Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Αύγουστος 2010

Γνωρίζετε ότι η κοινή ονομασία Cannoball tree (δέντρο μπάλα κανονιού) δόθηκε στο φυτό Couroupita guianensis από τους συμπαγείς σφαιρικούς καρπούς του που μοιάζουν με σκουριασμένες μπάλες κανονιού;

Κουρουπίτα (Couroupita guianensis) (άνθη και καρποί)  

Κουρουπίτα (Couroupita guianensis)

Το φυτό Κουρουπίτα ( Couroupita guianensis), που είναι γνωστό με τα κοινά ονόματα Ayahuma και το Cannonball Tree, είναι ένα αειθαλές δέντρο, συγγενικό με το βραζιλιάνικο καρύδι (Bertholletia excelsa), και ενδημικό στον τροπικό βορρά της νοτίου Αμερικής και στην νότια Καραϊβική. Στην Ινδία ευδοκιμεί  τουλάχιστον τα τελευταία δύο ή τρεις χιλιάδες χρόνια, όπως αναφέρουν γραπτές πηγές, και επομένως είναι δυνατόν να θεωρηθεί ενδημικό είδος της Ινδίας επίσης. Ανήκει στην οικογένεια Lecythidaceae και το ύψος του μπορεί να φτάσει πάνω από 35 μέτρα. 

Το αποκαλούν Cannonball Tree (δέντρο μπάλα κανονιού) εξαιτίας των καρπών του, που είναι καφέ και μοιάζουν με μπάλες κανονιού. Η πλειοψηφία αυτών των δέντρων, που φυτεύτηκαν εκτός του φυσικού τους περιβάλλοντος, έχει να κάνει με το βοτανικό ενδιαφέρον και την περιέργεια, καθώς παράγουν πολύ μεγάλα και εντυπωσιακά άνθη, με χρώμα πορτοκαλί, άλικο και ροζ. Τα άνθη σχηματίζουν μεγάλα τσαμπιά που το μήκος τους μπορεί να φτάνει και πάνω από τα 3 μέτρα. Παράγουν μεγάλους σφαιρικούς και ξυλώδεις καρπούς, με διάμετρο που κυμαίνονται από 15 έως 24 εκατοστά, και κάθε καρπός περιέχει 200 με 300 σπόρους.

Το βοτανικό του όνομα Coroupita Guianensis, του το έδωσε  ο Γάλλος βοτανολόγος J.F. Aublet, το 1755. Το Cannonball Tree είναι ενδημικό στα βορειοανατολικά τροπικά δάση της Νότιας Αμερικής, ειδικά στη λεκάνη του Αμαζονίου.  Είναι γνωστό ως Ayahuma (καθοδηγητής του πνεύματος), σ' αυτό το μέρος του κόσμου. Μεταξύ των σαμάνων του Αμαζονίου, το δέντρο θεωρείται ότι παρέχει προστασία από τα κακά πνεύματα. Το αγγλικό όνομά του προέρχεται από τούς καρπούς του, που είναι σαν τεράστια καρύδια, και μοιάζουν με σκουριασμένες μπάλες κανονιού. Χάρη στην ομορφιά του, το δέντρο έχει μεγάλη διάδοση σε όλο τον κόσμο. φυτεύεται σε κήπους άλλων τροπικών περιοχών, όπως στην Ινδία και την Ταϊλάνδη. Στην Ινδία, καθιερώθηκε εδώ και δύο με τρεις χιλιάδες χρόνια ή μπορεί να ήταν αυτόφυτο. Θεωρείται ως το ιερό δέντρο τού Σίβα και αποκαλείται Naga Linga στην Ινδία. Αυτό το μεγάλο δέντρο μπορεί να φτάσει τα 35 μέτρα (115 πόδια) ύψος και να δημιουργήσει κορμό με διάμετρο 80 εκατοστά. Το δέντρο καλλιεργείται κυρίως για την ομορφιά του, αλλά και το απαλό, ανοιχτόχρωμο ξύλο του, που χρησιμοποιείται επίσης για την κατασκευή επίπλων.

Το Cannonball Tree ανθίζει και καρποφορεί ταυτόχρονα. Τα εξωτικά κόκκινα λουλούδια μυρίζουν σαν ακριβό άρωμα και ανθίζουν μόνο για μια μέρα το καθένα. Στην Ασία, τα λουλούδια είναι ένα σύμβολο τού πλούτου. Τα άνθη του Cannonball Tree δεν έχουν νέκταρ, και γι' αυτό οι μέλισσες τα επισκέπτονται αναζητώντας τη γύρη τους. Όταν το φυτό βρίσκεται έξω από τον κύκλο τού φυσικού του περιβάλλοντος, ο κύριος επικονιαστής του είναι οι ξυλοφάγες μέλισσες. Οι καρποί και τα άνθη αναπτύσσονται σε μίσχους που φυτρώνουν απευθείας στον κορμό τού δέντρου. Τα άνθη του ξεπετάγονται πυκνά και μπερδεμένα πάνω στον κορμό, βρίσκονται ακριβώς κάτω από τα κλαδιά με το φύλλωμα, και μπορούν να εκτείνονται σε μήκος από μισό μέχρι δύο μέτρα. Τα άνθη συγκρατούνται σε έναν λευκό σαρκώδη δίσκο, που έχει ανοδική κλίση. Κάθε άνθος διαθέτει έξι μεγάλα πέταλα, σε πορτοκαλο - κόκκινο χρώμα, και με έντονο άρωμα. Στη διάρκεια της επικονίασης, οι γόνιμοι στήμονες σχηματίζουν ένα δακτύλιο γύρω από τον υποβαθμισμένο ύπερο και τους στήμονες. Η άκαρπη γύρη βρίσκεται στους ανθήρες. Καθώς εισέρχεται η μέλισσα για να γονιμοποιήσει το άνθος, το πίσω μέρος της τρίβεται πάνω στο δακτύλιο όπου βρίσκεται η γόνιμη γύρη. Αυτό επιτρέπει στη μέλισσα να μεταφέρει τη γόνιμη γύρη σε κάποιο άλλο λουλούδι. Οι διαφορές στη γύρη εντοπίσθηκαν από έναν Γάλλο βοτανολόγο, το 1825. Η ανακάλυψη έγινε από τον Antoine Porteau. Οι διαφορές στη γύρη είναι οι εξής: η γύρη στους στήμονες του δακτυλίου είναι γόνιμη, ενώ η γύρη της καλύπτρας είναι άκαρπη.

Οι καρποί και τα λουλούδια ξεφυτρώνουν κατευθείαν από τον κορμό τού δέντρου και τα παλιά δέντρα έχουν όλο το κάτω μέρος τού κορμού καλυμμένο. Οι καρποί που μοιάζουν με μπάλες κανονιού μπορεί να είναι μέχρι 20 εκατοστά. Ωριμάζουν για περίπου εννέα μήνες και στη συνέχεια πέφτουν στο έδαφος, και συνήθως σπάνε προκαλώντας συχνά έναν ήχο σαν μικρή έκρηξη. Όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα, η σάρκα των καρπών παίρνει ένα πρασινο-μπλε χρώμα και μυρίζει δυσάρεστα και σαν σάπια. Η σάρκα είναι φαγώσιμη για τα ζώα και για τους σαμάνους του Αμαζονίου. Αυτή η ισχυρή τροφή είναι ένα μέρος της διατροφής τους. Για άλλα άτομα τα φρούτα μπορούν ακόμη και να είναι δηλητηριώδη και ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρή αλλεργική αντίδραση.  Μεμονωμένοι σπόροι μέσα στη «μπάλα» είναι επικαλυμμένοι με τριχίδια, τα οποία υπάρχουν για να προστατέψουν το σπόρο όταν καταπωθεί και μπορεί επίσης να βοηθήσει στο πέρασμα των σπόρων προς τα έντερα. Τα σκληρά κελύφη των καρπών χρησιμοποιούνται ως δοχεία ή ως στολίδια.  Όπως οι κοκκοφοίνικες, τα δέντρα δεν θα πρέπει να φυτεύονται κοντά σε δρόμους ή κοντά σε περιοχές με πολύ κυκλοφορία καθώς ο βαρύς καρπός μπορεί να πέσει χωρίς προειδοποίηση και να προκαλέσει ατυχήματα.

Τα δέντρα αυτά καλλιεργούνται σε μεγάλη έκταση στους ναούς Shiva στην Ινδία. Στα Ινδικά λέγεται Shiv Kamal. Στα Ταμιλικά λέγεται δέντρο Nagalingam. Στα Βεγγαλέζικα ονομάζεται Nagkeshar. Τα άνθη ονομάζονται Shivalinga στα Ινδικά, Nagalinga Pushpa στο Kannada και Nagamalli ή Mallikarjuna στο Telugu. Οι Ινδουιστές το τιμούν ως ιερό δέντρο, επειδή τα πέταλα του λουλουδιού μοιάζουν με την κουκούλα του Naga, ενός ιερού φιδιού, που προστατεύει ένα Shiva Lingam, που αναπαριστάται με το το στίγμα. Στη Σρι Λάνκα, την Ταϊλάνδη και άλλες Βουδιστικές χώρες τα δέντρα αυτά συχνά φυτεύονται σε βουδιστικούς ναούς. Εδώ από παρεξήγηση το Shorea robusta, θεωρείται Sala tree, το δέντρο κάτω από το οποίο πέθανε ο Βούδας και από το οποίο ο Βούδας Vessabhu διαφωτίστηκε.

Το Cannonball Tree διαθέτει αντιβιοτικές, αντιμυκητιακές, αντισηπτικές και αναλγητικές ιδιότητες. Τα δέντρα αυτά χρησιμοποιούνται για θεραπείες σε κρυολογήματα και πόνους στο στομάχι. Ο χυμός που παρασκευάζεται από τα φύλλα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενειών του δέρματος, και οι Σαμάνοι της Νότιας Αμερικής έχουν χρησιμοποιήσει μέρη του δέντρου ακόμα και για τη θεραπεία της ελονοσίας. Το εσωτερικό του καρπού μπορεί να απολυμάνει πληγές και τα νεαρά φύλλα ανακουφίζουν τον πονόδοντο. 


Πηγή:

http://en.wikipedia.org/wiki/Couroupita_guianensis
http://www.forestgeneration.com/cannonball-tree.html

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version