Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Ιούλιος 2020

Γνωρίζετε ότι το λάδι Allanblackia είναι ένα φυτικό έλαιο που προέρχεται από τους σπόρους των δέντρων του γένους Allanblackia;

Αλλανμπλάκια (Allanblackia). Άνθη και καρποί.

Αλλανμπλάκια - Allanblackia

Το Allanblackia είναι ένα γένος ανθoφόρων αειθαλών δέντρων της οικογένειας Clusiaceae που αναπτύσσεται στην τροπική ζώνη της Αφρικής. Τα ώριμα δέντρα παράγουν μεγάλα καφέ φρούτα που περιέχουν σπόρους που δίνουν το περίφημο λάδι Allanblackia.

Το Allanblackia floribunda, γνωστό στα αγγλικά ως «tallow tree» (δέντρο ταύρων), είναι ένα είδος ανθοφόρου φυτού στην οικογένεια Clusiaceae που χρησιμοποιείται από χρόνια στην παραδοσιακή αφρικανική ιατρική για τη θεραπεία της υπέρτασης. Είναι ένα κοινό υποόροφο δέντρο στα τροπικά δάση της κεντρο- δυτικής Αφρικής (από τη Σιέρα Λεόνε έως το Δ Καμερουν, και το ΛΔ Κονγκό και την Ουγκάντα. Το μεσαίου μεγέθους δέντρο (ύψους έως 30 μέτρων) είναι αειθαλές και δίοικο (αρσενικά και θηλυκά άνθη σε διαφορετικά φυτά). Το ξύλο θεωρείται ανθεκτικό στους τερμίτες αλλά δεν είναι και ιδιαίτερα ανθεκτικό. Είναι αρκετά εύκολο να επεξεργαστεί και έχει καλό φινίρισμα, αλλά έχει μικρή εμπορική αξία αν και εμφανίζεται στην αγορά της Λιβερίας ως «δαντελωτό ξύλο» εξαιτίας των σκούρων και ανοιχτών γραμμών του (τα νερά του ξύλου).

Το ξύλο χρησιμοποιείται στις καλύβες της Νιγηρίας για την κατασκευή τοίχων, πορτών και κουφωμάτων και στη Λιβερία για σανίδες. Στη Γκάνα κόβονται μικρά δέντρα για πάσσαλοι και χρησιμοποιούνται ως στηρίγματα σε ορυχεία και γέφυρες. Στη Γκάνα, τα κλαδιά χρησιμοποιούνται ως κηροπήγια και στη Γκάνα και στη Γκαμπόν τα μικρότερα κλαδιά ως μαστίγια και οδοντογλυφίδες. Ο εσωτερικός φλοιός περιέχει μια κολλώδη κίτρινη ρητίνη. Ο φλοιός έχει αναλγητικές ιδιότητες. Στις περιοχές αυτές, ο φλοιός χτυπιέται δυνατά και τρίβεται στο σώμα για να ανακουφίσει επώδυνες καταστάσεις. Στη Γκαμπόν λαμβάνεται αφέψημα για δυσεντερία και ως στοματικό διάλυμα για πονόδοντο, ενώ στο Κονγκό (Μπραζαβίλ) για πόνο στο στομάχι. Στο Κονγκό λαμβάνεται αφέψημα του φλοιού ή των φύλλων για βήχα, άσθμα, βρογχίτιδα και άλλες βρογχικές παθήσεις, ενώ οι οινολάσπες από αυτό το παρασκεύασμα τρίβονται σε περιοχές πόνου μετά από τραυματισμό.

Οι καρποί του δέντρου δεν είναι πραγματικά βρώσιμοι, αλλά οι σπόροι του είναι η πηγή του ελαίου Allanblackia που χρησιμοποιείται εδώ και καιρό από τους τοπικούς πληθυσμούς. Η Νιγηρία αναπτύσσει υποδομές για εμπορική χρήση διεθνούς κλίμακας. Εκτιμάται ότι η Νιγηρία παρήγαγε περίπου 50 τόνους λαδιού allanblackia το 2006 και επιχειρείται η καλλιέργεια της ντόπιας ποικιλίας. Επί του παρόντος, ο σπόρος συλλέγεται μόνο από άγριες εκτάσεις ή από δέντρα που διατηρούνται σε αγροτική γη (Κατά την εκκαθάριση γης για καλλιέργεια αφήνονται και διαχειρίζονται δέντρα, ειδικά για σκίαση κακάου).

Το Mkani ή Msambo (Allanblackia stuhlmannii) είναι ένα μεσαίο έως αρκετά μεγάλο αειθαλές, ανθοφόρο δέντρο που μπορεί να βρεθεί μόνο στην Τανζανία. Μεγαλώνει σε ύψος 45μ. Έχει ίσιο κορμό με διάμετρο που μπορεί να φτάσει τα 65 εκατοστά και μπορεί να είναι καθαρό από κλαδιά έως 9 μέτρα. Η πρώτη ανθοφορία συμβαίνει συνήθως όταν το δέντρο είναι περίπου 12 ετών. Τα φρούτα έχουν σχήμα σαν μακρύ ή κωνικό μούρο και χρειάζονται περισσότερο από ένα χρόνο για να αναπτυχθούν και να ωριμάσουν. Το δέντρο είναι γνωστό για το λάδι του σπόρου και την ξυλεία.

Ένα βρώσιμο λίπος, που δεν ξηραίνεται με την έκθεση στον αέρα και ονομάζεται λίπος Mkani, εξάγεται από το σπόρο. Είναι σημαντικό προιόν στην περιοχή, γιατί χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα και ως υποκατάστατο του βουτύρου και του βουτύρου κακάο. Οι σπόροι που στεγνώνουν στον αέρα, περιέχουν περίπου 50% λίπος. Η σύνθεση λιπαρών οξέων του λίπους είναι αξιοσημείωτη καθώς αποτελείται κυρίως από στεατικό οξύ (45 - 58%) και ελαϊκό οξύ (40 - 51%). Υπάρχουν μόνο ίχνη άλλων λιπαρών οξέων. Η σύνθεσή του και το προκύπτον υψηλό σημείο τήξεως (35c) καθιστούν το λίπος πολύτιμη πρώτη ύλη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς μετασχηματισμό για τη βελτίωση της συνοχής των μαργαρινών, των υποκατάστατων βουτύρου κακάου και παρόμοιων προϊόντων. Οι σπόροι εξάγονται από τους καρπούς συνθλίβοντάς τους μεταξύ των χεριών και τρίβοντάς τους για να καθαρίσουν. Παραδοσιακά, οι σπόροι ξηραίνονται και έπειτα συνθλίβονται. Η προκύπτουσα μάζα αναμιγνύεται με νερό και βράζεται μέχρις ότου το λίπος διαχωριστεί και επιπλέει στην επιφάνεια από όπου αφαιρείται. Ο λεπτός πολτός που μοιάζει με ζελέ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή μαρμελάδας.

Στην παραδοσιακή ιατρική, τα φύλλα μασιούνται για τη θεραπεία του βήχα, ενώ τα φύλλα μαζί με το φλοιό και τις ρίζες χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της ανικανότητας. Ένα εκχύλισμα από το σπόρο τρίβεται στο σώμα για να θεραπεύσει τους ρευματισμούς. Το λίπος εφαρμόζεται ως αλοιφή σε αρθρώσεις, πληγές και εξανθήματα και μικρές ποσότητες λαμβάνονται από το στόμα για τη θεραπεία των ρευματισμών. Το λίπος, αναμεμιγμένο με τους σπόρους του Psorospermum febrifugum, τρίβεται σε βαθιές ρωγμές στα πέλματα των ποδιών. Το Guttiferone F, μια prenylated βενζοφαινόνη, έχει απομονωθεί από το ξύλο των ριζών. Η ένωση σχετίζεται με μια ομάδα ενώσεων που έχει ερευνηθεί για τις αντι-HIV ιδιότητές της.

 Ο φλοιός είναι πηγή κόκκινης βαφής. Επίσης, ο φλοιός αποδίδει μια κίτρινη βαφή. Το λίπος από το σπόρο χρησιμοποιείται για την παραγωγή κεριών. Το εγκάρσιο ξύλο είναι σκούρο καφέ έως μωβ, συνήθως εμφανίζεται μόνο ως ένας μικρός πυρήνας - για παράδειγμα, θα υπήρχαν περίπου 10 εκατοστά από εγκάρσιο ξύλο σε έναν πάσσαλο 65 εκατοστών. Το σομφό είναι ανοιχτό γκρι-καφέ. Η υφή είναι μέτρια. Τα νερά ευθεία. Το ξύλο στεγνώνει αργά στον αέρα, με μέτρια τάση να παίρνει σχήμα κύπελλου, αλλά με λίγο ή καθόλου σχίσιμο. Είναι δύσκολο να πριονιστεί όταν είναι πράσινο, αλλά μόλις στεγνώσει, πριονίζεται εύκολα και δουλεύεται καλά. Κρατά καλά τα καρφιά. Το ξύλο δεν είναι ανθεκτικό, αλλά είναι διαποτιστεί με συντηρητικά. Το εγκάρσιο είναι πολύ ανθεκτικό. Το ξύλο χρησιμοποιείται για να κατασκευαστούν φθηνά κουφώματα, κουτιά, κιβώτια, κυψέλες και δοχεία νερού. Το ξύλο χρησιμοποιείται ως καύσιμο.

Η Allanblackia gabonensis είναι ενδημικό στο Καμερούν και στη Γκαμπόν της Δυτικής Αφρικής και ανήκει στην οικογένεια των Clusiaceae. Το Allanblackia gabonensis επηρεάζεται από την τροπική αποψίλωση και επομένως την απώλεια οικοτόπων. Από το 2011 έχει χαρακτηριστεί ως ευπαθές είδος στον κόκκινο κατάλογο και καθίσταται πολύ σπάνιο. Το Allanblackia gabonensis είναι ένα δέντρο που φτάνει σε ύψος περίπου 30 μέτρα. Ο φλοιός είναι καφεκόκκινος. Από το φλοιό απομονώθηκαν ξανθόνες. Αποδείχθηκε ότι αυτές οι ξανθόνες έχουν αντιμικροβιακή δράση και μπορούν να βοηθήσουν κατά της λεϊσμανίασης πιο συγκεκριμένα έναντι των παρασίτων που είναι υπεύθυνα για αυτήν την ασθένεια. Στη Γκαμπόν οι ντόπιοι μαγειρεύουν το φλοιό και χρησιμοποιούν το ζύθο ως στοματικό διάλυμα για τη θεραπεία του πονόδοντου. Το ξύλο χρησιμοποιείται από τους ντόπιους για να χτίσουν καλύβες.

Ωστόσο, το ξύλο τού Allanblackia gabonensis δεν έχει μεγάλη αξία. Τα κλαδιά τού Allanblackia gabonensis κρέμονται. Το φυτό παράγει λευκό λατέξ που κιτρινίζει όταν στεγνώσει. Τα φύλλα έχουν μήκος 25 εκ και πλάτος 7 εκ. Είναι γυαλιστερά και έχουν ιδιαίτερη νεύρωση. Οι νευρώσεις των φύλλων σχηματίζουν ορθή γωνία και πηγαίνουν παράλληλα από την κεντρική νεύρωση, ως την άκρη του φύλλου.

Τα λουλούδια τού Alanblackia gabonensis είναι κοκκινωπά έως ροζ. Είναι ακτινομορφικά και έχουν διάμετρο 6 εκ. Το Allanblackia gabonensis είναι δίοϊκο που σημαίνει ότι θηλυκά και αρσενικά λουλούδια βρίσκονται σε διαφορετικά φυτά. Το αρσενικό λουλούδι αναγνωρίζεται από τους ποικίλους στημόνες που βρίσκονται στη μέση και εμφανίζονται σε συστάδες. Το θηλυκό λουλούδι έχει μια παχιά ωοθήκη. Τα λουλούδια έχουν μια ευχάριστη μυρωδιά. Το Allanblackia gabonensis ανθίζει για μισό χρόνο.

Το φρούτο είναι εντυπωσιακό. Έχει μήκος 25 εκατοστά και διάμετρο 15 εκατοστά. Το φρούτο είναι δημοφιλές στους πιθήκους. Τρώνε τα φρούτα και με αυτόν τον τρόπο διασπείρουν τούς σπόρους. Από τους σπόρους μπορεί να εξαχθεί ένα λάδι. Χρησιμοποιείται από τους ντόπιους για μαγείρεμα. Ονομάζουν το λάδι "beurre de bouandjo". Είναι επίσης γνωστό ως "allanblackia fat". Η διεθνής βιομηχανία τροφίμων έλαβε γνώση του Allanblackia λίπους και το χρησιμοποιεί ως συστατικό της μαργαρίνης. Ο καρπός είναι επίσης βρώσιμος για τον άνθρωπο.


Πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Allanblackia_floribunda
https://pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Allanblackia+stuhlmannii
https://www.asklepios-seeds.de/gb/allanblackia-gabonensis-seeds.html

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Μήλο των Σοδόμων - Calotropis procera
Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version