Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Ιούλιος 2022

Γνωρίζετε ότι ένα παραδοσιακό ινδιάνικο τζελ από Genipa americana έγινε πρόσφατα δημοφιλές για προσωρινά τατουάζ στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική;

Κουτί μαρμελάδας (Genipa americana). Ανθη και καρποί.

Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana

Το Genipa americana είναι ένα είδος δέντρων της οικογένειας Rubiaceae. Είναι ενδημικό στα τροπικά δάση της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, καθώς και της Καραϊβικής. Στα αγγλικά, το δέντρο είναι γνωστό ως genip tree και ο καρπός ως genipap. Έχει μια σειρά από ονόματα στην καθομιλουμένη: κουτί μαρμελάδας στις πρώην Βρετανικές Δυτικές Ινδίες, genipa, jagua ή caruto στο Πουέρτο Ρίκο και σε πολλές άλλες ισπανόφωνες χώρες, genipapo ή jenipapo σε μέρη της Κολομβίας και της Βραζιλίας,  chipara ή chibara ή guanapay μεταξύ των Ινδιάνων της Κολομβίας. Ένα μεσαίου μεγέθους, ξηρό φυλλοβόλο δέντρο με μεγάλα, οβάλ φύλλα και στρογγυλεμένα, γκριζωπά, σε μέγεθος μήλου, με παχύ δέρμα, βρώσιμα φρούτα που μπορούν να καταναλωθούν ωμά ή να γίνουν μαρμελάδα. ποτά ή παγωτό. Εμπνευσμένο από τη χρήση του στη Νότια Αμερική, ένα τζελ από Genipa americana έγινε πρόσφατα δημοφιλές για προσωρινά τατουάζ στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Τα δέντρα Genipa americana φτάνουν σε ύψος τα 30μ. και σε περίμετρο τα 60εκ. Ο κορμός τού δέντρου είναι συνήθως ίσιος. Ο φλοιός του είναι λείος με μικρές σχισμές. Τα φύλλα είναι αντικριστά, ωοειδή ή επιμήκη ωοειδή, μήκους 10–35εκ., πλάτους 6–13εκ. και γυαλιστερά σκούρα πράσινα, με πλήρες περιθώριο, οξεία ή με οξεία κορυφή και στενότερη βάση. Οι ταξιανθίες είναι κύμες μήκους έως 10εκ. Τα άνθη είναι λευκά έως κιτρινωπά, ελαφρώς αρωματικά, με κάλυκα σε σχήμα καμπάνας, στεφάνι μήκους 2–4,5εκ., σε σχήμα τρομπέτας και με πέντε ή έξι λοβούς. Οι πέντε κοντοί στήμονες εισέρχονται στην κορυφή τού σωλήνα στεφάνης.

Ο καρπός είναι ένα βρώσιμο γκριζωπό μούρο με παχύ δέρμα, μήκους 10–12εκ., διαμέτρου 5–9εκ. Ο καρπός είναι ελλειπτικός ή στρογγυλεμένος-ωοειδής, κωνικός για λίγο στο άκρο τού στελέχους και με κοντό κοίλο σωλήνα στην κορυφή. Έχει ένα λεπτό δερματώδες, κίτρινο-καφέ, κασιδιάρη φλοιό που προσκολλάται σε ένα στρώμα 6-12,5χιλ. μοσχοβολούσας, λαστιχένιας, λευκής σάρκας (με την έκθεση γίνεται κιτρινωπή). Η κεντρική κοιλότητα είναι γεμάτη με επίπεδους, κυκλικούς, κιτρινωπούς ή καφέ σπόρους μήκους 1-1,25εκ., που περικλείονται σε γκριζοκίτρινες, βλεννώδεις μεμβράνες διατεταγμένες σε σειρές γύρω από έναν κεντρικό σαρκώδη πυρήνα. Ο καρπός, όπως και τά ευρωπαϊκά μούσμουλα (Mespilus germanica L.) είναι βρώσιμος μόνο όταν είναι υπερώριμος και μαλακός στην αφή, όταν η γεύση είναι όξινη έως υπόξινη, μοιάζει με αυτή των αποξηραμένων μήλων ή κυδωνιών.

Το φρούτο μπορεί να καταναλωθεί φρέσκο, να γίνει χυμός, ζελέ ή παγωτό, ή να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή μαρμελάδας και σε κονσέρβες. Η κύρια χρήση του είναι ως δημοφιλής πηγή ποτών - ο πολτός από ώριμα φρούτα βράζει με ζάχαρη για να παραχθεί ένα σιρόπι που χρησιμοποιείται για την παρασκευή διαφόρων ποτών και γλυκών.

Στο Πουέρτο Ρίκο, τα φρούτα κόβονται και τοποθετούνται σε μια κανάτα με νερό και προσθήκη ζάχαρης για να γίνει ένα καλοκαιρινό ρόφημα σαν λεμονάδα. Μερικές φορές αφήνεται να ζυμωθεί ελαφρά. Ένα εμφιαλωμένο συμπύκνωμα σερβίρεται με φλοίδες πάγου από πλανόδιους πωλητές. Στις Φιλιππίνες, επίσης, το φρούτο χρησιμοποιείται για την παρασκευή δροσερών ροφημάτων, καθώς και για ζελέ, σερμπέ και παγωτό. Η σάρκα προστίθεται μερικές φορές ως υποκατάστατο της πηκτίνης του εμπορίου για να βοηθήσει την πηκτωματοποίηση των χυμών φρούτων χαμηλής περιεκτικότητας σε πηκτίνη. Οι Βραζιλιάνοι της υπαίθρου παρασκευάζουν γλυκές κονσέρβες, σιρόπι, ένα αναψυκτικό, τζινιπαπάντα, κρασί και ένα ισχυρό λικέρ από τα φρούτα.

Στη Γουιάνα, ο ώριμος καρπός χρησιμοποιείται κυρίως ως δόλωμα ψαριού. Τα πεσμένα, στυπτικά φρούτα τρώγονται πολύ από άγρια και οικόσιτα ζώα.

Ο χυμός του άγουρου φρούτου είναι άχρωμος αλλά οξειδώνεται με την έκθεση στον αέρα και σταδιακά γίνεται ανοιχτό καφέ, μετά μπλε-μαύρος και τελικά μαύρο κεχριμπάρι. Χρησιμοποιείται συνήθως από Ινδιάνους της Νότιας Αμερικής για να ζωγραφίζουν τα πρόσωπα και το σώμα τους για στολισμό και να απωθούν τα έντομα. Επίσης για να βάψουν ρούχα, αιώρες, σκεύη και ύλες για καλάθια σε μπλε-μωβ.  Οι περισσότερες φυλές όπως η Emberá Wounaán, μια ιθαγενής φυλή στον Παναμά, χρησιμοποιούν το φρέσκο φρούτο για ζωγραφική του σώματος, για τελετουργικούς σκοπούς και επειδή απωθεί τα έντομα. Οι Ινδιάνοι Matsés του Περού το εισάγουν επίσης κάτω από το δέρμα για να δημιουργήσουν μόνιμα τατουάζ. Η βαφή είναι ανεξίτηλη στο δέρμα για 15 έως 20 ημέρες.

Μερικές φυλές της Γουατεμάλας κρατούν τα φρούτα στα χέρια τους με την πεποίθηση ότι αυτό θα παρέχει προστασία από ασθένειες και κακοτυχίες.

Το φρούτο τρώγεται ως φάρμακο για τον ίκτερο στο Ελ Σαλβαδόρ. Σε μεγάλη ποσότητα, λέγεται ότι δρα ως ζιζανιοκτόνο. Ο χυμός φρούτων χορηγείται ως διουρητικό. Είναι μια κοινή πρακτική στο Πουέρτο Ρίκο να κόβουν τα φρούτα, να τα βυθίζουν σε νερό μέχρι να γίνει λίγη ζύμωση, μετά να προσθέτουν άρωμα και να πίνουν το έγχυμα ως κρύο φάρμακο.

Επειδή το φρούτο και το έγχυμά του έχουν ασυνήθιστα καλή ποιότητα διατήρησης, οι Πορτορικανοί επιστήμονες ερεύνησαν την πιθανή παρουσία αντιβιοτικών στοιχείων και απέδειξαν την ύπαρξη αντιβιοτικής δράσης σε όλα τα μέρη του φρούτου.

Το θρυμματισμένο πράσινο φρούτο και το αφέψημα του φλοιού εφαρμόζονται σε αφροδίσια έλκη και φαρυγγίτιδα. Το αφέψημα της ρίζας είναι ισχυρό καθαρτικό.

Ο φλοιός εκκρίνει όταν κόβεται, ένα υπόλευκο, γλυκαντικό κόμμι που αραιώνεται και χρησιμοποιείται για πλύση ματιών και υποστηρίζεται ότι ανακουφίζει τη θολότητα του κερατοειδούς. Ο χυμός από τα φύλλα δίνεται συνήθως ως αντιπυρετικό στην Κεντρική Αμερική. Οι κονιοποιημένοι σπόροι είναι εμετικοί και καυστικοί. Το αφέψημα λουλουδιών λαμβάνεται ως τονωτικό και αντιπυρετικό.


Ο φλοιός, πλούσιος σε τανίνες, έχει χρησιμοποιηθεί στην επεξεργασία δέρματος. Αποδίδει επίσης μια ίνα που χρησιμοποιείται στην κατασκευή τραχιών ενδυμάτων.

Το ξύλο αναφέρεται ότι είναι ανθεκτικό, γερό και εύκολα επεξεργάσιμο. Χρησιμοποιείται για μαγειρικά σκεύη, στις οικοδομικές κατασκευές και στην ξυλουργική.
 

Πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Genipa_americana
https://hort.purdue.edu/newcrop/morton/genipap.html
https://www.suzannedekel.com/nl/post/
genipa-americana-the-mystical-blue-jagua-from-south-america-2

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Μήλο των Σοδόμων - Calotropis procera
Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version