Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Ιούνιος 2013

Γνωρίζετε ότι το κλείσιμο της παγίδας του υδρόβιου σαρκοφάγου φυτού Aldrovanda vesiculosa διαρκεί μόλις 10 - 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου;

Αλδροβάντα (Aldrovanda vesiculosa)

Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa


Η Αλδροβάντα, κοινώς γνωστή ως υδροτροχός (Aldrovanda vesiculosa), είναι το μοναδικό υπάρχον είδος στο ανθοφοφόρο γένος φυτών Aldrovanda της οικογένειας Droseraceae.  Η Aldrovanda είναι ένα ελεύθερης πλεύσης υδρόβιο φυτό, χωρίς ρίζες. Είναι στενά συνδεδεμένη με τη διωναία (Venus flytrap Dionaea muscipula), και μοιράζεται πολλά από τα χαρακτηριστικά της - λειτουργεί ως σαρκοφάγα αρπαγο- παγίδα, μόνο που βρίσκεται κάτω από το νερό! Μια κοινή ονομασία του φυτού είναι φυτό φτερωτή (υδροτροχός), επειδή μια ενιαία σπείρα των φύλλων, κάθετη στο στέλεχος, μοιάζει με τροχό Το φυτό συλλαμβάνει μικρά υδρόβια ασπόνδυλα, χρησιμοποιώντας παγίδες παρόμοιες με εκείνες της Διωναίας. Οι παγίδες είναι διατεταγμένες σαν έλικες γύρω από ένα κεντρικό  στέλεχος. Αυτή η διάταξη είναι αφορμή για την κοινή ονομασία της. Το φυτό αυτό είναι ένα από τα λίγα είδη με ικανότητα αστραπιαίας κίνησης.

Η Aldrovanda αναφέρεται για πρώτη φορά το 1696 από τον Leonard Plukenet, με βάση τις συλλογές που πραγματοποιούνταν στην Ινδία. Ονόμασε το φυτό Lenticula pulustris Indica. Η σύγχρονη βοτανική ονομασία προέρχεται από τον Giuseppe Monti, ο οποίος περίγραψε ιταλικά δείγματα το 1747 και τα ονόμασε Aldrovandia vesiculosa, προς τιμήν της Ιταλίδας φυσιοδίφη Ulisse Aldrovand (1522-1605)i. Όταν ο Carl Linnaeus δημοσίευσε το Species Plantarum το 1753, το "i" διέφυγε από το όνομα Aldrovand-i-a (ένα προφανές ορθογραφικό λάθος) για να διαμορφωθεί το σύγχρονο διώνυμο Aldrovandia vesiculosa.

Ενώ το γένος Aldrovanda είναι μονότυπο, είναι γνωστό ότι υπήρχαν τουλάχιστον 19 εξαφανισμένα είδη. Αν και το είδος εμφανίζει σε κάποιο βαθμό μορφολογική ευπλαστότητα μεταξύ των πληθυσμών του, η Αλδροβάντα διαθέτει πολύ χαμηλή γενετική ποικιλότητα σε ολόκληρο το φάσμα της.

Η Aldrovanda vesiculosa έχει μειωθεί τον τελευταίο αιώνα, με επιβεβαιωμένους  μόνο 50 πληθυσμούς της να υπάρχουν ακόμα σε όλο τον κόσμο, και να εξακολουθούν να είναι διάσπαρτοι σε όλη την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία.

Είναι φυτό άρριζο και υδρόβιο. Οι σπόροι του αναπτύσσουν κάποια μικρά πρωτόριζα, που όμως δεν κατορθώνουν να αναπτυχθούν περαιτέρω και γερνούν. Το φυτό αποτελείται από πλωτά στελέχη, που φθάνουν τα 6-40 εκατ. σε μήκος. Τα φύλλα παγίδες, μήκους 2 - 3 χιλιοστών, αναπτύσσονται σε έλικες, των 5 - 9 ακτινών σε στενή διαδοχή, κατά μήκος του κεντρικού στελέχους του φυτού. Αυτές οι πραγματικές παγίδες συγκρατούνται από μίσχους, που διαθέτουν αερόσακους και οι οποίοι βοηθούν στην επίπλευσή τους. Το ένα άκρο του στελέχους μεγαλώνει συνεχώς ενώ το άλλο άκρο πεθαίνει. Η ανάπτυξη είναι αρκετά γρήγορη (4 - 9 χιλιοστά / ημέρα στους ιαπωνικούς πληθυσμούς), έτσι ώστε σε ιδανικές συνθήκες να παράγεται ένας νέος έλικας κάθε μέρα ή και περισσότεροι.

Αυτές οι παγίδες αποτελούνται από δύο λοβούς σαν σαγόνια, που κλείνουν μεταξύ τους, για να σχηματίσουν μια αρπαγο- παγίδα, παρόμοια με εκείνη της διωναίας, αλλά είναι μικρότερες και υποβρύχιες. Τείνουν να συστρέφονται έτσι ώστε το ανοιχτό μέρος τους να βρίσκεται προς τα έξω, ενώ στο εσωτερικό τους είναι καλυμμένες με μια επίστρωση λεπτών τριχιδίων. Όταν τα υδρόβια ασπόνδυλα έρθουν σε επαφή μαζί τους, αυτές κλείνουν απότομα, αρπάζοντας και παγιδεύοντάς τα. Το κλείσιμο της παγίδας διαρκεί 10 - 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου, το οποίο είναι εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι οι λοβοί της παγίδας πρέπει να ωθήσουν το νερό καθώς κλείνουν,  καθιστώντας την ένα από τα ταχύτερα παραδείγματα κίνησης στο βασίλειό των φυτών. Αυτή η παγίδευση είναι δυνατή μόνο σε θερμές συνθήκες (20 ° C). Επίσης, κάθε παγίδα περιβάλλεται από τέσσερα έως έξι τριχίδια μήκους 6 - 8 χιλιοστών, που εμποδίζουν την ενεργοποίηση τους από σκουπιδάκια που τυχόν υπάρχουν στο νερό. Αν το θήραμα δεν συλληφθεί, η παγίδα ξανανοίγει έπειτα από δέκα με είκοσι ώρες.

Η παράξενη συμπεριφορά του φυτού, με το απότομο κλείσιμο, παρατηρήθηκε από τον De Sassus ήδη από το 1861, αλλά το φυτό δεν καταχωρήθηκε ως σαρκοφάγο, μέχρι μια πιο προσεκτική εργασία του Δαρβίνου να αποδείξει ότι ανήκει μάλλον σ' αυτήν την κατηγορία φυτών. Τώρα πλέον γνωρίζουμε ότι, πράγματι, οι παγίδες παράγουν φωσφορο- πεπτικά ένζυμα, και  αφομοιώνουν το θήραμά τους.

Τα λουλούδια της Aldrovanda vesiculosa είναι μικρά, μονήρη και άσπρα. Εμφανίζονται πάνω από το επίπεδο του νερού και στηρίζονται σε κοντούς μίσχους που προκύπτουν από άξονες στον έλικα. Ανθίζουν μόνο για λίγες ώρες κι έπειτα, η προέκτασή τους επιστρέφει κάτω από τη στάθμη του νερού για την παραγωγή των σπόρων. Οι σπόροι είναι κρυπτολοτυληδόνες, πράγμα που σημαίνει ότι οι κοτυληδόνες παραμένουν κρυμμένοι μέσα στο περίβλημα του σπόρου, που λειτουργεί ως αποθήκη ενέργειας για τα σπορόφυτα. Η άνθιση όμως είναι σπάνια σε εύκρατες περιοχές, και ανεπιτυχής από την άποψη της ανάπτυξης καρπών και σπόρων.

Η Aldrovanda vesiculosa αναπαράγεται κυρίως με βλαστικό πολλαπλασιασμό. Σε ευνοϊκές συνθήκες, τα ενήλικα φυτά θα παράγουν ένα παρακλάδι κάθε 3 - 4 εκατοστά, απ' όπου θα αναπτυχθούν τα νέα φυτά καθώς οι νεαρές άκρες τους συνεχίζουν να αυξάνονται, ενώ το παλαιό άκρο πεθαίνει και διαχωρίζονται οι απόγονοι. Λόγω του ταχύ ρυθμού ανάπτυξης του είδους, αμέτρητα νέα φυτά μπορούν να παραχθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα με τον τρόπο αυτό.

Για να αντέξει το χειμώνα η Aldrovanda σχηματίζει βλαστούς βολβίδια, τα λεγόμενα "turions", σαν στρατηγική επιβίωσης στον παγετό. Κατά την έναρξη του χειμώνα, η αναπτυγμένη άκρη αρχίζει να παράγει πολύ μικρότερα, μη σαρκοφάγα φύλλα, σε ένα σημαντικά κοντύτερο στέλεχος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα σφιχτό βλαστό από προστατευτικά φύλλα που είναι βαρύτερος και απαλλαγμένος από τον αέρα στο εσωτερικό των μίσχων. Ο βλαστός αποχωρίζεται από το μητρικό φυτό και βυθίζεται στον πυθμένα του νερού, όπου οι θερμοκρασίες είναι σταθερές και πιο θερμές. Εδώ μπορεί να αντέξει σε χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι -15 ° C (5 ° F). Στη φύση, έχει παρατηρηθεί ότι τα βολβίδια της Aldrovanda έχουν ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό επιτυχούς βύθισης. Αυτά τα θρεπτικά βολβίδια που αδυνατούν να βυθιστούν, γίνονται στη συνέχεια τροφή για τα υδρόβια πτηνά ή πεθαίνουν με τον πρώτο παγετό. Την άνοιξη, όταν οι θερμοκρασίες του νερού φτάνουν πάνω από 12 - 15 °C, τα βολβίδια μειώνουν την πυκνότητά τους για να επιπλεύσουν και πάλι στην επιφάνεια του νερού, όπου φυτρώνουν και αρχίζουν πάλι να αναπτύσσονται. Επίσης, μη αδρανείς βλαστοί βολβίδια μπορούν να σχηματισθούν το καλοκαίρι, σε περιόδους ξηρασίας.

Η Aldrovanda είναι το πιο γεωγραφικά διαδεδομένο σαρκοφάγο είδος φυτών, ενδημικό στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αυστραλία. Εξαπλώνεται κυρίως μέσω της μετακίνησης των υδρόβιων πτηνών. Τα φυτά που κολλούν στα πόδια των πουλιών, μεταφέρονται στον επόμενο υδάτινο προορισμό της πορείας τους. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι πληθυσμοί Aldrovanda να βρίσκονται κατά μήκος των μεταναστευτικών οδών των πτηνών. Στη διάρκεια του περασμένου αιώνα το είδος άρχισε να γίνεται όλο και πιο σπάνιο, αναφερόμενο μάλιστα ως είδος υπό εξαφάνιση σε όλο και περισσότερες χώρες.

Προτιμά καθαρά, ρηχά και ζεστά στεκούμενα νερά με έντονο φως, χαμηλά επίπεδα θρεπτικών ουσιών και ελαφρώς όξινο pH (περίπου 6). Απαντάται πλωτό ανάμεσα σε βούρλα, καλάμια, ακόμη και στο ρύζι.


Πηγή:
http://en.wikipedia.org/wiki/Aldrovanda_vesiculosa
http://www.sarracenia.com/faq/faq5040.html

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version