Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Αύγουστος 2005

Γνωρίζετε ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ξεκίνησαν την παραγωγή χαρτιού από το φυτό του πάπυρου, Cyperus papyrus, πριν από πέντε χιλιάδες χρόνια και πλέον;

Πάπυρος - Cyperus papyrus

Πάπυρος - Cyperus papyrus

Ο Πάπυρος Cyperus papyrus είναι υδρόβιο φυτό της οικογένειας Cyperaceae, εύρωστο, άφυλλο και το ύψος του μπορεί να φτάσει τα 4-5 μ. Οι τριγωνικοί πράσινοι μίσχοι του προβάλλουν κολακευτικά σαν μια δέσμη από χόρτα που αναπτύσσονται επάνω από τα χοντρά, ξυλώδη ριζώματα. Κάθε μίσχος σκεπάζεται στην κορυφή του από μια πυκνή συστάδα λεπτών, ανοιχτοπράσινων ακτινών σα νήματα με μήκος περίπου 10-30 εκατ. Αυτή η συστάδα μοιάζει σα ξεσκονόπανο από φτερά, όταν το φυτό είναι νεαρό. Οι πρασινωπό-καφετιές συστάδες λουλουδιών εμφανίζονται στις άκρες των ακτινών. Τα λουλούδια δίνουν τη θέση τους στους καφέ, σαν καρύδι, καρπούς.

Τα νεώτερα τμήματα του ριζώματος καλύπτονται από κόκκινο-καφέ, λείες, τριγωνικές διαβαθμίσεις, που καλύπτουν επίσης τη βάση των καλαμιών και εκπροσωπούν τη λιγοστή φυλλωσιά τους. Επομένως είναι αναληθές να αποκαλούμε αυτά τα φυτά "άφυλλα".

Ο πάπυρος μεγαλώνει από τις ημιτροπικές περιοχές μέχρι την τροπική έρημο με τα υγρά δάση, έχει ετήσια ανοχή σε θερμοκρασίες 20- 30°C και το pH του κυμαίνεται μεταξύ 6,0 - 8.5. Ανθίζει στα τέλη του καλοκαιριού και προτιμά ημισκιερές συνθήκες ή πλήρη ηλιοφάνεια. Είναι ευαίσθητο στον παγετό, όπως τα περισσότερα τροπικά φυτά.

Ο πάπυρος είναι ενδημικός στις λίμνες και τους ποταμούς της βόρειας Αφρικής και ιδιαίτερα στην Αίγυπτο και το Σουδάν. Διαμορφώνει απέραντες εκτάσεις από έλη, ρηχές λίμνες και όχθες ρεμάτων στα υγρότερα μέρη της Αφρικής, αν και τελευταία έχει γίνει σπάνιος στο Δέλτα του Νείλου. Στα πιο βαθιά νερά αποτελεί το βασικό στοιχείο της βλάστησης καθώς επιπλέει και μπλέκεται με τα υπόλοιπα υδρόβια φυτά. Επίσης, θα τον συναντήσουμε στη Μαδαγασκάρη και σε μερικές περιοχές της Μεσογείου, περιοχές όπως οι ακτές της Σικελίας και της Παλαιστίνης, στην ανατολική ακτή της Μεσογείου.

Οι ανθικές τούφες του φυτού, που μοιάζουν σα φτερά ξεσκονόπανου, είναι ιδανικές φωλιές για πολλά κοινωνικά είδη πουλιών. Στους περισσότερους πάπυρους, η γονιμοποίηση επιτυγχάνεται με τον αέρα και όχι με τα έντομα και οι ώριμοι καρποί, αφού απελευθερωθούν, διασκορπίζονται με τη βοήθεια του νερού.

Οι μίσχοι του φυτού Cyperus papyrus έχουν τριγωνικό σχήμα και αυτό τους βοηθά να αντέχουν στους ισχυρούς ανέμους, χωρίς να σπάνε. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ξεκίνησαν την παραγωγή χαρτιού από το φυτό του πάπυρου πριν από πέντε χιλιάδες χρόνια και πλέον.

Η αγγλική λέξη paper (χαρτί) προέρχεται από τη λέξη Papyrus που είναι λατινική. Ομως ο πάπυρος δεν είναι πραγματικό χαρτί, με την έννοια ότι τα φύλλα του δεν σχηματίζονται από ίνες που έχουν εμποτιστεί. Η χρήση του παπύρου σαν υλικό κατάλληλο για γραφή μας οδηγεί πολλές χιλιάδες χρόνια πριν. Κάποτε αποτελούσε την πιο διαδεδομένη επιφάνεια γραφής στον κόσμο. Οι σελίδες από πάπυρο σχηματίζονταν αφού έκοβαν την ψίχα από το εσωτερικό του φυτού Cyperus papyrus σε λεπτές λωρίδες, που τις τοποθετούσαν διαδοχικά σε σειρά, με τις άκρες κάθε λωρίδας να αλληλοεπικαλύπτονται ελαφρά. Σχημάτιζαν μετά μια άλλη σειρά, ξεκινώντας από τη δεξιά γωνία και πάνω από το πρώτο στρώμα. Τα στρώματα υγραίνονταν με νερό και σφυροκοπούνταν σε σελίδα με τη βοήθεια ενός σφυριού. Η σελίδα έμπαινε σε πρέσα και έπειτα στέγνωνε. Στην Αίγυπτο χρησιμοποιούσαν σαν κόλλα, ένα διάλυμα από νερό και ξίδι.

Αυτά τα φύλλα πωλούνταν σε μακριά ρολά ή σε δέματα. Τα ρολά σχηματίζονταν με την ένωση των φύλλων στις άκρες τους, χρησιμοποιώντας για τη συγκόληση μια κόλλα από άμυλο. Τα ρολά θα μπορούσαν έπειτα να κοπούν σε μεμονωμένα φύλλα ανάλογα με τις απαιτούμενες ανάγκες. Είχαν μήκος 7 με 10 ίντσες και κάθε ρολό αποτελούνταν από 20 φύλλα πάπυρου περίπου. Οι καλύτεροι σε ποιότητα πάπυροι ήταν οι πιο σκουρόχρωμοι. Παράγοντας καλής ποιότητας ήταν η προέλευση της ψίχας από την καρδιά του φυτού. Οταν έγραφαν επάνω σε πάπυρο, προτιμούσαν την πλευρά με τις οριζόντιες στρώσεις.

Ο πάπυρος ήταν ένα ακριβό υλικό, γιατί η παραγωγή και η πώλησή του ελέγχονταν από το βασιλικό μονοπώλιο. Γι' αυτό και το εμπόριο του πάπυρου ήταν προσοδοφόρα δραστηριότητα. Κατά καιρούς το εμπορικό μονοπώλιο του πάπυρου το έλεγχαν οι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι ή οι Βυζαντινοί. Ο πάπυρος είχε τη μέγιστη χρήση του μεταξύ του 4ου αιώνα μ.Χ. και του 4ου αιώνα π.Χ. Καθώς η τεχνολογία κατασκευής χαρτιού εξαπλωνόταν, ο πάπυρος αντικαταστάθηκε τελικά από το χαρτί, σαν το κυρίαρχο υλικό γραφής.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι φαίνεται να χρησιμοποιούν τον πάπυρο με πάρα πολλούς τρόπους. Ξέρουμε ότι έφτιαχναν χαρτί από πάπυρο, αλλά τον χρησιμοποιούσαν επίσης για να φτιάχνουν σανδάλια, τον ύφαιναν στα χαλιά, έφτιαχναν καλάθια και περιφράξεις, τον χρησιμοποιούσαν σα σχοινί και επίσης κάποια μέρη τού φυτού ήταν χρήσιμα για τροφή, ενώ είχε και ιατρική χρήση.

Εκτός από τον πάπυρο, διάφορα άλλα είδη του γένους Cyperus μπορεί στην πραγματικότητα να είχαν συμπεριληφθεί μέσα στις πολλαπλές χρήσεις που βρήκαν οι Αιγύπτιοι για το φυτό αυτό. Οι ανθισμένες κορυφές του συνδέθηκαν με τις κατασκευές γιρλάντας για την ευγνωμοσύνη των θεών. Η ψίχα των νεαρών φυτών καταναλώθηκε μαγειρεμένη και ωμή. Από τις ξυλώδεις ρίζες του έφτιαξαν κούπες και άλλα εργαλεία, ενώ άλλες φορές χρησίμευε σαν καύσιμη ύλη για τη φωτιά. Με τα στελέχη έφτιαξαν βάρκες από καλάμια, καθώς κοιλανάγλυφα γλυπτά της Τέταρτης Δυναστείας παρουσιάζουν άνδρες να κόβουν πάπυρους για να κατασκευάσουν μια βάρκα, που παρόμοιές τους γίνονται ακόμη και σήμερα στο νότιο Σουδάν. Έφτιαξαν ακόμα πανιά, χαλιά, ύφασμα, σκοινί και σανδάλια. Ο Θεόφραστος δηλώνει ότι ο βασιλιάς Αντίγονος έκανε τα ξάρτια του στόλου του με πάπυρο, μια παλιά τεχνική που αναφέρεται στα παλαμάρια του πλοίου και στην Οδύσσεια, όπου ο Οδυσσέας ασφάλισε τις πόρτες του σπιτιού με τους επίδοξους μνηστήρες μετά το ταξίδι της επιστροφής του.

Σήμερα, ο πάπυρος καλλιεργείται κυρίως σαν υδρόβιο διακοσμητικό φυτό. Είναι από τα πιο δημοφιλή φυτά που κοσμούν τοπία όπως λίμνες με ψάρια ή χωρίς, σε περιοχές που δεν είναι ψυχρές, σε όλο τον κόσμο! Υπάρχει ένας νάνος συγγενής αυτού του φυτού, που ονομάζεται C. nanus ή C. profiler και το ύψος του φθάνει μόνο το 1 μέτρο.

Πηγή:
http://aic.stanford.edu/sg/bpg/annual/v13/bp13-10.html
http://eoluk.co.uk/papyrus/papyrus_1.htm

http://www.absoluteastronomy.com/ encyclopedia/c/cy/cyperus_papyrus.htm

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Μήλο των Σοδόμων - Calotropis procera
Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version