Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Μάρτιος 2016

Γνωρίζετε ότι το ελαστικό γαλάκτωμα (κόμμι) που εξάγεται από το φυτό Hevea brasiliensis είναι η κύρια πηγή του φυσικού καουτσούκ;

Καουτσουκόδεντρο (Hevea brasiliensis). Φύλλα, άνθη, καρποί και κόμμι.

Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis

Το Hevea brasiliensis (Para rubber tree), δέντρο καουτσούκ ή συνηθέστερα καουτσουκόδεντρο είναι ένα δέντρο που ανήκει στην οικογένεια Euphorbiaceae. Είναι το πιο οικονομικά σημαντικό μέλος του γένους Hevea. Έχει μεγάλη οικονομική σημασία, διότι το ελαστικό γαλάκτωμα (κόμμι) που εξάγεται από αυτό το δένδρο είναι η κύρια πηγή του φυσικού καουτσούκ.

Το Hevea brasiliensis  είναι ενδημικό στα τροπικά δάση στην περιοχής του Αμαζονίου της Νότιας Αμερικής, όπως σε τμήματα της λεκάνης του Αμαζονίου και στο Μάτο Γκρόσο καθώς και στην περιοχή Guianas σ τη Βραζιλία, τη Βενεζουέλα, τον Ισημερινό, την Κολομβία, το Περού και τη Βολιβία. Αυτά τα δέντρα βρίσκονται γενικά σε χαμηλό υψόμετρο σε υγρά δάση, υγρότοπους, παρόχθιες ζώνες, στα κενά των δασών και σε περιοχές που έχουν διαταραχθεί. Είναι ένα γρήγορα αναπτυσσόμενο δέντρο, συχνά το πρώτο που φυτρώνει όταν εμφανιστεί ένα κενό στο θόλο του τροπικού δάσους, αλλά μπορεί να υποσκιαστεί όταν περισσότερα δέντρα αρχίζουν να συμπληρώνουν αυτό το άνοιγμα του θόλου. Σήμερα, μπορεί επίσης να βρεθεί το εμπορικά παραγόμενο καουτσούκ σε ένα μεγάλο μέρος της νοτιοανατολικής Ασίας και της δυτικής Αφρικής. αλλά τα περισσότερα δέντρα καουτσούκ στον κόσμο προέρχονται από φυτείες στην Ινδονησία, την Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία. Αν και το καουτσούκ εξακολουθεί να συλλέγεται από άγρια δέντρα στη λεκάνη του Αμαζονίου, η παραγωγή στις νοτιοαμερικάνικες φυτείες παρεμποδίζεται από μια μυκητολογική ασθένεια, γνωστή ως νοτιοαμερικάνικη σήψη φύλλων.

Το Hevea brasiliensis είναι ένα φυλλοβόλο δέντρο, ψηλό συνήθως 30-40 μέτρα, αν και συνήθως φτάνει μόνο στα 15-25 μέτρα ύψος στην καλλιέργεια, με ένα φυλλώδες στέμμα. Ο κορμός είναι κυλινδρικός, αλλά συχνά πρησμένος προς τη βάση, και ο φλοιός είναι από απαλό έως σκούρο καφέ, με λεία επιφάνεια και τον εσωτερικό φλοιό σε ανοιχτό καφέ με άφθονο λευκό ή κρεμ ελαστικό κόμμι. Τα φύλλα είναι σε σπείρες και με τρία φυλλάρια. Τα άνθη είναι μικρά, χωρίς πέταλα, σε έντονο ή κρεμ-κίτρινο χρώμα και πικρή γεύση. Τα αρσενικά και τα θηλυκά άνθη βρίσκονται και τα δύο στην ίδια ταξιανθία. Ο καρπός είναι μια εκρηκτική κάψουλα τριών ενωμένων λοβών.

Το πιο διάσημο χαρακτηριστικό του είναι ο γαλακτώδες λευκός οπός (κόμμι), γνωστός και ως λάτεξ, που ρέει ελεύθερα από το δέντρο όταν αφαιρεθεί μια λωρίδα του φλοιού. Το λευκό ή κρεμ κόμμι βρίσκεται σε αγγεία στο φλοιό, ως επί το πλείστον στο εσωτερικό στρώμα του φλοιού και έξω από το φλοίωμα. Αυτά τα αγγεία είναι ελικοειδείς σπείρες που διατρέχουν ανηφορικά το δέντρο, με δεξιόστροφη φορά, σχηματίζουν γωνία περίπου 30 μοιρών με τον οριζόντιο άξονα και, μπορούν να φτάσουν σε ύψος τα 14 με 15 μέτρα. Ένα δέντρο καουτσούκ, που αναφέρεται επίσης ως rubberwood, είναι έτοιμο για παραγωγή λάτεξ στον έκτο περίπου χρόνο ζωής του. Προκειμένου να αναπαραχθεί το φυτό, ο ώριμος καρπός του διαρρηγνύεται, σκορπώντας πολλούς σπόρους σε ακτίνα μέχρι 30 μέτρα από το δέντρο.

Στην άγρια φύση, τα δέντρα μπορεί να φτάσουν και πάνω από 40 μέτρα και η διάρκεια ζωής του εδώ είναι 100 και πλέον χρόνια, αλλά στις φυτείες σπάνια υπερβαίνει τα 25 μέτρα, επειδή η ανάπτυξη μειώνεται με την εκροή του καουτσούκ. Τα δέντρα φυτείας συνήθως μεταφυτεύονται μετά από 25-35 χρόνια, όταν οι αποδόσεις πέφτουν και είναι μη συμφέρουσες οικονομικά.

Πρόκειται για ένα τροπικό δέντρο και γι' αυτό απαιτεί υψηλές θερμοκρασίες, υψηλή υγρασία και καλά στραγγιζόμενα, γόνιμα εδάφη. Ο καρπός του σκάσει και ανοίγει, όταν είναι ώριμος και οι σπόροι διασπείρονται μέχρι 33 μέτρα από το δέντρο. Η βιωσιμότητα των σπόρων μειώνεται με ταχείς ρυθμούς, όσο σύντομα κι αν συλλεχθούν οι καρποί. Το καλύτερο αποτελέσματα επιτυγχάνεται με φρέσκους σπόρους, που καλλιεργούνται σε μερικώς σκιερό μέρος.

Το γαλακτώδες λατέξ του Hevea brasiliensis, που παράγεται από ένα εξειδικευμένο εκκριτικό σύστημα στο φλοίωμα, είναι η πρώτη ύλη για το φυσικό καουτσούκ. Το παχύρευστο ελαστικό είναι ένας ανανεώσιμος πόρος, που μπορεί να αξιοποιηθεί με βιώσιμο τρόπο χωρίς να βλάπτεται το δέντρο. Το καουτσούκ είναι ανθεκτικό στο νερό, κακός αγωγός του ηλεκτρισμού, έχει αντοχή και διάρκεια και το πιο σημαντικό, είναι εξαιρετικά ελαστικό. Αυτές οι χρήσιμες ιδιότητες οφείλονται στη μεγάλη και πολύπλοκη μοριακή δομή του ελαστικού.

Το καουτσούκ χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες, αλλά η ευελιξία του έχει σημαντικά βελτιωθεί με μία διαδικασία που αναπτύχθηκε τον 19ο αιώνα, το βουλκανισμό, στην οποία το καουτσούκ υποβάλλεται σε επεξεργασία με θείο και θερμότητα. Το φυσικό καουτσούκ χρησιμοποιείται με χιλιάδες τρόπους, από μπάλες που αναπηδούν, μπότες, μπαλόνια και γάντια λάτεξ, στη μηχανική και σε βιομηχανικές εφαρμογές. Το φυσικό καουτσούκ είναι πιο κατάλληλη από το συνθετικό καουτσούκ για τα ελαστικά των αεροσκαφών και των διαστημικών λεωφορείων.

Οι κομμένοι κορμοί των δέντρων χρησιμοποιούνται για ξυλεία - rubberwood - η οποία έχει σημαντικές χρήσεις στη βιομηχανία επίπλων. Οι σπόροι περιέχουν έλαιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή χρωμάτων και σαπουνιών.

Αυτά τα δέντρα χρησιμοποιήθηκαν για τη λήψη καουτσούκ από ντόπιους αρχαίους ιθαγενείς που κατοικούσαν στην γεωγραφική περιοχή κατανομής του δέντρου, Ολμέκους Μάγια και Αζτέκους. Οι Ολμέκοι της Μεσοαμερικής εξήγαγαν και παρήγαγαν ένα αντίστοιχο με το πρωτόγονο καουτσούκ είδος, από παρόμοια δέντρα παραγωγής λατέξ, όπως η Castilla elastica, πριν από 3.600 χρόνια. Το ελαστικό χρησιμοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, για να φτιαχτούν ελαστικές μπάλες που χρησιμοποιούνται στο Μεσοαμερικάνικο παιχνίδι με μπάλες, αδιάβροχα ρούχα ακόμα και χειροποίητα παπούτσια. Σήμερα, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται αυτό το παχύρευστο υγρό του δέντρου καουτσούκ, με σύγχρονη επεξεργασία, και είναι συχνά μια σημαντική πηγή εισοδήματος για τους αυτόχθονες πληθυσμούς.

Το καουτσουκόδεντρο ή Para rubber αναπτύχθηκε αρχικά μόνο στο τροπικού δάσους του Αμαζονίου. Η αύξηση της ζήτησης και η ανακάλυψη της διαδικασίας βουλκανισμού το 1839 οδήγησε στην εκρηκτική εξάπλωση του καουτσούκ, στην εν λόγω περιοχή, πλουτίζοντας τις πόλεις Μπελέμ και Μανάους. Το όνομα του δέντρου προέρχεται από την Para, τη δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία της Βραζιλίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Belem.

Οι πρώτες προσπάθειες για να αναπτυχθεί το H. brasilensis εκτός Βραζιλίας έγιναν το 1873. Μετά από κάποιες προσπάθειες, φύτρωσαν 12 δενδρύλλια στο Royal Botanic Gardens, στο Kew. Αυτά στάλθηκαν στην Ινδία προς καλλιέργεια, αλλά πέθαναν. Στη συνέχεια, έγινε μια δεύτερη απόπειρα, με κάπου 70.000 σπόρους που εισήχθησαν λαθραία στο Kew το 1875, από τον Henry Wickham, για λογαριασμό της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Περίπου το 4% από αυτά είχαν βλαστήσει, και το 1876, κάπου 2000 δενδρύλλια στάλθηκαν, με αεροστεγή δοχεία (Wardian cases), στην Κεϋλάνη (σημερινή Σρι Λάνκα) και 22 εστάλησαν στο Βοτανικό Κήπο της Σιγκαπούρης. Μόλις εγκλιματίστηκαν εκτός της πατρίδας τους, τα δέντρα του καουτσούκ διαδόθηκαν εκτενώς στις βρετανικές αποικίες. Τα καουτσουκόδεντρα μεταφέρθηκαν στους βοτανικούς κήπους Buitenzorg, στην Ιάβα, το 1883. Από το 1898, ξεκινά μια φυτεία καουτσούκ στη Μαλαισία, και μέχρι σήμερα, οι περισσότερες φυτείες δένδρων καουτσούκ είναι στη νότια και νοτιοανατολική Ασία, με μερικές επίσης στις τροπικές περιοχές της δυτικής Αφρικής.


Πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Hevea_brasiliensis
http://www.rainforest-alliance.org/kids/species-profiles/rubber-tree
http://www.kew.org/science-conservation/plants-fungi/
hevea-brasiliensis-rubber-tree

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version