Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Δεκέμβριος 2014

Γνωρίζετε ότι το δέντρο Brachychiton populneus είναι αρκετά δημοφιλές σε αγροτικές περιοχές της Αυστραλίας, επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ζωοτροφή κατά τη διάρκεια των περιόδων ξηρασίας;

Βραχυχίτων (Brachychiton populneus). Φύλλα, άνθη και καρπός

Βραχυχίτων - Brachychiton populneus

Ο Βραχυχίτων (Kurrajong, bottletree) είναι γένος φυτών, όπου ανήκουν 31 είδη δέντρων και μεγάλων θάμνων με προέλευση κυρίως από την Αυστραλία (με 30 είδη), και τη Νέα Γουινέα (ένα είδος). Απολιθώματα που βρέθηκαν στη Νέα Νότια Ουαλία και στη Νέα Ζηλανδία εκτιμάται ότι είναι 50 εκατομμυρίων ετών, χρονολόγηση που αντιστοιχεί στην Παλαιογενή γεωλογική περίοδο.

Τα φυτά αναπτύσσονται από 4 μέχρι 30 μέτρα σε ύψος, και μερικά είναι φυλλοβόλα κατά την περίοδο της χαμηλής βροχόπτωσης, την ξηρά περίοδο. Πολλά είδη, αλλά όχι όλα, είναι φυτά pachycaul, δηλαδή παχύκαυλα ή παχύκορμα φυτά που έχουν δυσανάλογα χοντρό κορμό για το ύψος τους και το συνολικό μέγεθός τους, και διαθέτουν λίγα κλαδιά. Η λέξη προέρχεται από την ελληνική pachy που σημαίνει παχύς ή χοντρός, και τη λατινική caulis που σημαίνει στέλεχος ή βλαστός. Χρησιμοποιούν τον παχύ κορμό τους σαν αποθήκη νερού, για τις περιόδους ξηρασίας. Τα φύλλα παρουσιάζουν διαφορές από είδος σε είδος, και εμφανίζονται από ολόκληρα μέχρι βαθιάς παλάμης λοβωτά, με μακριά λεπτά φυλλάρια που μοιάζουν με λοβούς / προεξοχές, ενωμένα ακριβώς μόνο στη βάση. Τα μεγέθη τους κυμαίνονται από 4 μέχρι 20 εκατοστά σε μήκος και πλάτος.

Όλα τα είδη είναι μονόικα, με ξεχωριστά αρσενικά και θηλυκά άνθη στο ίδιο φυτό. Τα λουλούδια έχουν περιάνθιο σε σχήμα καμπάνας, αποτελούμενο από μία μονή σειρά συγχωνευμένων λοβών. Οι περίανθοι μοιάζουν με κάλυκα, παρότι είναι έντονα χρωματισμένοι στα περισσότερα είδη. Τα θηλυκά άνθη έχουν πέντε ξεχωριστά καρπόφυλλα, που καθένα από αυτά μπορεί να αναπτυχθεί σε ξυλώδες φρούτο με αρκετούς σπόρους περιεχόμενο. Το χρώμα τού άνθους ποικίλει μεταξύ των ειδών. Τα είδη των ανατολικών δασών ρίχνουν το φύλλωμά τους πριν από την ανθοφορία, αλλά τα είδη των πιο ξηρών περιοχών ανθίζουν ενόσω διατηρούν τα φύλλα τους.

Το όνομα Βραχυχίτων προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις βραχύς (brachys) σύντομος και χιτώνας (chiton) πουκάμισο, παραπέμποντας στο χαλαρό επικάλυμμα των σπόρων του. 

Το Kurrajong (Brachychiton populneus) είναι δέντρο μικρού έως μεσαίου μεγέθους, που βρίσκεται αυτοφυές στην Αυστραλία σε ανόμοιους βιοτόπους: από τις βροχερές παράκτιες περιοχές μέχρι τις ημι-άνυδρες στο εσωτερικό της Βικτώρια, της Νέα Νότια Ουαλίας και του Queensland. Ο εκτεταμένος κορμός του αποτελεί μια "συσκευή" αποθήκευσης νερού, για την επιβίωσή του στο ζεστό και ξηρό κλίμα. Τα λουλούδια σε σχήμα καμπάνας, έχουν διάφορα χρώματα από ώχρα μέχρι ροζ, ενώ τα φύλλα διαφέρουν σημαντικά ως προς το σχήμα τους. Μπορεί να είναι στικτά με απλό περίγραμμα ή να έχουν σχισμές που σχηματίζουν λοβούς από 3 μέχρι 9. Τα δενδρύλλια και τα νεαρά φυτάδια ξεπετάγονται από ένριζους κόνδυλους, οι οποίοι είναι ανθεκτικοί στην ανομβρία και στη φωτιά.

Το συγκεκριμένο όνομα populneus αναφέρεται σε μια διακριτή ομοιότητα με το γένος Populus, στις λεύκες. Μερικές φορές ο Β. populneus αναφέρεται με το γνωστό όνομα "lacebark Kurrajong" και "δέντρο μπουκάλι" (στις ΗΠΑ). Ωστόσο, ο B.discolor αναφέρεται επίσης ως Lacebark Kurrajong, και το Δέντρο μπουκάλι είναι ένας κοινός όρος που συνήθως χρησιμοποιείται όχι μόνο για διαφορετικά είδη του Brachychiton, αλλά και σε μέλη από διαφορετικά γένη, σε όλο τον κόσμο. Το όνομα Kurrajong (Brachychiton populneus) προέρχεται από το Dharuk garraju "πετονιά", καθώς φτιάχνονταν πετονιές από το φλοιό τού Kurrajong. 

Το Kurrajong (Brachychiton populneus) είναι αειθαλές δέντρο, με πλατύ θόλο, ύψους 12 με 15 μέτρα και διάμετρο στέμματος επίσης 12 με 15 μέτρα, γενικά με ογκώδη κορμό. Ο φλοιός είναι πράσινος και λείος στα νεαρά δέντρα, στα μικρότερα κλαδιά και στο επάνω τμήμα του στέμματος, ενώ γίνεται πιο σκούρος, συμπαγής και αποκτά αυλακώσεις και σχισμές στα μεγαλύτερα κλαδιά και στον ογκώδη κορμό του, κάτι που αποτελεί δείγμα ωρίμανσης.

Το φύλλωμα έχει διαφορετικό χρώμα στις δύο επιφάνειές του, γυαλιστερό πράσινο από πάνω και πιο απαλό πράσινο από κάτω. Το κάθε φύλλο είναι κυρίως ολόκληρο με ομαλό περίγραμμα, αλλά μερικές φορές διαθέτει τρεις ή περισσότερους μικρούς, μυτερούς λοβούς, ανάλογα με το υποείδος. Το υποείδος populneus έχει ως επί το πλείστον ολόκληρα φύλλα, που θυμίζουν φύλλα λεύκας (όπως το γένος Populus), ενώ στο υποείδος trilobus τα φύλα παρουσιάζουν 3 με 5 στενούς λοβούς.

Τα λουλούδια εμφανίζονται από Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο, με χρώμα από κρεμ ως απαλό πράσινο, και έχουν σχήμα καμπάνας. Στο λαιμό τής καμπάνας εμφανίζονται κηλίδες με χρώμα απαλό ροζ προς μοβ. Οι καρποί είναι δερματώδεις με κοίλο σχήμα σαν βάρκα, και έχουν προστατευτικό χνούδι στο εσωτερικό, όπου φυλάγονται οι σπόροι.

Ανθεκτικό στην ξηρασία, προτιμά εδάφη με ανεμπόδιστη αποστράγγιση. Χαμηλή αντοχή στα εδάφη με πολύ νερό και στην υπερβολική διαταραχή του ριζικού του συστήματος. Μπορεί να μεταφυτευθεί επιτυχώς όσο ακόμα είναι μικρό δέντρο (3-4μ), αλλά με προσοχή στη ρίζα του, για να μην αποκοπούν ριζίδια, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί προβληματικό.

Είναι ένα καταπληκτικά πυκνό και, ευρύ θολωτό δέντρο, που προσφέρει σκιά και δροσιά, κατάλληλο για χρήση σε μεγαλύτερους κήπους. Ιδανικό δέντρο για δρόμους και κατάλληλο για διαμορφωμένο κλάδεμα, ώστε να μην επηρεάζει τα ηλεκτρικά καλώδια.

Το Kurrajong έχει πολλαπλές χρήσεις. Οι σπόροι τρώγονται από τους Αβορίγινες, αφού ψηθούν στη φωτιά. Μία δημοφιλής τροφή των Αβοριγίνων, αλλά επίσης αποδεκτή από τους δυτικούς ουρανίσκους, ιδιαίτερα όταν ψήνεται. Οι σπόροι είναι πολύ θρεπτικοί, περιέχουν περίπου 18% πρωτεΐνη, 25% λίπος συν υψηλά επίπεδα ψευδαργύρου και μαγνησίου. Οι ψημένοι σπόροι χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα του καφέ. Οι ρίζες μοιάζουν με γλυκοπατάτα. Αποτελεί δημοφιλές είδος τροφής μεταξύ των αυστραλιανών Αβοριγίνων. Χρησιμοποιείται η ρίζα των πολύ νεαρών δέντρων. Το μαλακό σπογγώδες ξύλο χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή ασπίδων, και ο φλοιός σαν νήμα. Τα φύλλα χρησιμοποιούνται επίσης στην κτηνοτροφία, ως ζωοτροφή έκτακτης ανάγκης, αφού οι περιοχές πλήττονται συχνά από ξηρασία.

Έχει εισαχθεί ως καλλωπιστικό δέντρο σε νοτιο-δυτική Αυστραλία, νότια Αφρική, Λουιζιάνα, Καλιφόρνια, Αριζόνα και χώρες της Μεσογείου. Στη δυτική Αυστραλία παρατηρήθηκε να έχει επεμβατική δράση, ως εισβολέας, κυρίως σε διαταραγμένες περιοχές.

Στην κηπευτική έχουν διασταυρώσει το Kurrajong με συγγενή είδη Brachychiton, όπως το "δέντρο μπουκάλι" (Β. rupestris) του Queensland και το "δέντρο φλόγα" (Β. acerifolius) στο Illawarra της νέα νότια Ουαλία για την παραγωγή νέων υβριδίων, ως διακοσμητικά κήπου. Τα καλλιεργούμενα Kurrajongs είναι γνωστά για την ασταθή ανθοφορία τους.

Πηγή:
http://en.wikipedia.org/wiki/Brachychiton
http://en.wikipedia.org/wiki/Brachychiton_populneus
http://treelogic.com.au/facts/brachychiton-populneus-kurrajong/

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Μήλο των Σοδόμων - Calotropis procera
Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version