Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Φεβρουάριος 2019

Γνωρίζετε ότι τον 1ο αιώνα, τα φρέσκα λίτσι είχαν τόση ζήτηση στο αυτοκρατορικό παλάτι της Κίνας, που μια ειδική υπηρεσία ταχυμεταφορών με γρήγορους ίππους μετέφερε τα φρέσκα φρούτα από το Γκουανγκντόνγκ;

Λίτσι (Litchi chinensis).

Λίτσι - Litchi chinensis

Το Λίτσι (Lychee, Litchi chinensis) είναι το μοναδικό μέλος του γένους Litchi στην οικογένεια Sapindaceae. Πρόκειται για ένα τροπικό δέντρο, ενδημικό στις επαρχίες Guangdong και Fujian της Κίνας, με καταγεγραμμένη καλλιέργεια από το 1059 μ.Χ. Η Κίνα είναι ο κύριος παραγωγός λίτσι, ακολουθούμενη από την Ινδία, κάποιες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, την Ινδική υποήπειρο και τη νότια Αφρική. Το λίτσι είναι ένα ψηλό αειθαλές δέντρο, που φέρει μικρά σαρκώδη φρούτα. Η εξωτερική φλούδα του φρούτου έχει ροζ-κόκκινο χρώμα, είναι χονδροειδής και δεν τρώγεται, αλλά καλύπτει μια γλυκιά σάρκα, που καταναλώνεται σε πολλά διαφορετικά πιάτα, κυρίως ως επιδόρπιο.

Οι σπόροι Lychee περιέχουν μεθυλενοκυκλοπροπυλογλυκίνη που μπορεί να προκαλέσει υπογλυκαιμία και σχετίζεται με κρούσματα εγκεφαλοπάθειας σε υποσιτισμένα παιδιά στην Ινδία και το Βιετνάμ, όπου είχαν καταναλωθεί φρούτα λίτσι.

Το Litchi chinensis είναι το μοναδικό μέλος του γένους Litchi στην οικογένεια Sapindaceae. Περιγράφηκε και ονομάστηκε από τον Γάλλο φυσιολάτρη Pierre Sonnerat στην αναφορά του στο "Voyage aux Indes orientales et a Chine, fait depuis 1774 jusqu'a 1781" (μετάφραση: "Ταξίδι στις ανατολικές Ινδίες και την Κίνα, που έγινε μεταξύ 1774 και 1781", το οποίο δημοσιεύθηκε το 1782. Υπάρχουν τρία υποείδη, που καθορίζονται από τη διάταξη των λουλουδιών, το πάχος των κλαδιών, τα φρούτα και τον αριθμό των στημόνων.

Το Litchi chinensis είναι ένα αειθαλές δέντρο, συχνά μικρότερο από 15 μέτρα, αλλά μερικές φορές φτάνει μέχρι τα 28 μέτρα. Ο φλοιός είναι γκρίζο-μαύρος και τα κλαδιά καφετί-κόκκινα. Τα φύλλα έχουν 10-25 εκ. μήκος ή και περισσότερο, με φυλλάρια σε 2-4 ζεύγη. Το λίτσι έχει παρόμοιο φύλλωμα με την οικογένεια Lauraceae, πιθανόν λόγω της συγκλίνουσας εξέλιξης. Είναι ευπροσάρμοστο, αναπτύσσοντας φύλλα που απωθούν το νερό και ονομάζονται λαυρόφυλλα ή λαυροειδή φύλλα. Στην περίοδο της ανθοφορίας, τα λουλούδια εμφανίζονται σε τερματικές ταξιανθίες και διαθέτουν πολλές ανθήλες. Οι ανθήλες αναπτύσσονται σε συστάδες των δέκα ή περισσότερων, έχουν μήκος 10-40 εκ. ή περισσότερο και συγκρατούν εκατοντάδες μικρά, κίτρινα ή πράσινα λουλούδια με ευδιάκριτο άρωμα.

Το λίτσι φέρει σαρκώδη φρούτα που ωριμάζουν σε 80-112 ημέρες ανάλογα με το κλίμα, την τοποθεσία και την ποικιλία. Τα φρούτα ποικίλουν σε σχήμα από στρογγυλό ή ωοειδές μέχρι σχήμα καρδιάς, μήκους έως 5 εκ. και πλάτους 4 εκ., βάρους περίπου 20 γραμ. Η λεπτή, σκληρή φλούδα είναι πράσινη στον άγουρο καρπό, αλλά στην ωρίμανση γίνεται κόκκινη ή ροζ-κόκκινη, είναι λεία ή καλυμμένη με μικρές αιχμηρές προεξοχές και δεν είναι βρώσιμη. Αφαιρείται όμως εύκολα για να αποκαλυφθεί ένα ημιδιαφανές άσπρο σαρκώδες επίσπερμα με άρωμα λουλουδιού και μυρωδάτη γλυκιά γεύση. Η φλούδα γίνεται καστανή και στεγνή όταν αφαιρείται μετά τη συγκομιδή. Το σαρκώδες, βρώσιμο τμήμα του καρπού είναι ένα επισπέρμιο, που περιβάλλει έναν σκούρο καφέ, μη βρώσιμο σπόρο, με μήκος 1-3 εκ. και πλάτος 0,6-1,2 εκ. Ορισμένες ποικιλίες παράγουν περισσότερα φρούτα με συρρικνωμένους σπόρους, που έχουν αποβληθεί. Αυτά τα φρούτα είναι γνωστά ως «γλώσσες κοτόπουλου» και έχουν συνήθως υψηλότερη τιμή, λόγω της ύπαρξης περισσότερης βρώσιμης σάρκας. Δεδομένου ότι η αρωματική γεύση χάνεται στη διαδικασία της κονσερβοποίησης, ο καρπός τρώγεται συνήθως φρέσκος.

Τα φρούτα τρώγονται ωμά ή μαγειρεμένα. Οι λευκές, ημιδιαφανείς σαρκώδεις αρίλλες είναι γλυκιές, ζουμερές και υπόξυνες, με μια υπέροχη γεύση που θυμίζει κάπως τα μοσχοστάφυλα Muscat. Τρώγονται κυρίως ωμά, μπορούν επίσης να αποξηρανθούν, να γίνουν καρυκεύματα, τουρσί, να κονσερβοποιηθούν με σιρόπι, να χρησιμοποιηθούν σε μαρμελάδες, σάλτσες, παγωτά, φρουτοσαλάτες κλπ.

Τα αποξηραμένα φρούτα, που ονομάζονται lychee nuts, έχουν μια ξεχωριστή καπνιστή γεύση και τρώγονται ευρέως στην Κίνα. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Οι λείοι καρποί λίτσι που καλλιεργούνται στα πεδινά, έχουν μεγαλύτερη ζήτηση συγκριτικά με τους ακανθώδεις καρπούς λίτσι που καλλιεργούνται στους λόφους.

Η καλλιέργεια του λίτσι άρχισε στην περιοχή της νότιας Κίνας, περίπου από το 1059 μ.Χ., στη Μαλαισία και στο βόρειο Βιετνάμ. Τα ανεπίσημα αρχεία στην Κίνα αναφέρονται στο lychee ήδη από το 2000 π.Χ. Τα άγρια δέντρα εξακολουθούν να αναπτύσσονται σε μέρη της νότιας Κίνας και στο νησί Hainan. Υπάρχουν πολλές ιστορίες για τη χρήση του φρούτου ως λιχουδιά στο κινέζικο αυτοκρατορικό παλάτι. Για πρώτη φορά περιγράφηκε και εισήχθη στη Δύση το 1656 από τον Michal Boym, πολωνό ιησουίτη ιεραπόστολο (εκείνη την περίοδο Πολωνο-Λιθουανική Κοινοπολιτεία).

Τον 1ο αιώνα, τα φρέσκα λίτσι είχαν τόση ζήτηση στο αυτοκρατορικό παλάτι, που μια ειδική υπηρεσία ταχυμεταφορών με γρήγορους ίππους μετέφερε τα φρέσκα φρούτα από το Γκουανγκντόνγκ. Υπήρχε μεγάλη ζήτηση για λίτσι στη Δυναστεία των Σονγκ (960-1279), σύμφωνα με τον Cai Xiang, στο Li chi pu (πραγματεία στο λίτσι). Ήταν επίσης ο αγαπημένος καρπός της αγαπημένης παλλακίδας Yang Yuhuan (Yang Guifei) του αυτοκράτορα Li Longji (Xuanzong). Ο αυτοκράτορας ήθελε το φρούτο να παραδίδεται στην πρωτεύουσα, με οποιαδήποτε δαπάνη.

Το λίτσι προσέλκυσε την προσοχή των ευρωπαίων ταξιδιωτών, όπως του Juan Gonzalez de Mendoza στην ιστορία του μεγάλου και ισχυρού βασιλείου της Κίνας (1585, αγγλική μετάφραση 1588), με βάση τις αναφορές ισπανών μοναχών που είχαν επισκεφθεί την Κίνα στη δεκαετία του 1570 και έδωσαν πολλά εύσημα στους καρπούς: Έχουν ένα είδος δαμάσκηνου, που ονομάζουν lechias, που είναι υπερβολικά γευστικό και ποτέ δεν έβλαψε κάποιον σωματικά, αν και θα μπορούσε να είχε φάει μεγάλο αριθμό από αυτά.

Ο ακατέργαστος καρπός λίτσι περιέχει 82% νερό, 17% υδατάνθρακες, 1% πρωτεΐνη και αμελητέο λίπος. Ο ακατέργαστος πολτός είναι πλούσιος σε βιταμίνη C, έχει 72 mg ανά 100 γραμμάρια - ποσότητα που αντιπροσωπεύει το 86% της ημερήσιας δόσης - αλλά δεν περιέχει άλλα μικροθρεπτικά συστατικά σε σημαντικό ποσοστό.

Το λίτσι έχει μέτριες ποσότητες πολυφαινολών, συμπεριλαμβανομένων μονομερών και διμερών φλαβανο-3-ol ως μείζονες ενώσεις που αντιπροσωπεύουν περίπου το 87% των συνολικών πολυφαινολών, οι οποίες μειώνονται σε ποσοστό κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης ή του καφέ χρώματος. Η κυανιδίνη-3-γλυκοσίδη αντιπροσώπευε το 92% των συνολικών ανθοκυανινών.

Ο καρπός, η φλούδα και ο σπόρος χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ιατρική. Αφεψήματα της ρίζας, του φλοιού και των λουλουδιών χρησιμοποιούνται ως γαργάρες για να ανακουφίσουν τις παθήσεις του λαιμού.  Η φλούδα των φρούτων χρησιμοποιείται στη θεραπεία της διάρροιας.  Οι σπόροι χρησιμοποιούνται ως αναλγητικό σε νευραλγικές διαταραχές και σε ορχίτιδα.


Πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Lychee
http://tropical.theferns.info/viewtropical.php?id=Litchi+chinensis

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Μήλο των Σοδόμων - Calotropis procera
Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version