Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Μάρτιος 2007

Γνωρίζετε ότι τα λουλούδια μερικών ποικιλιών του φυτού Ημεροκαλλίς τρώγονται και πωλούνται στις αγορές της Ασίας σαν "χρυσές βελόνες";

Ημεροκαλλίς (Hemerocallis fulva) 

Ημεροκαλλίς - Hemerocallis spp.

Αυτή η ομάδα αποτελείται από 15 είδη (με τα πολυάριθμα υβρίδια κάθε είδους) φυλλοβόλα ή αειθαλή, πολυετή φυτά γνωστά συνήθως με το όνομα Ημεροκαλλίς. Οι ημεροκαλλίδες ανήκουν στην οικογένεια Hemerocallidaceae. Τα λουλούδια που μοιάζουν με κρίνους (λίλιουμ) διαρκούν συνήθως μόνο μια ημέρα, όπως δηλώνει και το όνομά τους, αλλά ανθίζουν διαδοχικά για μία περίοδο δύο έως έξι εβδομάδων στη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Η Ημεροκαλλίς είναι ενδημικό φυτό της Ιαπωνίας, άλλων ανατολικών χωρών και της νότιας Ευρώπης, ενώ μερικά είδη έχουν εγκλιματιστεί στη Βόρεια Αμερική. Οι ημεροκαλλίδες κυμαίνονται σε ύψος από τα κόμπακτ φυτά, με 30 ως 40 εκατοστά, μέχρι τα μεγάλα φυτά στο 1,5 μέτρο. Έχουν μακριά, λεπτά φύλλα, σε σχήμα αψίδας και μήκος 30 με 60 εκατοστά. Οι συστάδες των λουλουδιών τους βρίσκονται πάνω από τα φύλλα στους μακριούς μίσχους. Μερικά υβρίδια παράγουν μέχρι 50 οφθαλμούς σε κάθε ανθικό μίσχο. Τα λουλούδια στα διάφορα είδη έχουν χρώματα που κυμαίνονται σε έντονες αποχρώσεις του κίτρινου, του πορτοκαλί και του κόκκινου, με μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων στα υβρίδια.

Έχουν αναπτυχθεί φυτά με άνθη σε χρώμα κρεμ, χρυσαφί, άλικο, ροζέ, βερικοκί (κιτρινορόδινο), μοβ, βιολετί και δαμασκηνί (βαθυκόκκινο), καθώς επίσης και δίχρωμους συνδυασμούς με ενωμένα ή ραβδωμένα πέταλα. Μερικά λουλούδια είναι αρωματικά και άλλα έχουν κυματιστά πέταλα. Υπάρχουν επίσης υβρίδια, τα οποία ανθίζουν επανειλημμένα καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού - ανθίζουν νωρίς και έπειτα από ένα σύντομο διάστημα ανάπαυλας ανθίζουν πάλι, επαναλαμβάνοντας συνεχώς τη διαδικασία. 

Μπορούμε να σκεφτούμε την Ημεροκαλλίδα σαν σύγχρονο ή καινούριο λουλούδι, δεδομένου ότι δεν υπήρχε πριν από τη δεκαετία του '30 (1930), όταν η Arlow Burdette ξεκίνησε μια καινούρια εποχή στην έρευνα του λουλουδιού. Αυτό έφερε μια φυσική εξέλιξη στην ιστορία της Ημεροκαλλίδας και οδήγησε πολλούς επιστήμονες και ερασιτέχνες να ασχοληθούν με την υβριδοποίηση των λουλουδιών αυτών.

Η χρήση της ημεροκαλλίδας από τους αρχαίους Κινέζους ξεκίνησε πριν από την ανάπτυξη της γραπτής γλώσσας. Οι πρώτες αναφορές περιγράφουν τη χρήση των φυτών σαν τρόφιμο. Οι οφθαλμοί των λουλουδιών ήταν εύγευστοι, εύπεπτοι, και θρεπτικοί. Στην ιατρική, η ρίζα και η κορώνα βρέθηκε πως είναι καλό καταπραϋντικό του πόνου. Η χρησιμοποίηση της ημεροκαλλίδας στα τρόφιμα και την ιατρική έγινε μέρος της παράδοση για τους ανθρώπους στην Κίνα.

Σε μια περιοχή της Κίνας, η αρχική επίδραση των της ημεροκαλλίδας στους ανθρώπους ήταν συναισθηματικής φύσεως - σαν αντίδοτο για τη θλίψη. Το φωτεινό λουλούδι προσφέρει ευθυμία και ανάταση στο πνεύμα. Ένα βιβλίο της ιατρικής που συντάχθηκε στην δυναστεία των Sung Dynasty (περίπου το 1059 μ.Χ.) λέει ότι, "η ρίζα της ημεροκαλλίδας είναι δροσιστική και μη δηλητηριώδης. Είναι διουρητική και προτείνεται για τη θεραπεία της ακράτειας και της δυσουρίας. Ο χυμός που εξάγεται από τις φρέσκες ρίζες αφού κοπανιστεί χορηγείται εσωτερικά σε ασθενείς που πάσχουν από κίρρωση και ίκτερο. Επίσης συνιστούνται βρασμένοι τρυφεροί βλαστοί." Σε αυτήν την ίδια πραγματεία δίνεται μια ειδική η συνταγή για τον υψηλό πυρετό και την αιμορραγία.

Όλα σχεδόν τα μέρη του φυτού της Ημεροκαλλίδας τρώγονται. Τα φύλλα και οι τρυφεροί βλαστοί της μαγειρεύονται. Υποκατάστατο του σπαραγγιού ή του σέλινου. Ένα υπέροχο λαχανικό με γλυκιά γεύση, αν και συστήνεται η χρήση τους με προσοχή. Τα φύλλα πρέπει να φαγωθούν ενώ ακόμα είναι νεαρά, γιατί γίνονται γρήγορα ινώδη.

Τα λουλούδια μαγειρεύονται ή τρώγονται ωμά. Τα πέταλα είναι παχιά και τραγανά, κάνοντας την κατανάλωσή τους πολύ ευχάριστη όταν είναι ωμά, αφήνοντας μια ευχάριστη γλυκύτητα στο τέλος, που οφείλεται στο νέκταρ. Τα λουλούδια μπορούν επίσης να αποξηρανθούν και να χρησιμοποιηθούν ως πηκτικό στις σούπες κ.λπ. Σε αυτήν την περίπτωση, συλλέγονται όταν είναι κάπως μαραμένα και κλειστά. Μια πλούσια πηγή σιδήρου. Τα λουλούδια μερικών ποικιλιών που τρώγονται, πωλούνται στις αγορές της Ασίας σαν "χρυσές βελόνες".

Οι οφθαλμοί των λουλουδιών τρώγονται ωμοί ή μαγειρεμένοι. Με γεύση όπως του μπιζελιού. Μπορούν να αποξηρανθούν και να φαγωθούν σα λιχουδιά. Το αποξηραμένο λουλούδι περιέχει 9,3% πρωτεΐνη περίπου, 25% λιπαρά, 60% υδατάνθρακας (πλούσιο σε ζάχαρη), 0,9% τέφρα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α. Οι βολβοί τρώγονται ακατέργαστοι ή μαγειρευτοί. Με καρυδάτη γεύση. Οι νεαροί βολβοί είναι καλύτεροι, αν και το κεντρικό τμήμα των παλαιότερων βολβών είναι επίσης καλό.

Από την Κίνα η ημεροκαλλίς πέρασε στη Μικρά Ασία, όπου από 70 μ.Χ. ο Έλληνας βοτανολόγος Διοσκουρίδης αναφέρει σε ένα είδος που τώρα αποκαλούμε Hemerocallis Flava.. Αυτό το υπέροχο, αρωματικό είδος ημεροκαλλίδας καλλιεργείται ακόμα και βραβεύεται σε σημερινούς κήπους για τη μεγάλης διάρκείας ανθοφορία του, σε ανοικτό κίτρινο χρώμα, νωρίς την άνοιξη.

Το 1753 η Ημεροκαλλίς παίρνει το αποδεκτό όνομά της σαν γένος όταν ο μεγάλος Σουηδός φυσιοδίφης, Λινναίος, δημοσίευσε τα είδη του Planatarum. Εκείνη την περίοδο ταξινόμησε επίσης το Hemerocallis flava και Hemerocallis fulva στο ίδιο είδος.

Πολλά είδη Ημεροκαλλίς έχουν βρεθεί στην Κίνα και την Ιαπωνία. Σπάνια υπάρχουν στους σημερινούς κήπους, δεδομένου ότι τα νέα υβρίδια έχουν ξεπεράσει κατά πολύ την ομορφιά των πρώτων, αλλά ωστόσο είναι πολύτιμα, γιατί είναι οι πρόγονοι των όμορφων υβριδίων μας. Περισσότερες έρευνες στην Ασία για νέους κλώνους, θα μπορούσαν να αποδειχθούν πολύτιμες στους κτηνοτρόφους σήμερα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αγγλία έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες για βελτιώσεις στις Ημεροκαλλίδες τα τελευταία 75 χρόνια. Αρχικά τα μόνα χρώματα ήταν κίτρινο, πορτοκαλί, και καστανόξανθο κόκκινο, ενώ σήμερα έχουμε χρώματα που κυμαίνονται από σχεδόν-λευκό, παστέλ, κίτρινο, πορτοκαλί, ροζέ, ζωηρό κόκκινο, κρεμεζί, μοβ, σχεδόν πραγματικό μπλε και ονειρικές μίξεις. Η άγρια Ημεροκαλλίς είναι τώρα η σταχτοπούτα σε όλα της τα λαμπερά χρώματα και τις μορφές.

Πηγή:
http://www.botanyworld.com/hemerocallis.html
http://www.tesselaar.net.au/plantprofiles/daylilies.asp
http://www.pfaf.org/database/plants.php?Hemerocallis+fulva

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Μήλο των Σοδόμων - Calotropis procera
Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version