Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Σεπτέμβριος 2010

Γνωρίζετε ότι το φυτό Meconopsis grandis, ένα είδος μπλε παπαρούνας των Ιμαλαΐων, είναι το εθνικό λουλούδι του Μπουτάν;

Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα (Meconopsis betonicifolia - Meconopsis baileyi)  

Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα (Meconopsis spp.)

Μηκόνοψις (Meconopsis) λέγεται ένα  σχετικά μεγάλο γένος ανθοφόρων φυτών, που ανήκει στην οικογένεια Papaveraceae (παπαρούνες)  και περιλαμβάνει 49 είδη, από τα οποία τα περισσότερα εντοπίστηκαν από τους Κινέζους. Για το γένος Meconopsis δεν υπάρχει κάποια ικανοποιητική κοινή αγγλική ονομασία, ενώ εκείνη που χρησιμοποιείται περισσότερο είναι: μπλε παπαρούνα των Ιμαλαΐων. Με το όνομα αυτό προσδιορίζεται η προέλευση του φυτού και το χρώμα των λουλουδιών για πολλά από τα είδη και τα υβρίδια. 

Τα είδη τού γένους παράγουν ελκυστικά λουλούδια σε διπλή σειρά. Ένα μονό είδος, η Meconopsis cambrica (Welsh poppy), είναι ενδημικό στην Αγγλία, την Ουαλία, την Ιρλανδία, και στις παρυφές της Δυτικής Ευρώπης. Τα άλλα 40 περίπου είδη (ανάλογα με την ταξινόμηση) βρίσκονται στα Ιμαλάια. Υπάρχει όμως αντιπαράθεση σχετικά με το διαχωρισμό των ειδών των Ιμαλαΐων, καθώς πολύ εύκολα διασταυρώνονται μεταξύ τους και παράγουν καινούριους βιώσιμους σπόρους. Είναι πολύ πιθανό, κάποια είδη με ξεχωριστή ονομασία, στην πραγματικότητα να ανήκουν στο ίδιο είδος, αλλά να έχουν αξιολογηθεί βάση μορφολογικών διαφορών και συνεπώς κατατάχθηκαν σε διαφορετικό είδος.

Ένα μεγάλο ποσοστό των ειδών είναι μονόκαρπα, και γι' αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολη η διατήρηση τής καλλιέργειάς τους.

Το όνομα Μηκόνοψις προέρχεται από την ελληνικές λέξεις Μήκων (παπαρούνα) και όψις και σημαίνει "Παπαρουνόμορφο". (Η λέξη papaver είναι λατινική, και ήταν το όνομα που δόθηκε στην παπαρούνα, την εποχή της αρχαίας Ρώμης. Αντιστοιχούσε στην αναπαραγωγή του ήχου που έκαναν οι σπόροι της παπαρούνας κατά τη μάσηση!).

Αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές Meconopsis που καλλιεργείται σε κήπους είναι αυτό με τα μπλε άνθη, αλλά υπάρχουν και άλλα χρώματα, όπως το εντυπωσιακό κόκκινο τού M. puniceaand, και αρκετά είδη όπως το Μ. pseudointegrifolia που είναι κίτρινα. Η μόνη εξαίρεση σε αυτήν την ασιατική κατανομή των Meconopsis είναι η ουαλική παπαρούνα, Μ. cambrica. Αυτός ο μακρινός συγγενής δεν ταιριάζει απόλυτα μέσα στο γένος Meconopsis, και πιθανόν θα πρέπει να ταξινομηθεί από τους βοτανολόγους με διαφορετικό όνομα.

Η παπαρούνα της Ουαλίας, Welsh poppy (Meconopsis cambrica) είναι πολυετές φυτό της οικογένειας Papaveraceae. Στο φυσικό του περιβάλλον συναντάται σε υγρό, σκιερό και βραχώδες έδαφος. Είναι ενδημικό φυτό στην νοτιο-δυτική Αγγλία, την Ουαλία, την Ιρλανδία και τη Δυτική Ευρώπη. Στις περισσότερες δυτικές περιοχές αναπτύσσεται κυρίως σε ανοιχτούς χώρους με μικρή κάλυψη.

Τα φύλλα έχουν σχισμές που μοιάζουν με φτερό ή ψαροκόκαλο. Τα άνθη έχουν χαρακτηριστικό κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα, διαθέτουν τέσσερα πέταλα και τριχωτά, πράσινα σέπαλα που πέφτουν σχεδόν αμέσως μόλις ανοίξει το άνθος. Εξαπλώνεται εύκολα, με τη βοήθεια των πολλών, μικρών, μαύρων σπόρων, που παράγονται το καλοκαίρι. Είναι πολύ καλά προσαρμοσμένο στην εποίκιση κενών χώρων, φυτρώνει ανάμεσα σε ρωγμές βράχων και όπου υπάρχουν πέτρες. Αυτή η συνήθεια τού επέτρεψε να αποικίσει το αστικό περιβάλλον, και να αναπτυχθεί ανάμεσα σε πλάκες πεζοδρομίου, πλακόστρωτα και άκρες τοίχων.

Αρχικά είχε καταχωρηθεί ως Papaver cambricum, και αναφέρεται με αυτό το όνομα σε παλαιότερα κείμενα. Είναι το μόνο μέλος του γένους Meconopsis (Papaveraceae with yellow latex), που είναι ενδημικό στην Ευρώπη.

Το φυτό Meconopsis betonicifolia, επίσης γνωστό ως Meconopsis baileyi και μπλε παπαρούνα των Ιμαλαΐων, παρατηρήθηκε για πρώτη φορά το 1886, από τον Pere Delavay, έναν Γάλλο καθολικό ιεραπόστολο. Στα τέλη της άνοιξης του 1922, μια Βρετανική εξερευνητική ομάδα των Ιμαλαΐων , με επικεφαλή τον θρυλικό ορειβάτη George Leigh Mallory, ανακάλυψε το φυτό, στη διάρκεια μιας αποτυχημένης προσπάθειά τους να φθάσουν στην κορυφή τού ακατάκτητου τότε, όρους Έβερεστ. Συλλέχθηκε ένα δείγμα από τον Αντισυνταγματάρχη Lt. Col. Frederick Marshman Bailey. Καθώς πίεσε το δείγμα στις σελίδες ενός σημειωματάριου, η ποιότητα του δείγματος δεν ήταν άριστη, αλλά παρ' όλα αυτά προκάλεσε εξαιρετικό ενδιαφέρον στην Αγγλία. Το 1924, ο Frank Kingdon-Ward, εξερευνητής και συλλέκτης φυτών, επέστρεψε με τον πρώτο βιώσιμο σπόρων, και το 1927 παρουσιάστηκε το φυτό σε κηπευτική έκθεση, με μεγάλες φυτείες να καλύπτουν δημόσια πάρκα του Λονδίνο και του Εδιμβούργου. Τα λουλούδια έγιναν γνωστά στην  Royal Horticultural Society's με πολύ ενθουσιασμό, την άνοιξη του 1926. Ωστόσο, αν και ήταν δύσκολη η αναπαραγωγής τους, τα είδη του φυτού έγιναν διάσημα στο πέρασμα των δεκαετιών. 

Το 2009, ο φυτοκόμος και συγγραφέας Bill Terry δημοσίευσε στα "απομνημονεύματα κηπουρικής", Blue Heaven, πληροφορίες σχετικά με το φυτό.

Τον Ιούνιο του 2007, οι εκδόσεις Hale Books δημοσίευσαν το μυθιστόρημα "Dreams of the Blue Poppy" της Αγγλίδας συγγραφέα Angela Locke. Κεντρικό θέμα του βιβλίου είναι ένα ασθενικό παιδί που ονειρεύεται να βρει το θρυλικό φυτό και καταλήγει σε ένα ταξίδι, προσωπικής και βοτανολογικής ανακάλυψης, στα Ινδικά Ιμαλάϊα. 

Το φυτό Meconopsis grandis, επίσης μπλε είδος των Ιμαλαΐων, είναι το εθνικό λουλούδι του Μπουτάν. 

Για τις ποικιλίες των Ιμαλαΐων θεωρούν ότι είναι δύσκολη η αναπαραγωγής τους από σπόρο, αλλά όταν βλαστήσουν τα νεαρά φυτά, η χρήση των φρέσκων σπόρων διευκολύνει την εξέλιξη. Από την άλλη, η παπαρούνα της Ουαλίας θεωρείται μερικές φορές ζιζάνιο, αν και είναι όμορφη, εξαιτίας της επίμονης αυτο-σποράς της. Είναι ένα ευχάριστο ξάφνιασμα για πολλούς, η ύπαρξη της παπαρούνας σε διάφορες αποχρώσεις του μπλε. Αυτά τα φυτά παρουσιάζονται σε ποικιλία από έντονα χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του μπλε, κόκκινου, πορτοκαλί, μοβ, λευκού και κίτρινου, ανάλογα με τα είδη και την ποικιλία.

Στο γένος Meconopsis ανήκουν πολλά παραδοσιακά φαρμακευτικά φυτά, που αναπτύσσονται σε μεγάλο υψόμετρο, σε όλη την περιοχή των Ιμαλαΐων. Πολλά είδη αυτού του γένους έχουν χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική του Θιβέτ από τους ντόπιους. Εκτεταμένες φυτοχημικές έρευνες κατέληξαν στο διαχωρισμό και την απομόνωση 96 ενώσεων, μεταξύ των οποίων αλκαλοειδή, φλαβονοειδή, γλυκοσίδες, αιθέρια έλαια, κλπ. Όπως και τα συγγενικά τους φυτά, το γένος Meconopsis περιέχει παρόμοια αλκαλοειδή με το γένος Papaver. Αλλά το γένος Meconopsis έδειξε μεγαλύτερη δραστηριότητα κατά του όγκου, της κεντρικής κυκλοφορίας, του καρδιαγγειακού συστήματος και κλπ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί αναλγητικές, αναισθητικές δράσεις, για το γένος Meconopsis ή τα αποτελέσματα δεν είναι συγκεντρωτικά, αλλά χρειάζονται περαιτέρω μελέτη, και συνεπώς η χρήση των φυτών του γένους Meconopsis πρέπει να είναι πιο συνετή.

Πηγή:
http://en.wikipedia.org/wiki/Meconopsis
http://en.wikipedia.org/wiki/Welsh_poppy
http://www.absoluteastronomy.com/topics/Meconopsis_betonicifolia
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/cbdv.200900210/pdf

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version