Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Σεπτέμβριος 2016

Γνωρίζετε ότι οι σπόροι από τα Δάκρυα του Ιώβ χρησιμοποιούνται ως χάντρες για προσευχητάρια, περιδέραια και άλλα αντικείμενα;

Δάκρυα του Ιώβ (Coix Lacryma-jobi). Άνθη και σπόροi.

Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi

Δάκρυα του Ιώβ (Job's tears ΗΠΑ ή Job's-tears UK), λέγεται ένα ψηλό, πολυετές τροπικό φυτό της οικογένειας Poaceae, που παράγει μικρά σφαιρίδια και το επιστημονικό του όνομα είναι Coix Lacryma-jobi. Είναι επίσης γνωστό ως coixseed, tear grass, hato mugi, adlay ή adlai. Κατάγεται από την νοτιοανατολική Ασία, αλλά καλλιεργείται και σε κήπους άλλων περιοχών, ως ετήσιο. Έχει εγκλιματιστεί στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες και στις τροπικές περιοχές του Νέου Κόσμου. Στο ενδημικό του περιβάλλον παράγεται στις ψηλότερες περιοχές, εκεί όπου δεν ευδοκιμούν το ρύζι και το καλαμπόκι. Τα δάκρυα του Ιώβ πωλούνται συχνά στα ασιατικά σούπερ μάρκετ ως κινέζικες πέρλες (μαργαριτάρια) κριθαριού, αν και το C. lacryma-jobi δεν είναι στενά συνδεδεμένο με το κριθάρι (Hordeum vulgare).

Τα δάκρυα του Ιώβ είναι ένα ψηλό πολυετές χόρτο και συνήθως καλλιεργείται ως ετήσιο. Αναπτύσσεται από 1 έως 3 μέτρα σε ύψος και έχει χαρακτηριστικά αρθρωτά στελέχη με μακριά επίπεδα φύλλα σα λεπίδες. Τα αρσενικά και θηλυκά άνθη βρίσκονται στο ίδιο φυτό και ανθίζουν στα τέλη του καλοκαιριού. Οι ψευδόκαρποι που περιβάλλουν τους σπόρους είναι υπόλευκοι ή σκουρόχρωμοι και έχουν 6 έως 12 χιλιοστά μήκος.

Τα δάκρυα του Ιώβ παίρνουν το όνομά του από τις σκληρές λαμπερές δομές τους (ψευδόκαρπους), σε σχήμα δακρύου, που περικλείουν τους πυρήνες των σπόρων. Υπάρχουν δύο κύριες ποικιλίες του είδους: Η άγρια ποικιλία Coix lacryma-jobi var. lacryma-jobi, που διαθέτει ψευδόκαρπους με σκληρό και πολύ ανθεκτικό κέλυφος, σε λευκό περλέ χρώμα και οβάλ σχήμα που χρησιμοποιούνται ως χάντρες για προσευχητάρια, περιδέραια και άλλα αντικείμενα. Η καλλιεργούμενη ποικιλία Coix lacryma-jobi var. ma-yuen, που συγκομίζεται ως καλλιέργεια δημητριακών, έχει μαλακό κέλυφος και χρησιμοποιείται κατά τόπους στην Ασία, ως θεραπευτικό.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πραγματική δομή αυτής της χάντρας, που μοιάζει με σπόρο, αλλά δεν είναι. Πρόκειται για μια πολύ σκληρή, κοίλη δομή (αποκαλούμενη βράκτιο καρπού) που περιέχει ένα λεπτό γόνιμο θηλυκό λουλούδι και δύο άγονα λουλούδια. Η γύρη που φέρουν τα αρσενικά άνθη παράγεται σε ένα λεπτό στέλεχος που εκτείνεται έξω από το σφαιρίδιο μέσω ενός μικροσκοπικού πόρου. Δύο φτερωτά στίγματα από το γόνιμο θηλυκό λουλούδι προεξέχουν επίσης από τον πόρο και είναι έτοιμα να λάβουν τη γύρη από τα αρσενικά άνθη. Όπως και τα άλλα μέλη της τεράστιας οικογένειας των ποωδών, τα δάκρυα του Ιώβ γονιμοποιούνται με τον άνεμο. Μετά την επικονίαση παράγεται ένας κόκκος σπόρου που φέρεται από το γόνιμο θηλυκό λουλούδι. Οι λαμπερές γκρι χάντρες είναι διασκορπισμένες και φυτεύονται όπως οι σπόροι, αλλά στην πραγματικά είναι μικρά κελύφη σαν κογχύλια, που περιέχουν λουλούδια και κόκκους.

Η κοινή ονομασία δάκρυα του Ιώβ αναφέρεται στις λευκές περλέ "χάντρες" σε σχήμα σταγονιδίων και στον βιβλικό άνθρωπο της Παλαιάς Διαθήκης, που υπέστη πολλά δεινά. Η παρομοίωση με σταγόνες δακρύων αποδίδεται με το συγκεκριμένο επίθετο lacryma-jobi, μια αναφορά σχετική με τους δακρυϊκούς αδένες που βρίσκονται κοντά στο μάτι. Αν και δεν υπάρχει απόλυτη ομοφωνία ότι οι χάντρες μοιάζουν με δάκρυα, ωστόσο η κύρια διαφωνία έγκειται στο ποιανού δάκρυα είναι οι χάντρες. Ανάλογα με την περιοχή που φυτρώνει ανά στον κόσμο, το φυτό ακολουθείται από διαφορετικά ονόματα όπως, δάκρυα του Δαβίδ, δάκρυα της Παναγίας, δάκρυα του Χριστού (Lacryma Christi) ή απλά σταγόνες από δάκρυα.

Εκτός από καλλωπιστικά, τα δάκρυα του Ιώβ είναι χρήσιμα στη διατροφή (ως διατροφική πηγή δημητριακών) και στη λαϊκή ιατρική.

Όπως συμβαίνει και σε άλλα δημητριακά, υπάρχουν πολλές ποικιλίες των δακρύων του Ιώβ, κάποιες με μαλακό κέλυφος, που κοπανίζονται εύκολα και έχουν γλυκό πυρήνα. Σε ορισμένες ποικιλίες οι αποφλοιωμένοι κόκκοι είναι κατάλληλοι για ψήσιμο ή για βράσιμο όπως το ρύζι, ενώ σε άλλες αλέθονται σε αλεύρι για να κάνουν ψωμί. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σιτάρι αυτό έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες από τα περισσότερα σιτηρά. Οι σπόροι χρησιμοποιούνται επίσης σε σούπες, κουάκερ, ποτά και γλυκά.

Στην Ινδία, οι Nagas χρησιμοποιούν το σιτάρι για τη ζυθοποιία μιας μπύρας που ονομάζεται zhu ή dzu. Από μια ιαπωνική ποικιλία που ονομάζεται "Ma-Yuen" παρασκευάζεται ένα τσάι και ένα αλκοολούχο ποτό, ενώ οι ψημένοι σπόροι γίνονται ένα είδος ροφήματος όπως ο καφές. Σύμφωνα με την Agnes Arber, τα φύλλα χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφή σε κάποια μέρη της Ινδίας, κάτι που απολαμβάνουν ιδιαίτερα οι ελέφαντες.

Σε όλη την Ανατολική Ασία, τα δάκρυα του Ιώβ είναι διαθέσιμα σε μορφή αποξηραμένων κόκκων και μαγειρεύονται ως δημητριακά (γεννήματα). Οι κόκκοι είναι γενικά σφαιρικοί, με αυλάκωση στο ένα άκρο και γυαλιστερό λευκό χρώμα. Ωστόσο, στην Ιαπωνία διατίθενται κόκκοι του yuuki hatomugi, οι οποίοι δεν είναι γυαλιστεροί και έχουν καφέ χρώμα.

Στην Κορέα παρασκευάζεται ένα παχύρευστο ρόφημα, που ονομάζεται yulmu cha (σημαίνει κυριολεκτικά «τσάι με δάκρυα του Ιώβ») και γίνεται από δάκρυα του Ιώβ σε μορφή σκόνης. Ένα παρόμοιο ρόφημα, που ονομάζεται Yi Ren Jiang, γίνεται επίσης στην κινέζικη κουζίνα, από ολόκληρα, γυαλιστερά δάκρυα του Ιώβ, που σιγοβράζουν σε νερό και το παραγόμενο λεπτόρευστο, θολό υγρό γλυκαίνεται με ζάχαρη. Οι κόκκοι συνήθως φιλτράρονται από το υγρό, αλλά μπορούν επίσης να καταναλωθούν ξεχωριστά ή μαζί.

Τόσο στην Κορέα όσο και στην Κίνα, παρασκευάζονται διάφορα λικέρ με απόσταξη των κόκκων. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η παρασκευή ενός υγρού στη Νότια Κορέα, που ονομάζεται okroju και γίνεται από ρύζι και δάκρυα του Ιώβ. Μια αρχαία κινέζικη συνταγή μπύρας περιλαμβάνει ως συστατικό αυτόν τον καρπό. Και στην Ιαπωνία φτιάχνουν με αυτό ένα παλαιωμένο ξύδι.

Στο νότιο Βιετνάμ, μια γλυκιά, κρύα σούπα που ονομάζεται sam bo luong περιέχει δάκρυα του Ιώβ ως ένα από τα συστατικά της. Αυτό το πιάτο προέρχεται από την νότια Κίνα και ονομάζεται qing bu liang.

Στην Ταϊλάνδη, συχνά καταναλώνονται σε τσάι και άλλα ποτά, όπως καταναλώνουν το γάλα σόγιας.

Χρησιμοποιείται επίσης μαζί με άλλα βότανα, στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική. Ιδιαίτερα το Coix lacryma-jobi var. ma-yuen έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική για την καλή λειτουργία της σπλήνας και την προώθηση της ούρησης, για ανακούφιση της αρθρίτιδας, κατά της διάρροιας, των εξάψεων και την διευκόλυνση παροχέτευσης του πύου.

Μια εξίσου σημαντική χρήση για τα δάκρυα του Ιώβ είναι η δημιουργία κοσμημάτων με χάντρες σφαιρίδια. Το φυσικό χρώμα τους είναι λευκό περλέ, αλλά μπορούν εύκολα να βαφτούν σε αποχρώσεις του κόκκινου, μπλε, πράσινου και κίτρινου. Εκτός από εντυπωσιακά κολιέ, ζώνες, βραχιόλια και σκουλαρίκια, γίνονται επίσης υπέροχα προσευχητάρια - ροζάρια με ένα σταυρό στο ένα άκρο. Στην Κεντρική Αμερική, κορδόνια από χάντρες με δάκρυα του Ιώβ χρησιμοποιούνται συχνά στα χέρια και στα πόδια σε κάποιες ιδιόρρυθμες, γραφικές κούκλες από σπόρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιούνται επίσης αρμαθιές αυτών των σπόρων για την οδοντοφυΐα των μωρών, αν και αυτή η πρακτική φαίνεται κάπως αμφισβητήσιμη.

Τόσο στην ανατολική περιοχή των Ινδιάνων Τσερόκι όσο και στην εθνότητα Τσερόκι της Οκλαχόμα, οι χάντρες από δάκρυα του Ιώβ που ονομάζονται "χάντρες καλαμποκιού" ή "χάντρες καλαμποκιού των Τσερόκι» χρησιμοποιούνται για προσωπικό στολισμό τουλάχιστον από την εποχή της ενωμένης Δημοκρατίας των Cherokee. Μια κοινή λαϊκή ιστορία λέει ότι τα σφαιρίδια του καλαμποκιού ξεπήδησε κατά μήκος του μονοπατιού στη διάρκεια του 1838, αναγκαστική πορεία πολλών Τσερόκι προς την Οκλαχόμα από τις νοτιοανατολικές πατρίδες τους στη Βόρεια Αμερική, διωκόμενοι από το στρατό των ΗΠΑ.

Μια άλλη αξιοσημείωτη χρήση για τα δάκρυα του Ιώβ είναι ως μουσικά όργανα. Οι ηχηρές, ανακινούμενες κολοκύθες είναι πιθανόν ένα από τα πρώτα μουσικά όργανα. Στην Αφρική, οι κοίλες κολοκύθες καλύπτονται με ένα χαλαρό δίχτυ που αποτελείται από αρμαθιές με εκατοντάδες χάντρες από δάκρυα του Ιώβ. Καθώς οι χάντρες ραπίζουν την κολοκύθα, παράγεται ένα δυνατό κύμα ήχου, τόσο καλό όσο αν προέρχονταν από κάποιο σύγχρονο μέσο, για το σκοπό αυτό. Χρησιμοποιώντας το λαιμό του κολοκύθας ως λαβή, ο ήχος του καθαρού σφαιριδίου ενισχύεται από το κοίλο σχήμα της κολοκύθας.


Πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Job%27s_tears
http://waynesword.palomar.edu/plapr99.htm
https://www.britannica.com/plant/Jobs-tears

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version