Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Ιανουάριος 2013

Γνωρίζετε ότι το φυτό Sapindus είναι κοινώς γνωστό ως Σαπουνόδενδρο επειδή ο πολτός των φρούτων του χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαπουνιού;

Σαπουνόδενδρο (Sapindus Mukorossi). Άνθος και καρπός.

Σαπουνόδενδρο - Sapindus spp.

Το Sapindus (Σαπουνόδενδρο) είναι γένος φυτών, στο οποίο ανήκουν περίπου πέντε με δώδεκα είδη θάμνων και μικρών δέντρων, της οικογένειας Λίτσι, Sapindaceae, ενδημικό στις ζεστές εύκρατες μέχρι τροπικές περιοχές του Παλαιού και του Νέου Κόσμου. Το γένος περιλαμβάνει τόσο φυλλοβόλα όσο και αειθαλή είδη. Τα μέλη του γένους είναι κοινώς γνωστά ως soapberries ή soapnuts επειδή ο πολτός των φρούτων τους χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαπουνιού. Η γενική ονομασία του προέρχεται από τις λατινικές λέξεις saponis, που σημαίνει "σαπούνι", και indicus, που σημαίνει "της Ινδίας".

Το Sapindus Mukorossi είναι ένα φυλλοβόλο δέντρο που συναντάται άγριο στη βόρεια Ινδία, συνήθως με 5-10 ζεύγη φύλλων, μοναχικό και με μεγάλους δρύπες. Ανήκει στην κύρια τάξη των σαπινδίδων (Sapindaceae) και στην οικογένεια Sapindeae. Το συγκεκριμένο είδος συναντάται κυρίως στις ψηλότερες περιοχές της εύφορης πεδιάδας Indo-Gangetic (από τους δίδυμους ποταμούς Ινδό και Γάγγη), στους εξωτερικούς λόφους των Ιμαλαΐων "Shivaliks" (ή κάστρα του Σίβα) και σε υπο-εκτάσεις των Ιμαλαΐων με υψόμετρο από 200 μέχρι 1500 μέτρα. Είναι γνωστό επίσης με το όνομα σαπουνόδεντρο, και είναι ένα από τα πιο σημαντικά δέντρα των τροπικών και υπο-τροπικών περιοχών της Ασίας.

Αυτό το δέντρο ευδοκιμεί στα πολύ αργιλώδη και λασπώδη εδάφη, και αναπτύσσεται πολύ καλά σε περιοχές με 150 - 200 εκατ. ετήσια βροχόπτωση. Ο κορμός είναι ίσιος και κυλινδρικός, περίπου 4 με 5 μέτρα ύψος. Το υπέργειο τμήμα του φυτού, που περιλαμβάνει τις πλευρικές διακλαδώσεις και το φύλλωμα, μοιάζει με τεράστια ομπρέλα, και η κορυφή αυτού του θόλου μπορεί να φτάσει σε διάμετρο τα 5 μέτρα. Το δέντρο μπορεί να ψηλώσει μέχρι και 25 μέτρα, με περίμετρο 3- 5 μέτρα στα σχεδόν 70 χρόνια της ύπαρξής της. Το ξύλο είναι σκληρό με ελαφρύ κίτρινο χρώμα. Έχει πυκνούς δακτυλίους και είναι συμπαγές, ζυγίζοντας περίπου 30 kg (66 lbs) ανά κυβικό πόδι. Το ξύλο χρησιμοποιείται σε αγροτικές κατασκευές, για πρέσες λαδιού και ζάχαρης, και για κατασκευή γεωργικών εργαλείων.

Ανθοφορεί τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα άνθη είναι μικρά και λευκά πρασινωπά, πολύγαμα και κυρίως ερμαφρόδιτα και σχηματίζουν συστάδα λουλουδιών, όπως τα λίλιουμ, όπου τα πλευρικά κλαδιά καταλήγουν κυματιστά ή σχηματίζουν μια ενιαία κυματώδη ταξιανθία, όπως της πασχαλιάς, στην πλήρη ανθοφορία. Είναι σχεδόν άμισχα, πολυάριθμα και μερικές φορές δείχνουν να χάνουν το βότρυ τους στο τέλος του βραχίονα. Ο καρπός εμφανίζεται Ιούλιο με Αύγουστο και ωριμάζει από Νοέμβριο ως Δεκέμβριο. Είναι μονές μπάλες, σαν στρογγυλά καρύδια με 2 - 2,5 εκατ. διάμετρο, σαρκώδη, σαπωνώδη και κιτρινωπό- καφέ χρώμα. Ο σπόρος είναι κλεισμένος μέσα σε ένα στρογγυλό, λείο, μαύρο και σκληρό ενδοκάρπιο. Συλλέγεται κατά τους χειμερινούς μήνες είτε για τη συγκέντρωση των σπόρων του και / ή την πώλησή του στο εμπόριο ως "σαπούνι καρύδι".

Οι σπόροι του φυτρώνουν πολύ εύκολα. Για να εξασφαλίσουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην βλάστηση, είναι καλό ο σπόρος να μείνει εμποτισμένος σε ζεστό νερό τουλάχιστον για 24 ώρες και στη συνέχεια να σπαρθεί (μερικοί προτιμούν να τρίβουν ή να χαράζουν την επιφάνεια των σπόρων πριν από το μούσκεμα, ξύνοντας ή λιμάροντας προσεκτικά), είτε απευθείας στους ήδη προετοιμασμένους λάκκους σε απόσταση 5μ x 5μ ή να σπαρθούν σε γλάστρες γεμάτες με βαρύ αργιλώδες χώμα ανακατωμένο με κοπριά ή παρόμοια προετοιμασία σε φυτώριο.

Το Sapindus saponaria είναι ένα μικρό έως μεσαίου μεγέθους φυλλοβόλο δέντρο ενδημικό στην Αμερική. Κάποια κοινά ονόματα του φυτού είναι wingleaf soapberry, western soapberry, jaboncillo, και manele (στη Χαβάη). Το όνομα τού γένους του, "Sapindus", προέρχεται από τα λατινικά και σημαίνει ινδικό σαπούνι, ενώ το συγκεκριμένα επίθετό του, "saponaria", σημαίνει "σαπωνοειδής".

Αναπτύσσεται συχνά σε συστάδες ή σύδεντρα, φθάνοντας περίπου τα 6 μέτρα σε ύψος, κυρίως προς το δυτικό τμήμα εξάπλωσής του. Κάποια μοναχικά δέντρα μπορούν να ψηλώσουν ακόμη περισσότερο, φτάνοντας και τα 15 μέτρα ύψος. Από το δυτικό μέρος τού σύδεντρου βλέπουμε συχνά τα φυτά να προτιμούν τις αρχές άδενδρων πεδιάδων, λαγκάδια και ρέματα, τις παρυφές δασικών εκτάσεων, τα όρια των αγρών ή τις βραχώδεις πλαγιές.

Τα φύλλα του soapberry είναι εναλλασσόμενα, με πτεροειδή ανάπτυξη, παχιά και δερματώδη, αλλά φυλλοβόλα, φτάνουν σε μήκος τα 20 με 35 εκατ., και καθένα αποτελείται από 6 με 20 στενά λογχοειδή φύλλα, που έχουν μακριές κωνικές άκρες και άνισες σφηνοειδείς βάσεις μήκους 5 με 12 εκατοστά και πλάτους 2 εκατοστών. Τα φύλλα της ποικιλίας saponaria είναι ως επί το πλείστον πιο πτεροειδή, σε σχέση με εκείνα της var. drummondii, που ποτέ δεν σχηματίζουν φτερά.

Η ανθοφορία γίνεται σε ταξιανθίες πυκνές από μικρά λευκά άνθη με 15 έως 20 εκατ. σε μήκος. Η άνθιση εμφανίζεται τον Μάιο-Ιούνιο για την ποικιλία var. drummondii, και το Νοέμβριο για την ποικιλία var. saponaria. Ο καρπός εμφανίζεται σε μεγάλες πυραμιδικές συστάδες στα άκρα των κλαδιών. Κάθε χρυσόχρωμος καρπός που έχει διάμετρο 3- 3.5 εκατοστά, γίνεται ημιδιαφανής και ζαρωμένος όταν βρίσκεται σε πλήρη ωρίμανση και περιέχει ένα μοναδικό μαύρο σπόρο, με 9 χιλιοστά περίπου διάμετρο. Οι καρποί της ποικιλίας drummondii ωριμάζουν τον Οκτώβριο και συχνά παραμένουν στο δένδρο μέχρι την άνοιξη, ενώ εκείνοι της ποικιλίας saponaria ωριμάζουν την άνοιξη.

Τα κλαδάκια της ποικιλίας drummondii είναι γκρι-καφέ και τριχωτά με κοντά σκούρα καφετί μαλλιά, ενώ εκείνοι της ποικιλίας saponaria είναι γκρι και άτριχα. Τα μπουμπούκια της drummondii είναι μικρά, σε σκούρο καφέ χρώμα και τριχωτά, ενώ εκείνα της saponaria είναι μικρά καφέ και άτριχα. Ο κορμός της drummondii έχει ανοιχτό γκρι χρώμα, είναι φολιδωτός με λεπτές πλάκες, και μερικές φορές σχηματίζονται στον φλοιό ρηχές αυλακιές, ενώ της saponaria έχει γκρι κοκκινωπό χρώμα και φολιδωτό φλοιό.

Οι καρποί των φυτών Sapindus (soapnuts) είναι δρύπες και περιέχουν σαπωνίνες που είναι μια φυσική επιφανειοδραστική (απολυμαντική, απορρυπαντική) ουσία. Έχουν χρησιμοποιηθεί για πλύσιμο επί χιλιάδες χρόνια από τους αυτόχθονες πληθυσμούς της Ασίας, αλλά και τους Ιθαγενείς Αμερικάνους. Τα soapnuts μελετούνται και χρησιμοποιούνται για εμπορική χρήση σε καλλυντικά και απορρυπαντικά, καθώς και πολλά άλλα προϊόντα. Οι δρύπες του δέντρου Sapindus Mukorossi έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σαπωνίνη.

Τα Soapnuts έχουν χρησιμοποιηθεί ιατρικώς ως αποχρεμπτικά, εμετικά, αντισυλληπτικά, και για τη θεραπεία της υπερβολικής σιελόρροιας, της επιληψίας, της ψωρίασης, της ημικρανίας και κατά των ψειρών. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι σαπωνίνες από τα "καρυδο- σάπουνα" αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Τα Soap nuts είναι ένα από τα αναφερόμενα στοιχεία στον κατάλογο βοτάνων και ορυκτών της Αγιουρβέδα. Είναι δημοφιλές συστατικό σε σαμπουάν της Αγιουρβέδα και καθαριστικά. Χρησιμοποιούνται στην ιατρική της Αγιουρβέδα ως θεραπεία για το έκζεμα και την ψωρίαση. Τα Soap nuts έχουν ήπιες εντομοκτόνες ιδιότητες και χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για την αφαίρεση των ψειρών από το τριχωτό της κεφαλής. Έχουν από καιρό χρησιμοποιηθεί στο δυτικό κόσμο για την παραγωγή σαπουνιού, συνήθως μαζί με πολλά χημικά πρόσθετα που δεν είναι αναγκαία για την πραγματική διαδικασία πλυσίματος και είναι επιζήμια για τον χρήστη καθώς επίσης και το περιβάλλον μας. Τα "καρυδο- σάπουνα" έχουν γίνει μια πολύ δημοφιλής εναλλακτική λύση, φιλική προς το περιβάλλον, σε σχέση με τα βιομηχανικά χημικά απορρυπαντικά.

Πηγή:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sapindus
http://www.sapindusmukorossi.com/

http://en.wikipedia.org/wiki/Sapindus_saponaria

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version