Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Ιούλιος 2014

Γνωρίζετε ότι το φυτό Silver Tree (Leucadendron argenteum) το ονομάζουν και "ζωντανό χρώμιο" από το λαμπερό, ασημί φύλλωμα που φαίνεται μεταλλικό και έχει μεταξένια αίσθηση;

Λευκόδενδρο (Leucadendron argenteum). Φύλλα και άνθη

Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum

Το Λευκόδεντρο (Leucadendron argenteum) ή Silver Tree (Ασημόδεντρο, δέντρο με ασημένια φύλλα, Αφρικανικά: Witteboom ή Silwerboom) είναι ένα απειλούμενο είδος στην οικογένεια Proteaceae, ενδημικό μόνο στο Table Mountain,  μια μικρή περιοχή της χερσονήσου Cape, μέσα και γύρω από την πόλη του Κέιπ Τάουν, στη νότια Αφρική. Το Silver Tree είναι ένα προστατευόμενο δέντρο στη Νότια Αφρική.

Το όνομα Leucadendron (Λευκόδεντρο) προέρχεται από την ελληνική λέξη λευκός, δηλαδή άσπρος, και δέντρο. Το γένος επονομάστηκε και καταχωρήθηκε ως Leucadendron μετά το 1960, ενώ μέχρι τότε ήταν γνωστό με την κοινή ονομασία του witteboom, που σημαίνει άσπρο δέντρο. Το όνομα του είδους argenteum είναι λατινικό και σημαίνει αργυρό ή λευκό-ασημί ή διακοσμημένο με ασήμι, αναφερόμενο στο εντυπωσιακό ασημί φύλλωμα. Το ονομάζουν και "ζωντανό χρώμιο" από το λαμπερό, ασημί φύλλωμα που φαίνεται μεταλλικό και έχει μεταξένια αίσθηση!

Το Silver Tree  είναι ένα εντυπωσιακό αειθαλές δέντρο, που φτάνει τα 5-7 μ. ύψος (μερικές φορές μέχρι 16 μ). Είναι όρθιο, με καλές συμμετρίες, με κορμό ίσιο, παχύ και γκρι φλοιό. Τα μαλακά, μεταξένια φύλλα του έχουν γυαλιστερό ασημί χρώμα, είναι λογχοειδή, μήκους 8-15 εκατ. και πλάτους 2 εκατ. Η ξεχωριστή ασημί γυαλάδα τους δημιουργείται από το πυκνό στιλπνό χνούδι στην επιφάνειά τους, που τα προστατεύει από την ξηρασία. Όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλότερες, οι τρίχες βρίσκονται σε επίπεδη θέση, αντανακλώντας το φως του ήλιου. Τα λουλούδια, που γονομοποιούνται με τον άνεμο η με σκαθάρια, σχηματίζουν στρογγυλές πυκνές ταξιανθίες, διαμέτρου 4-5 εκατ., σε βερικοκί χρώμα και έχουν ευχάριστο άρωμα βανίλιας προσελκύοντας μικρά σκαθάρια που κάνουν τη δουλειά της επικονίασης.. Αυτό το δέντρο, όπως και όλα τα είδη του γένους Leucadendron, είναι δίοικο, με ξεχωριστά αρσενικά και θηλυκά φυτά. Ο καρπός είναι ένας βαρύς, ξυλώδης κώνος, που περιέχει πολυάριθμους σπόρους. Κάθε σπόρος είναι ένα μικρό καρύδι, διαθέτει γυαλιστερά, μεταξένια μαλλιά στην κορυφή, που μοιάζουν σαν έλικα ελικόπτερου ή σαν αλεξίπτωτο, προσφέροντας στον άνεμο τη δυνατότητα να τα διασκορπίσει.

Αυτή η τεράστια ασημένια Protea αυτοφύεται σε μια πολύ μικρή περιοχή μέσα και γύρω από την πόλη του Κέιπ Τάουν. Ο κύριος πληθυσμός της αναπτύσσεται στις πλαγιές του Table Mountain, κυρίως στην περιοχή Lion's Head, επάνω από το Rhodes Memorial και στις πλαγιές του βουνού επάνω από τον Εθνικό Βοτανικό κήπο Kirstenbosch. Υπάρχουν επίσης, δύο μικρές συστάδες πληθυσμού γύρω από το Stellenbosch και το Paarl (δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν πρόκειται για αυτοφυείς ακραίους πληθυσμούς ή αν φυτεύτηκαν εδώ στην πρώιμη ιστορία του Cape). Ιστορικά, το Silvertree εξαπλώνονταν κυρίως στο Table Mountain και κάλυπτε μεγάλο μέρος στις πλαγιές του, σχηματίζοντας λαμπερά ασημένια δάση. Ωστόσο, η πρώιμη ζήτηση για ξυλεία οδήγησε στο να κοπούν πολλά από αυτά τα δάση και τώρα το Silvertree είναι ένα σπάνιο και απειλούμενο είδος. Το Table Mountain ίσως να είναι το μόνο μέρος, όπου αυτά τα δέντρα μεγαλώνουν στη φύση, σε άγρια κατάσταση (υπάρχει αμφισβήτηση σχετικά με το αν οι πληθυσμοί στο Stellenbosch και στο Paarl προέρχονται από το Table Mountain). Από άποψη αστικής ανάπτυξης, η ακατάλληλη διαχείριση των πυρκαγιών και τα ξένα χωροκατακτητικά δέντρα, όπως τα πεύκα και τα μαστιχόδεντα, έχουν εκδιώξει τα Silvertrees περίπου από το 74% της φυσικής περιοχής τους.

Εντός του εναπομείναντος φυσικού περιβάλλοντος, υπολογίζεται ότι το 40 με 50 τοις εκατό του ενδημικού πληθυσμού αυτών των δέντρων καταστράφηκε μεταξύ 26 και 27 Ιανουαρίου 2006 από τη φωτιά στο Table Mountain. Ωστόσο, καθώς η επαναβλάστηση των σπορόφυτων συμβαίνει μόνο μετά από πυρκαγιά, αυτό είναι ένα απαραίτητο στάδιο στον κύκλο ζωής αυτού του Fynbos είδους. Η αποκατάσταση μετά τη φωτιά ήταν καλή, και ο πληθυσμός έχει πλήρως ανακτηθεί.

Ένα σημαντικός παράγοντας που αποτρέπει την εξάπλωση του δέντρου με τα ασημένια φύλλα είναι η σύντομη διάρκεια ζωής του. Τα περισσότερα φυτά δεν ζουν πάνω από 20 χρόνια. Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα για τη διατήρηση του είδους, καθώς πυρκαγιές ανανεώνουν τους πληθυσμούς κατά μέσο όρο κάθε 15-20 χρόνια.

Το επιρρεπές στις πυρκαγιές Leucadendron argenteum, για να καταφέρει να επιβιώσει στο fynbos, έχει εξελίξει μια στρατηγική επανασποράς. Παρά τον παχύ φλοιό τους, τα ενήλικα δέντρα συνήθως πεθαίνουν από τις φωτιές και μόνο οι σπόροι τους επιβιώνουν. Οι σπόροι βρίσκονται φυλαγμένοι στους μεγάλους ξυλώδεις κώνους του φυτού και απελευθερώνονται μαζικά ύστερα από μια φωτιά. Ένα μικρό ποσοστό των σπόρων που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της ζωής του δέντρου, διατηρεί τον υγιή πληθυσμό σε σταθερό αριθμό, με την παραγωγή νέων φυτών, απουσία της φωτιάς. Τα νεαρά φυτά χρειάζονται 5-7 χρόνια για να ανθίσουν. Τότε θα δημιουργήσουν τους καινούριους σπόρους που θα τους διαφυλάξουν, έτοιμους για οπότε ο πληθυσμός τους υποδεχτεί την επόμενη πυρκαγιά.

Οι σπόροι διασκορπίζονται με τον άνεμο. Παρά το γεγονός ότι οι σπόροι είναι μεγάλα, σχετικά βαριά καρύδια, είναι εξοπλισμένοι με ένα πλουμιστό σαν αλεξίπτωτο εξάρτημα, που προέρχεται από τα αποξηραμένα υπολείμματα του λουλουδιού, και το οποίο συντελεί στη μεταφορά του σπόρου σε σημαντική απόσταση από το μητρικό φυτό. Επίσης, οι σπόροι τρώγονται από τα τρωκτικά που τους συλλέγουν και τους αποθηκεύουν σε υπόγειες κρύπτες και όπου πολλοί παραμένουν αφάγωτοι, και επιβιώνουν για πολλές επόμενες δεκαετίες. Γνωρίζουμε ότι οι σπόροι μπορούν να επιβιώσουν στο έδαφος για 80 χρόνια. Επίσης, ο ξενικός γκρι σκίουρος τρώει τους σπόρους, που τους παίρνει από τους κώνους, όταν ανοίξουν.

Το Leucadendron argenteum καλλιεργείται ευρέως σαν καλλωπιστικό φυτό σε κήπους. Το όμορφο ασημένιο φύλλωμά του χρησιμοποιείται σε ανθοπωλεία και διαρκεί μέσα στο βάζο. Εδώ και καιρό, τα φύλλα συλλέγονται, πιέζονται και ξηραίνονται για να γίνουν στολίδια ή σουβενίρ. Οι αποξηραμένοι θηλυκοί κώνοι είναι διακοσμητικοί και οι μικρές ασημένιες σφαίρες των αποξηραμένων αρσενικών ανθικών κεφαλών χρησιμοποιούνται στην ανθοτεχνική και σε χειροτεχνίες, π.χ. για να κάνουν το σώμα ποντικών ή σκαντζόχοιρων. Στην περίοδο 1600 με 1700 το Leucadendron argenteum χρησιμοποιήθηκε εκτενώς ως καυσόξυλο.

Το Silvertree είναι δύσκολο να αναπτυχθεί τεχνητά, αλλά με τις κατάλληλες συνθήκες είναι ένα εντυπωσιακό φυτό, που σπάνια συναντάται σε καλλιέργειες. Το Silver Tree προέρχεται από ένα ήπιο, παραθαλάσσιο κλίμα και συμπεριφέρεται καλύτερα σε μέτριες θερμοκρασίες. Μπορεί να αντέξει λίγους μόνο βαθμούς πάνω από τον παγετό. Είναι καλύτερα να προστατεύεται από την παγωνιά. Μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλο κλειστό δοχείο, υπό την προϋπόθεση ότι είναι καλό αεριζόμενο. Χρειάζεται γρήγορη αποστράγγιση, ελαφρώς όξινο έδαφος και φτωχό σε θρεπτικά συστατικά. Όπως και οι περισσότερες συγγενείς του πρωτέες, απεχθάνεται τα λιπάσματα φωσφόρου. Κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, προτιμά ηλιόλουστα μέρη και κανονικό πότισμα. Το φυτό είναι επιρρεπές στο Phytophora, που προκαλεί σάπισμα της ρίζας, ειδικά αν παραποτίζεται με ζεστό καιρό. Και η μεταφύτευση πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά, καθώς αντιπαθεί τις διαταραχές στη ρίζα του.

Πηγή:
http://en.wikipedia.org/wiki/Leucadendron_argenteum
http://www.plantzafrica.com/plantklm/leucadadendronargent.htm
http://www.strangewonderfulthings.com/208.htm

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Μήλο των Σοδόμων - Calotropis procera
Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version