχει αειθαλή φύλλα μήκους 10-25 εκατοστά και πλάτους 5-10 εκατοστά. Τα φύλλα είναι αντίθετα, πολύ αρωματικά όταν συνθλίβονται, σχεδόν άμισχα, ελλειπτικά και επιμήκη, στρογγυλεμένα ή ελαφρώς καρδιόσχημα στη βάση, με κιτρινωπό προς σκούρο μπλε-πράσινο χρώμα. Τα λουλούδια σχηματίζουν γερμένες ταξιανθίες των 3 έως 30, εμφανίζονται στις άκρες των κλαδιών ή σε μικρότερες συστάδες στις μασχάλες των πεσμένων φύλλων, είναι αρωματικά, κιτρινωπο-λευκά με 4 πέταλα και πολλούς στήμονες. Τα λουλούδια πέφτουν στο έδαφος σε 2-3 ημέρες, αφήνοντας πίσω τους τα μικροσκοπικά φρούτα που θα ωριμάσουν σε περίπου 2 μήνες.

Ο καρπός είναι ένα βρώσιμο σαρκώδες φρούτο, με χρώματα που κυμαίνονται από λευκό, απαλό πράσινο ή πράσινο προς κόκκινο, μωβ ή βυσσινί, μέχρι σκούρο μοβ ή ακόμα και μαύρο, μήκους 4-6 εκατοστά στα άγρια φυτά. Τα κηρώδη φρούτα έχουν σχήμα αχλαδιού, στενά στη βάση (στο μίσχο), πολύ πλατιά, επίπεδα στην άλλη άκρη τους και διακοσμημένα με 4 σαρκώδεις λοβούς και κάλυκα στην κορυφή. Η φλούδα είναι πολύ λεπτή, η σάρκα είναι λευκή, σπογγώδης, ξηρή και ζουμερή, υπόξινη και πολύ ήπια στη γεύση. Μπορεί να υπάρχουν ένας με δύο σπόροι κάπως στρογγυλεμένοι ή και καθόλου σπόροι.

Τα φρούτα που προκύπτουν από τα άνθη, δεν περιορίζονται στις μασχάλες των φύλλων, αλλά μπορούν να εμφανίζονται σε σχεδόν οποιοδήποτε σημείο επί της επιφανείας τού κορμού και των κλαδιών. Σε ευνοϊκές συνθήκες, ένα υγιές δέντρο μπορεί να παράγει άφθονα φρούτα και έχει δύο εποχές καρποφορίας κάθε χρόνο, Μάιο-Σεπτέμβριο και Νοέμβριο- Μάρτιο. Όταν ωριμάζουν, το δέντρο γίνεται ένας  βαρύς κομιστής, με παρεχόμενη συγκομιδή πάνω από 700 φρούτα.

Το δέντρο είναι ενδημικό στην περιοχή από τη Μαλαισία και προς τα νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ, όπου υπάρχουν άγρια δέντρα στα παράκτια δάση. Εισήχθη στο Φιλιππίνες κατά τους προϊστορικούς χρόνους και καλλιεργείται ευρέως σε όλα αυτά τα νησιά. Είναι κοινό στην Ταϊλάνδη, την Καμπότζη, το Λάος, το Βιετνάμ και την Ταϊβάν, καλλιεργείται συχνά στην Ινδία και στην περιοχή της Ζανζιβάρη και Πέμπα, αλλά κυρίως ως καλλωπιστικό και σπάνια για τα φρούτα του, που λίγο αποτιμώνται. Εισήχθη στην Τζαμάικα πριν από το 1903, αλλά επίσης στο Σουρινάμ και στα νησιά του Κουρασάο, Αρούμπα και Bonaire. Μερικά δέντρα έχουν αναπτυχθεί και στο Ισραήλ, αλλά σπάνια αναπαράγονται.

Όταν ο καρπός ωριμάζει, φουσκώνει προς τα έξω, με μια ελαφρά κοιλότητα στο μέσο τής κάτω πλευράς τής «καμπάνας». Τα υγιή wax apples έχουν μια ελαφριά λάμψη. Παρά το όνομά του, ένα ώριμο wax apple μοιάζει με μήλο μόνο στο εξωτερικό του χρώμα. Δεν έχει ούτε το άρωμα ούτε την πυκνότητα του μήλου. Η γεύση του θυμίζει περισσότερο αχλάδι snow pear, ενώ η αναλογία υγρού-προς-σάρκα τού wax apple είναι συγκρίσιμη με ενός καρπουζιού. Σε αντίθεση με το μήλο ή το καρπούζι, η σάρκα του wax apple έχει πιο χαλαρή σύνθεση. Στο κέντρο του καρπού βρίσκεται ο σπόρος, τοποθετημένος σε ένα πλέγμα που μοιάζει με βαμβάκι ή ζαχαρωτό. Αυτό το πλέγμα είναι βρώσιμο, αλλά άγευστο. Το χρώμα του χυμού εξαρτάται από την ποικιλία. Μπορεί να είναι από μωβ μέχρι εντελώς άχρωμος.

Έχουν επιλεγεί για καλλιέργεια, μερικές από τις ποικιλίες που παράγουν μεγαλύτερους καρπούς. Τα κοκκινωπά φρούτα είναι τα πιο γλυκά και είναι διαθέσιμα από ανώτερες ποικιλίες με εξαιρετική ποιότητα. Ένα από τα ιδιαιτέρως βραβευμένα και πιο περιζήτητα wax apples στην Ταϊβάν είναι τα "Black Pearl" ή "Black Diamond", που έχουν μωβ-κόκκινο χρώμα, ενώ μια ποικιλία με πολύ ανοιχτόχρωμους πασινό-λευκους καρπούς ονομάζεται "Pearl" και έχει από τις υψηλότερες τιμές στις φρουταγορές. Ο καρπός σερβίρεται συχνά άκοπος, αλλά χωρίς πυρήνα, για να διατηρηθεί το μοναδικό σαν καμπάνα σχήμα του. Τα φρούτα είναι συχνά χωρίς κουκούτσι και μπορούν να καταναλωθούν ολόκληρα. Είναι εξαιρετικά δροσιστικά, ζουμερά και σβήνουν τη δίψα μιας καυτής ημέρα. Ο χυμός σε αναλογία με τη σάρκα του wax apple είναι συγκρίσιμος με ένα καρπούζι. Όταν τα δαγκώνεις είναι αφράτα, σχεδόν τραγανιστά, ζουμερά και με μια γλυκιά, ελαφρώς αρωματικά γεύση.

Τα ροζ φρούτα είναι πιο ζουμερό και πιο γευστικό και κατάλληλα για άμεση κατανάλωση ή για μαγείρεμα χωρίς άλλα συνοδευτικά, εκτός από ζάχαρη.. Στη Μαλαισία, τα πρασινωπά φρούτα τρώγονται ωμά με αλάτι ή μαγειρεύονται σαν σάλτσα. Επίσης, βράζονται μαζί με αληθινά μήλα. Στην κουζίνα των νήσων του Ινδικού Ωκεανού, το φρούτο χρησιμοποιείται συχνά σε σαλάτες, καθώς και σε ελαφρώς σοταρισμένα πιάτα. Τα άγουρα φρούτα τρώγονται με αλάτι ή βουτηγμένα σε μια υπόγλυκη, πικάντικη σάλτσα. Στην Ινδία, το water apple συναντάται στο ανατολικό Γκοντάβαρι, τμήμα του Άντρα Πραντές, κοντά στις ξηρές περιοχές γης του Rajanagaram mandal (κυρίως γύρω από τα περίχωρα του χωριού G.Donthamuru). Στο Τελούγκου ονομάζεται kammari kayalu. Βρίσκεται επίσης σε όλη την Κεράλα, όπου ονομάζεται Champakka ή Chambakka. Τρώγεται κυρίως ως φρούτα, αλλά χρησιμοποιείται επίσης για να κάνουν τουρσί (Chambakka Achar).

Στην παραδοσιακή ιατρική, χρησιμοποιούνται διάφορα μέρη του δέντρου, κάποια από τα οποία έχουν αποδειχθεί στην πραγματικότητα ότι διαθέτουν αντιβιοτική δράση. Τα λουλούδια είναι στυπτικά και τονωτικά. Στην Ταϊβάν χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του πυρετού και της διάρροιας. Οι ερευνητές έχουν βρει ότι κύριο συστατικό τους είναι η τανίνη. Περιέχουν επίσης desmethoxymatteucinol, 5-O-methyl-4'-desmethoxymatteucinol, ολεανολικό οξύ και Β-σιτοστερόλη. Δεν έχουν ισχυρή αντιβιοτική δράση κατά του χρυσίζων σταφυλόκοκκου, της φυματίωσης smegmatis, και του μύκητα Candida albicans.

Το δέντρο είναι ταχέως αναπτυσσόμενο και σχηματίζει ένα πυκνό, πολύ σκούρο πράσινο στέμμα, καθιστώντας το έναν εξαιρετικό ανεμοφράκτη. Το ξύλο είναι κοκκινωπό, τραχύ και σκληρό. Μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλες διαστάσεις για κατασκευαστικούς σκοπού. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή καλυβών στις νήσους Ανταμάν και Νικομπάρ.


Πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Syzygium_samarangense
http://ntbg.org/plants/plant_details.php?plantid=10919
https://hort.purdue.edu/newcrop/morton/java_apple.html
http://toptropicals.com/catalog/uid/Syzygium_samarangense.htm
http://tropical.theferns.info/viewtropical.php?id=Syzygium+samarangense

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version