Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Φεβρουάριος 2007

Γνωρίζετε ότι η σγουρή φουντουκιά (Corylus avellana Contorta) είναι μια φυσική μετάλλαξη της κοινής φουντουκιάς και ανακαλύφθηκε να φυτρώνει σε ένα φυτικό φράχτη στην Αγγλία το 1860;

Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta

Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta

Το γένος Corylus περιλαμβάνει περίπου 10 είδη ανθεκτικών φυλλοβόλων μεγάλων θάμνων και μικρών δέντρων από τις θερμές περιοχές του Βορείου ημισφαιρίου. Τα φυτά αυτά είναι γνωστά σαν Λεπτοκαρυές ή Φουντουκιές. Πολλές ποικιλίες καλλιεργούνται για τους εδώδιμους καρπούς τους, ενώ άλλες καλλιεργούνται σαν διακοσμητικά φυτά. Τα πιο σημαντικά είδη φουντουκιάς που καλλιεργούνται για τους καρπούς τους προέρχονται από υβρίδια και ποικιλίες των C. avellana και C. maxima. Το φυτό Corylus avellana (Ευρωπαϊκή Λεπτοκαρυά) είναι ένας μεγάλος θάμνος ή ένα μικρό πολύκλωνο δέντρο. Το φυτό Corylus maxima var. Purpurea (Πορφυρή Λεπτοκαρυά) είναι ένας μεγάλος σφαιρικός θάμνος με πορφυρό φύλλωμα.

Ενώ οι καρποί της C. avellana είναι μικροί και σφαιρικοί, οι καρποί του είδους Corylus maxima είναι μεγαλύτεροι και πρωιμότεροι. Το είδος Corylus maxima είναι ενδημικό στα Βαλκάνια. Οι καρποί του παραδοσιακά συλλέγονται στις 22 Αυγούστου στην γιορτή του Saint Philibert και από εκεί προέρχεται και η ευρωπαϊκή ονομασία του φουντουκιού filbert. 

Από τα 10 είδη φουντουκιάς που εξαπλώνονται στο βόρειο ημισφαίριο η αγριοφουντουκιά (Corylus colurna) ή Τουρκική Φουντουκιά είναι το μόνο είδος του γένους που είναι πραγματικό δέντρο. Αυτό το δέντρο έχει ρωγμώδη φελλώδη, κορμό που καταλήγει σε πυραμιδοειδή κορυφή και συχνά φυτεύεται για το χαρακτηριστικό του σχήμα.

Ο πολλαπλασιασμός σε όλα τα είδη φουντουκιάς μπορεί να γίνει με σπόρους, μοσχεύματα, παραφυάδες και εμβόλια. Οι φουντουκιές αναπτύσσονται το ίδιο καλά σε ηλιόλουστες ή σκιερές περιοχές και είναι ανθεκτικές σε όξινα εδάφη. Ζουν 15 -20 χρόνια.

Τα φουντούκια είναι γνωστό ότι τρώγονται. Είναι πλούσια σε λιπαρά έλαια και βιταμίνες. Ανάλογα με το βάρος τους περιέχουν 50% περισσότερες πρωτεΐνες, 7 φορές περισσότερα λίπη και 5 φορές περισσότερους υδατάνθρακες από ένα αυγό κότας. Το φουντουκέλαιο, έχει πολλές χρήσεις και χρησιμοποιείται στην μαγειρική, στο τηγάνισμα και στις σαλάτες, αλλά για την παρασκευή λαδομπογιάς. Χρησιμοποιείται επίσης σαν λιπαντικό μηχανών, και στην παρασκευή αρωμάτων και καλλυντικών.

Το ξύλο της φουντουκιάς δεν κρατάει για πολύ καιρό, αλλά επειδή οι βέργες της φουντουκιάς είναι πολύ ευλύγιστες (και άφθονες), χρησιμοποιήθηκαν πολύ για διάφορους σκοπούς. Στην καλαθοπλεκτική, σε φράχτες, σε καλαμωτές, σε μαντριά, σε σχεδίες, σαν μπαστούνια, σαν σκουπόξυλα κ.λ.π. Μάλιστα διχάλες από κλαδιά φουντουκιάς χρησιμοποιούνται παραδοσιακά από ραβδοσκόπους για τον εντοπισμό νερού.

Το φυτό Corylus avellana Contorta (Harry Lauder's Walking Stick) ή σγουρή φουντουκιά είναι ένας ενδιαφέρων γραφικός θάμνος που αναπτύσσεται αργά σε ύψος 2,5 - 3 μέτρα. Αυτός ο θάμνος αναπτύσσει σπειροειδείς στριφτούς κλώνους, κλαδάκια και φύλλα. Είναι φυτό μόνοικο (χωριστά αρσενικά και θηλυκά άνθη στο ίδιο δέντρο). Τα αρσενικά άνθη εμφανίζονται από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάρτιο σε σχήμα ίουλου 6-8 εκατοστών και σε κιτρινωπό χρώμα. Τα θηλυκά άνθη του είναι ασήμαντα. Αν και οι φουντουκιές καλλιεργούνται κυρίως για τους καρπούς τους (φουντούκια) το συγκεκριμένο είδος δεν παράγει συνήθως καρπούς. Τα στρόγγυλα οδοντωτά ανοιχτοπράσινα φύλλα του που φτάνουν τα 6-8 εκατοστά μήκος, κιτρινίζουν και πέφτουν το φθινόπωρο. Μετά την πτώση των φύλλων, τα γυμνά κλαδιά παρουσιάζουν ένα ενδιαφέρον σπειροειδές ανάγλυφο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Αυτός ο θάμνος θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο κλάδεμα  για να μπορέσει να αναπτυχθεί σε ελκυστικό σχήμα και όχι σαν ένα παραμορφωμένο τέρας. Είναι σημαντικό να αφήνετε λίγα κύρια κλαδιά, τόσα ώστε οι στρεβλώσεις τους να ξεχωρίζουν. 

Το όνομα Corylus προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη Κόρυλος (φουντουκιά). Το όνομα Avellana πιστεύεται ότι αναφέρεται στην Avella Vecchia, μια πόλη της Νότιας Ιταλίας, αξιομνημόνευτή για την γόνιμη περιοχή της και την παραγωγή της σε φρούτα και ξηρούς καρπούς κατά την ρωμαϊκή περίοδο. Ο χαρακτηρισμός του είδους Contorta σημαίνει στρεβλή και αναφέρεται στο σχήμα των κλαδιών.

Η περίπλοκη μορφή της σγουρής φουντουκιάς εμφανίστηκε τυχαία σε έναν φυτικό φράχτη στο Gloucestershire της Αγγλίας το 1860. Ένας διαπρεπής βικτωριανός κηπουρός ο Canon Ellacombe του Bitton, εντόπισε τα γυριστά κλαδιά του και πολλαπλασίασε το φυτό για να εντυπωσιάσει τον φίλο του Edward Augustus Bowles.

Ο Bowles λάτρευε τα παράδοξα και τις ανωμαλίες των φυτών τόσο πολύ, ώστε αφιέρωσε μέρος του μεγάλου κήπου του κοντά στο Enfield του Middlesex για να φιλοξενεί τις παραξενιές τους. Το αυθεντικό του φυτό  - το πρώτο καλλιεργημένο φυτό σγουρής φουντουκιάς - υπάρχει ακόμα ζωντανό στο 'Lunatic Asylum' (όπως ονόμαζε ο Bowles τον κήπο του) στο Myddelton House.

Από τη στιγμή που εγκλιματίστηκε στον κήπο του Bowles, και άλλοι διάσημοι κηπουροί, θαύμασαν τις ανάγλυφες χάρες του που το παρομοιάζουν με μπονζάι. Στις αρχές του 20ου αιώνα το φυτό απέκτησε και ένα άλλο όνομα - Harry Lauder's Walking Stick (το μπαστούνι του Harry Lauder) - προς τιμή του δημοφιλούς αυτού Σκωτσέζου διασκεδαστή. Ο Sir Harry Lauder (1870-1950) ήταν Σκωτζέζος, κύριος διασκεδαστής μιας μουσικής σκηνής, ο οποίος τραγουδούσε ερωτικές μπαλάντες και έλεγε αστεία. Ήταν πολύ αγαπητός στην εποχή του, και χρίστηκε ιππότης από το βασιλιά Γεώργιο τον Ε' για τις υπηρεσίες του στη χώρα στη διάρκεια του πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, όπου σκοτώθηκε ο μοναδικός γιος του.

Η σγουρή φουντουκιά (Corylus avellana Contorta) προέρχεται από φυσική μετάλλαξη της κοινής φουντουκιάς (Corylus avellana) που της δίνει το  χαρακτηριστικό στρεβλό σχήμα της. Λόγω της μετάλλαξης οι ανώμαλη ανάπτυξη του φυτού δεν μπορεί να εμφανιστεί αν αυτό πολλαπλασιαστεί με σπόρο. Έτσι τα φυτά της σγουρής φουντουκιάς μπορούν να πολλαπλασιαστούν μόνο με μοσχεύματα ή με εμβολιασμό σε υποκείμενα κοινής φουντουκιάς.

Η σγουρή φουντουκιά μπορεί να φυτευτεί και σε γλάστρα και να συνδυαστεί με ανοιξιάτικους βολβούς και ελέβορους, σε μια ωραία χειμερινο-ανοιξιάτικη σύνθεση, που μπορείτε να την χαίρεστε για πολλά χρόνια  Ένα αξιοθαύμαστο σημείο σε έναν κήπο μέσα στο χειμώνα είναι η ροζιασμένη σιλουέτα της σγουρής φουντουκιάς Corylus avellana Contorta. Στο ηλιοβασίλεμα, ο ωχρός ουρανός αποτελεί το τέλειο σκηνικό για τα σκούρα και ελικοειδή στριφτά κλαδιά της. 

Πηγή:
http://www.botany.com/corylus.html
http://www.the-tree.org.uk/BritishTrees/TreeGallery/hazelc.htm

http://www.telegraph.co.uk/gardening/
main.jhtml?xml=/gardening/2002/01/19/ghow19.xml

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version