Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Μάιος 2019

Γνωρίζετε ότι το μεγαλύτερο δέντρο κάσιους στον κόσμο καλύπτει μόνο του μια περιοχή γύρω στα 7.500 μ2 και βρίσκεται στο Natal, Rio Grande do Norte, στη Βραζιλία;

Κάσιους (Anacardium occidentale).

Κάσιους - Anacardium occidentale

Το δέντρο Κάσιους (Anacardium occidentale) είναι ένα τροπικό αειθαλές δέντρο που παράγει το μήλο κάσιους και το σπόρο κάσιους. Το κάσιους ανήκει στην οικογένεια Anacardiaceae, η οποία περιλαμβάνει επίσης μάνγκο και φιστίκι. Το δέντρο παίρνει την επιστημονική του ονομασία από το καρδιόμορφο καρύδι του. 

Το είδος προέρχεται από την Κεντρική Αμερική, τα νησιά της Καραϊβικής και τη βόρεια Νότια Αμερική. Οι Πορτογάλοι άποικοι στη Βραζιλία άρχισαν να εξάγουν φιστίκια κάσιους ήδη από τη δεκαετία του 1550. Από τη Βραζιλία, το κάσιους εισήχθη στις Δυτικές Ινδίες και την Κεντρική Αμερική. Οι Πορτογάλοι αναγνώρισαν την αξία του μήλου και του ξηρού καρπού και μετέφεραν την καλλιέργεια στις αποικίες του Παλαιού Κόσμου. Μέχρι το 1590 το δέντρο κάσιους εισήχθη στην Ανατολική Αφρική και την Ινδία όπου χρησιμοποιήθηκε επίσης για να βοηθήσει τον έλεγχο της διάβρωσης κατά μήκος των παράκτιων περιοχών. Ωστόσο  το 2017, οι σημαντικότερες χώρες παραγωγοί ήταν το Βιετνάμ, η Ινδία και η Ακτή του Ελεφαντοστού. Το μεγαλύτερο δέντρο κάσιους στον κόσμο καλύπτει μόνο του μια περιοχή γύρω στα 7.500 μ2  και βρίσκεται στο Natal, Rio Grande do Norte, στη  Βραζιλία.

Το μήλο κάσιους είναι στην πραγματικότητα ένα πρησμένο δοχείο που συνδέεται με τον αληθινό καρπό, που αποτελείται από το προεξέχον κέλυφος που περιέχει ένα μόνο καρύδι. Το δέντρο κάσιους είναι ένα αειθαλές πολυετές, ανθεκτικό και ταχέως αναπτυσσόμενο, με συμμετρικό, ομπρελοειδές θόλο. Αν και το δέντρο μοιάζει με ένα μεγάλο θάμνο, με κορμό μικρό και συχνά ακανόνιστου σχήματος, είναι ένα αληθινό αειθαλές δέντρο και συχνά φτάνει σε ύψος πάνω από 14 μ. Οι ρίζες αναπτύσσονται κατακόρυφα σε σημαντικό βάθος και σε ακτίνα διπλάσια από την εξάπλωση του θόλου. Τα φύλλα είναι διατεταγμένα ελικοειδώς, με υφή δέρματος, ελλειπτικά έως αχλαδωτά, μήκους 4-22 εκατοστών και πλάτους 2-15 εκατοστών, με ίσιο περιθώριο.

Τα λουλούδια, με μήκος έως 26 εκατοστά, παράγονται σε συμπλέγματα που έχουν σχήμα ανθήλης ή κόρυμβου. Κάθε λουλούδι είναι μικρό, αρχικά ανοιχτό πράσινο και στη συνέχεια γίνεται κοκκινωπό, με πέντε στενά, μυτερά στην απόληξη πέταλα, μήκους 7-15 χιλιοστών. Τα λουλούδια είναι  περίπου 40% τέλεια και 60% αρσενικά, και επικονιάζονται από έντομα. Περίπου το 70% των τέλειων λουλουδιών αποτυγχάνουν να φτιάξουν καρπούς, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μόνο ένα ή δύο ώριμα καρύδια ανά ταξιανθία. Η ανθοφορία στην ωριμότητα έχει διάρκεια περίπου 55 έως 70 ημέρες.

Ο καρπός του δέντρου κάσιους είναι ένας βοηθητικός καρπός (μερικές φορές ονομάζεται ψευδόκαρπος ή ψεύτικο φρούτο). Αυτό που φαίνεται να είναι ο καρπός είναι μια ωοειδής ή αχλαδόμορφη δομή, ένα υποκάρπιο, που αναπτύσσεται από το μίσχο και από τη θήκη του λουλουδιού. Ονομάζεται μήλο κάσιους, είναι γνωστότερο ως maranon στην Κεντρική Αμερική, και όταν ωριμάζει έχει κίτρινη ή κόκκινη δομή, με μήκος περίπου 5-11 εκατοστά. Είναι βρώσιμο και έχει έντονη "γλυκιά" οσμή και γεύση.  Ο πολτός του μπορεί να μεταποιηθεί σε γλυκόστυφο φρουτοχυμό ή να φιλτραριστεί σε υγρό.

Ο πραγματικός καρπός τού δέντρου είναι μία δρύπη, ένα φρούτο με σλκηρό κουκούτσι, σε σχήμα νεφρού ή γάντι πυγμαχίας, που μεγαλώνει στο τέλος του μήλου κάσιους. Η δρύπη αναπτύσσεται πρώτα στο δέντρο, και στη συνέχεια ο μίσχος επεκτείνεται για να γίνει το μήλο κάσιους. Μέσα στον αληθινό καρπό υπάρχει ένας μοναδικός σπόρος, ο οποίος συχνά θεωρείται καρύδι, με τη γαστρονομική έννοια. Ο σπόρος περιβάλλεται από ένα διπλό κέλυφος που περιέχει μια αλλεργιογόνο φαινολική ρητίνη, το ανακαρδικό οξύ, ένα ισχυρό ερεθιστικό του δέρματος, χημικά συγγενές με το πιο γνωστό αλλεργιογόνο έλαιο urushiol που είναι επίσης μια τοξίνη που βρίσκεται στον συγγενή δηλητηριώδη κισσό. Μερικοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στα κάσιους, αλλά τα κάσιους είναι λιγότερο συχνά αλλεργιογόνα από τα καρύδια ή τα φιστίκια. Γι' αυτό το λόγο το ακατέργαστο καρύδι κάσιους δεν είναι βρώσιμο απαιτώντας ειδικές τεχνικές επεξεργασίας για να γίνει.

Ο σπόρος κάσιους καταναλώνεται ευρέως. Τρώγεται μόνος του, χρησιμοποιείται σε συνταγές ή μεταποιείται σε τυρί κάσιους ή σε βούτυρο κάσιους. Ο σπόρος κάσιους καταναλώνεται σαν σνακ και στη μαγειρική έχει χρήση παρόμοια με εκείνη που ισχύει για όλους τους σπόρους δέντρων που ονομάζονται ξηροί καρποί.

Τα κάσιους χρησιμοποιούνται συνήθως στην ινδική και στην πακιστανική κουζίνα ολόκληρα σαν γαρνιτούρες σε γλυκά και κάρυ ή αλεσμένα για μια πάστα που αποτελεί τη βάση για σάλτσες κάρυ (π.χ. korma) και σε κάποια γλυκά (π.χ. kaju barfi). Χρησιμοποιείται επίσης σε σκόνη για την παρασκευή πολλών ινδικών γλυκών και επιδορπίων. Στην κουζίνα Goan, τόσο οι ψημένοι όσο και οι ωμοί πυρήνες χρησιμοποιούνται ολόκληροι για να παρασκευάσουν κάρι και γλυκά. Τα κάσιους χρησιμοποιούνται επίσης στην ταϊλανδέζικη και κινεζική κουζίνα, κυρίως σε ολόκληρη μορφή. Στις Φιλιππίνες, το κάσιους είναι ένα γνωστό προϊόν του Antipolo και τρώγεται με suman. Η επαρχία της Pampanga έχει επίσης ένα γλυκό επιδόρπιο που ονομάζεται turrones de casuy, το οποίο είναι marzipan κάσιους τυλιγμένο σε λευκές γκοφρέτες. Στην Ινδονησία, καβουρδισμένα και αλατισμένα κάσιους ονομάζονται kacang mete ή kacang mede, ενώ το μήλο του κάσιους ονομάζεται jambu monyet (μεταφράζεται στα ελληνικά το ροδόμηλο της μαϊμούς).

Στον 21ο αιώνα, η καλλιέργεια του κάσιους αυξήθηκε σε αρκετές αφρικανικές χώρες για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις για παραγωγή γάλακτος από κάσιους, ως μια εναλλακτική φυτική λύση έναντι των γαλακτοκομικών προϊόντων. Στη Μοζαμβίκη παρασκευάζουν ένα κέικ, που λέγεται polana, με κύρια συστατικά του πούδρα από κάσιους και πολτοποιημένη πατάτα. Αυτό το επιδόρπιο είναι δημοφιλές στη Νότιο Αφρική.

Στη Βραζιλία, ο χυμός φρούτων και ο καρπός χρησιμοποιούνται για την παρασκευή γλυκών, χυμών, οινοπνευματωδών ποτών, όπως το cachaca και ως αλεύρι, γάλα ή τυρί. Στον Παναμά, ο καρπός του κάσιους μαγειρεύεται με νερό και ζάχαρη για παρατεταμένο χρονικό διάστημα για να δημιουργήσει ένα γλυκό καφέ επιδόρπιο που ονομάζεται dulce de maranon, με το μαράνο ως ισπανικό όνομα για το κάσιους.

Το λάδι του κάσιους είναι ένα σκούρο κίτρινο λάδι, κατάλληλο για μαγείρεμα ή ντρέσινγκ σαλάτας, που εξάγεται με σύνθλιψη από τα καρύδια κάσιους (συνήθως σπασμένα κομμάτια που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια διαχείρισης). Μπορεί να παραχθεί με απλό κρύο πάτημα.

Τα φύλλα είναι αντιπυρετικά. Χρησιμοποιούνται στη Δυτική Αφρική για τη θεραπεία της ελονοσίας. Στην Ινδία και την Αφρική τα φύλλα χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση προβλημάτων πονόδοντου και ούλων.  Τα φύλλα μπορούν να συλλεχθούν ανά πάσα στιγμή και να ξηρανθούν για μεταγενέστερη χρήση. Ο φλοιός είναι στυπτικός και προκαλεί στο δέρμα ερεθισμό και φουσκάλες. Η έρευνα έχει δείξει ότι είναι επίσης υπογλυκαιμικός, έχοντας την ικανότητα να μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ο φλοιός χρησιμοποιείται στην ιατρική της Αγιουρβέδα για να αποτοξινώσει από τα δαγκώματα του φιδιού.  Ο φλοιός συλλέγεται όπως απαιτείται και χρησιμοποιείται φρέσκος ή αποξηραμένος  Οι εγχύσεις φύλλων και φλοιού χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία πονόδοντου και ερεθισμένων ούλων, ενώ τα εκχυλίσματα φλοιού και φύλλων και ο χυμός φρούτων λαμβάνονται εσωτερικά για τη θεραπεία της διάρροιας.  Ο χυμός ή το εκχύλισμα του φλοιού θεωρούνται αντισυλληπτικά.

Ο καρπός είναι αντιφλεγμονώδης, στυπτικός και διουρητικός. Το σιρόπι του κάσιους είναι ένα καλό ίαμα για βήχα και κρυολογήματα. Ο χυμός του μήλου κάσιους λέγεται ότι είναι αποτελεσματικός για τη θεραπεία της σύφιλης και χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία προβλημάτων χολέρας και νεφρών. Ο φρέσκος, αψύς χυμός που περιέχεται στο κέλυφος είναι ερεθιστικός. Έχει χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση κονδυλωμάτων καθώς και τη θεραπεία λειχηνών του δέρματος, της λέπρας, κάλων (τύλων και κερατοειδών) και εφαρμόζεται στα πέλματα των ποδιών για να θεραπεύσει ρωγμές και σκασίματα στο δέρμα. Είναι τοξικός για πολλούς οργανισμούς, προκαλώντας ασθένειες, όπως το βακτήριο Staphylococcus.

Το κόμμι είναι βακτηριοκτόνο, μυκητοκτόνο και σκοτώνει σκουλήκια και πρωτόζωα. Εφαρμόζεται εξωτερικά για τη θεραπεία της λέπρας, για τους κάλους και τις μυκητιακές καταστάσεις. Το έγχυμα της ρίζας είναι εξαιρετικά καθαρτικό.


Πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Cashew
http://tropical.theferns.info/viewtropical.php?id=Anacardium+occidentale
https://www.sciencedirect.com/topics/
agricultural-and-biological-sciences/anacardium-occidentale

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version