Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Οκτώβριος 2021

Γνωρίζετε ότι το Annona squamosa, ή πιο γνωστό ως ζαχαρόμηλο, είναι το πιο ευρέως καλλιεργούμενο είδος Annona στον κόσμο;

Ζαχαρόμηλο (Annona squamosa).

Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa

Το Annona squamosa είναι ένα μικρό, καλά διακλαδιζόμενο δέντρο ή θάμνος από την οικογένεια Annonaceae με βρώσιμα φρούτα που ονομάζονται ζαχαρόμηλα ή γλυκόμηλα sweetsops. Αντέχει στο τροπικό πεδινό κλίμα καλύτερα από τους συγγενείς του Annona reticulata και Annona cherimola (φρούτα που συχνά μοιράζονται το ίδιο όνομα) βοηθώντας το να γίνει το πιο ευρέως καλλιεργημένο από αυτά τα είδη. Το Annona squamosa είναι ένας ελκυστικός, αργά αναπτυσσόμενος φυλλοβόλος θάμνος ή μικρό δέντρο με στρογγυλεμένο ή απλωμένο, ανοιχτό στέμμα. Φτάνει σε ύψος 3 - 6 μέτρα.

Το δέντρο sugar apple κυμαίνεται σε ύψος από 3-6 μέτρα, με ανοιχτή κορώνα ακανόνιστων κλαδιών και μερικά ζιγκ-ζαγκ κλαδιά. Κλαδιά με ανοιχτό καφέ φλοιό και ορατά σημάδια φύλλων. εσωτερικός φλοιός ανοιχτό κίτρινος και ελαφρώς πικρός. Τα κλαδιά γίνονται καφέ με τελείες σε ανοιχτό καφέ (φακές - μικρές, ωοειδείς, στρογγυλεμένες κηλίδες στο στέλεχος ή το κλαδί ενός φυτού, από τις οποίες μπορεί να προεξέχουν οι υποκείμενοι ιστοί ή να βγαίνουν οι ρίζες). Λεπτά, απλά, εναλλακτικά φύλλα εμφανίζονται μεμονωμένα, 5 έως 17 εκατοστά σε μήκος και 2 έως 6 εκατοστά πλάτος. Στρογγυλεμένα στη βάση και μυτερά στο άκρη (επιμήκη-λογχοειδή). Ανοιχτό πράσινο και στις δύο επιφάνειες και κυρίως άτριχο με μικρές τρίχες στο κάτω μέρος όταν είναι νεαρά, αρωματικά όταν συνθλίβονται. Οι πλευρές μερικές φορές είναι ελαφρώς άνισες και οι άκρες των φύλλων είναι χωρίς δόντια, δυσδιάκριτα τριχωτές όταν είναι μικρές. Τα στελέχη των φύλλων έχουν μήκος 0,4 έως 2,2 εκατοστά, πράσινα και αραιά χνουδωτά.

Μονήρη ή σε μικρές πλευρικές συστάδες των 2-4 με 2,5 εκατοστά μήκος, πρασινωπό-κίτρινα άνθη αρωματικά σε ένα χνουδωτό, λεπτό κοτσάνι μήκους 2 εκατοστών. Τρία πράσινα εξωτερικά πέταλα, πορφυρά στη βάση, επιμήκη, 1,6 έως 2,5 εκατοστά σε μήκος, και 0,6 έως 0,75 εκατοστά πλάτος, τρία εσωτερικά πέταλα σε λεπτές φολίδες ή ανύπαρκτα. Πολυάριθμοι στήμονες, λευκοί, μήκους μικρότερου από 1,6 εκατοστά. Ωοθήκη σε ανοιχτό πράσινο. Στίγμα λευκό, στον ανυψωμένο άξονα. Κάθε ύπερος σχηματίζει έναν ξεχωριστό φυμάτι (μικρή στρογγυλεμένη προεξοχή κονδυλώματος), κυρίως 1,3 έως 1,9 εκατοστά σε μήκος και 0,6 έως 1,3 εκατοστά πλάτος που παραμένει στο ώριμο φρούτο.

Η ανθοφορία συμβαίνει άνοιξη με αρχές καλοκαιριού και τα λουλούδια γονιμοποιούνται από σκαθάρια νιτιδουλίδες. Η γύρη αποβάλλεται.

Τα συσωματώδη και μαλακά φρούτα σχηματίζονται από τους πολυάριθμους και χαλαρά ενωμένους στήμονες ενός λουλουδιού που μεγαλώνουν και ωριμάζουν σε φρούτο, που είναι διακριτά (ξεχωριστά σαφή) από τους καρπούς άλλων ειδών του γένους (και μοιάζουν περισσότερο σαν γιγάντιο βατόμουρο).

Ο στρογγυλός ή σε σχήμα καρδιάς πρασινωπός - κίτρινος, ώριμος καρπός είναι κρεμασμένος σε χοντρό μίσχο, με 5 έως 10 εκατοστά διάμετρο, πολλές στρογγυλές προεξοχές και καλυμμένες με πούδρα. Οι καρποί σχηματίζονται από χαλαρά ή σχεδόν ελεύθερα καρπόφυλλα (τα ωριμασμένα pistels).

Ο πολτός είναι λευκός, κίτρινος, βρώσιμος και γλυκά αρωματικός. Κάθε καρπόφυλλο περιέχει έναν μακρόστενο, λαμπερό και λείο σπόρο, σε σκούρο καφέ ή μαύρο χρώμα, μήκους 1,3 έως 1,6 εκατοστά. Μπορεί να υπάρχουν συνολικά 20 έως 38 ή ίσως και περισσότεροι σπόροι στον μέσο καρπό. Μερικά δέντρα, ωστόσο, δίνουν καρπούς χωρίς σπόρους.

Η πραγματική καταγωγή τού sugar apple είναι άγνωστη. Καλλιεργείται συνήθως στην τροπική Νότια Αμερική, όχι συχνά στην Κεντρική Αμερική, πολύ συχνά στο νότιο Μεξικό, τις Δυτικές Ινδίες, τις Μπαχάμες και τις Βερμούδες και περιστασιακά στη νότια Φλόριντα. Στην Τζαμάικα, το Πουέρτο Ρίκο, τα Μπαρμπάντος και σε ξηρές περιοχές του Βόρειου Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, έχει ξεφύγει από την καλλιέργεια και βρίσκεται άγριο ​​σε βοσκοτόπια, δάση και κατά μήκος των δρόμων.

Οι Ισπανοί πιθανότατα μετέφεραν σπόρους από τον Νέο Κόσμο στις Φιλιππίνες και οι Πορτογάλοι υποτίθεται ότι εισήγαγαν το sugar apple στη νότια Ινδία πριν από το 1590. Αναπτυσσόταν στην Ινδονησία στις αρχές του 17ου αιώνα και έχει υιοθετηθεί ευρέως στη νότια Κίνα, στο Κουίνσλαντ , Αυστραλία, Πολυνησία, Χαβάη, τροπική Αφρική, Αίγυπτος και τα πεδινά της Παλαιστίνης. Η καλλιέργεια είναι πιο εκτεταμένη στην Ινδία όπου το δέντρο είναι επίσης πολύ κοινό ως αποδράστης και ο καρπός εξαιρετικά δημοφιλής και άφθονος στις αγορές. Το sugar apple είναι ένα από τα πιο σημαντικά φρούτα στο εσωτερικό της Βραζιλίας και εμφανίζεται στις αγορές της Bahia.

Τα γλυκά και κρεμώδη φρούτα θεωρούνται ιδιαίτερα ως επιδόρπιο φρούτο. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξουν σορμπέ, παγωτό, ζελέ κλπ. Τα φρούτα έχουν διάμετρο έως 10 εκατοστά.

Το ώριμο sugar apple συνήθως ανοίγει με διαχωρισμό και απολαμβάνονται τα σαρκικά κομμάτια του, ενώ οι σκληροί σπόροι χωρίζονται στο στόμα και φτύνονται. Είναι τόσο γλυκό που αξίζει τον κόπο. Στη Μαλαισία, η σάρκα πιέζεται μέσω κόσκινου για να αφαιρεθούν οι σπόροι και στη συνέχεια προστίθεται στο παγωτό ή αναμειγνύεται με γάλα για να φτιάξει ένα δροσερό ρόφημα. Δεν μαγειρεύεται ποτέ.

Τα φύλλα, οι βλαστοί, ο φλοιός και οι ρίζες έχουν αναφερθεί ότι έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες. Στην Ινδία τα θρυμματισμένα φύλλα μυρίζονται για να ξεπεραστεί η υστερία και οι λιποθυμίες. Εφαρμόζονται επίσης σε έλκη και πληγές και λαμβάνεται αφέψημα φύλλων σε περιπτώσεις δυσεντερίας. Σε όλη την τροπική Αμερική, το αφέψημα των φύλλων μόνο του ή με αυτό των άλλων φυτών καταναλώνεται είτε ως εμμηναγωγό, τονωτικό, πεπτικό, για την αφυδάτωση, το κρυολόγημα ή για διαύγαση των ούρων. Το αφέψημα φύλλων χρησιμοποιείται επίσης σε λουτρά για την ανακούφιση του ρευματικού πόνου. Ένα λάδι που αποστάζεται από τα φύλλα εφαρμόζεται στο κεφάλι για τη θεραπεία της αϋπνίας. Το πράσινο φρούτο, πολύ στυπτικό, χρησιμοποιείται κατά της διάρροιας στο Ελ Σαλβαδόρ. Στην Ινδία, το θρυμματισμένο ώριμο φρούτο, αναμεμειγμένο με αλάτι, εφαρμόζεται σε όγκους. Ο φλοιός και οι ρίζες είναι και τα δύο εξαιρετικά στυπτικά. Το αφέψημα φλοιού δίνεται ως τονωτικό και για να σταματήσει τη διάρροια. Η ρίζα, λόγω της ισχυρής καθαρτικής της δράσης, χορηγείται ως δραστική θεραπεία για δυσεντερία και άλλες παθήσεις.

Οι σπόροι είναι πικροί και δηλητηριώδεις. Ο φλοιός, τα φύλλα και οι σπόροι περιέχουν το αλκαλοειδές, αννονίνη. Έξι άλλα αλκαλοειδή απορφίνης έχουν απομονωθεί από τα φύλλα και τους μίσχους: κορυδίνη, ρωμερίνη, νορκορυδίνη, νορισοκαρυδίνη, ισοκορυδίνη και γλαυκίνη. Μπορεί επίσης να υπάρχουν απορφίνη, νορλαουρελίνη και διενόνη. Οι σπόροι σε σκόνη, όπως και τα αποξηραμένα φρούτα χρησιμεύουν ως δηλητήριο ψαριών και εντομοκτόνα στην Ινδία.

Μια πάστα από τη σκόνη σπόρου εφαρμόζεται στο κεφάλι για να σκοτώσει τις ψείρες, αλλά πρέπει να προφυλάγονται τα μάτια καθώς είναι πολύ ερεθιστικό και μπορεί να προκαλέσει τύφλωση. Εάν εφαρμοστεί στη μήτρα, προκαλεί έκτρωση. Το θερμικά εξαγόμενο λάδι από τους σπόρους έχει χρησιμοποιηθεί κατά των γεωργικών παρασίτων. Μελέτες έχουν δείξει ότι το αιθερικό εκχύλισμα των σπόρων δεν έχει υπολειμματική τοξικότητα μετά από 2 ημέρες. Οι υψηλές συγκεντρώσεις είναι ισχυρές για 2 ημέρες και εξασθενούν σταθερά, όλη η δραστηριότητα χάνεται μετά από 8 ημέρες. Στο Μεξικό, τα φύλλα τρίβονται σε δάπεδα και τοποθετούνται σε φωλιές κότας για να διώξουν τις ψείρες.


Πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Annona_squamosa
https://hort.purdue.edu/newcrop/morton/sugar_apple.html

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Μήλο των Σοδόμων - Calotropis procera
Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version