Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Αύγουστος 2014

Γνωρίζετε ότι ο τεράστιος καρπός της Καρύδας της θάλασσας, Coco de Mer (Lodoicea maldivica) μοιάζει με γυναικεία λεκάνη;

Καρύδας της θάλασσας, Coco de Mer (Lodoicea maldivica). Φυτό, αρσενικό άνθος και καρπός

Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica

Η καρύδα της θάλασσας, Coconut Sea ή Coco de Mer (Lodoicea maldivica) αποτελεί το μοναδικό μέλος του γένους Lodoicea. Είναι φοίνικας, ενδημικός των νησιών Praslin και Curieuse στις Σεϋχέλλες. Στο παρελθόν είχε βρεθεί επίσης στα μικρά νησάκια St Pierre, Chauve-Souris και Ile Ronde (Round Island), τα οποία βρίσκονται κοντά στο Praslin, αλλά τώρα έχει εξαφανιστεί από εκεί. Το όνομα του γένους, Lodoicea, προέρχεται από το Lodoicus, εκλατινισμένη μορφή του Louis, προς τιμήν του βασιλιά Λουδοβίκου XV της Γαλλίας.

Το καταπληκτικό Coco-de-mer (Lodoicea maldivica) είναι ένας γίγαντας στον κόσμο των φυτών. Αυτός ο φοίνικας διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα φύλλα και έναν από τους μεγαλύτερους και βαρύτερους σπόρους συγκριτικά με κάθε άλλο φυτό στον κόσμο. Ο ψηλός λεπτός κορμός του μπορεί να ανέβει μέχρι και 34 μέτρα ύψος, σχηματίζοντας ένα στέμμα με το πλήθος των φύλλων του. Στα ώριμα φυτά, τα φύλλα τους, σε σχήμα βεντάλιας, έχουν μήκος 7-10 μέτρα, οι λεπίδες των φύλλων φτάνουν τα 4,5 μέτρα πλάτος με κρόσσια να κρέμονται από τις άκρες τους. Επίσης, κρέμονται μαραμένα φύλλα κάτω από τη ζωντανή, υγιή πράσινη κορώνα. 

Σε αντίθεση με άλλους φοίνικες των Σεϋχελλών, τα αρσενικά και θηλυκά άνθη του coco-de-mer εμφανίζονται σε ξεχωριστά δέντρα (είναι δίοικο). Οι αρσενικοί ίουλοι μπορεί να φτάσουν μέχρι ένα μέτρο σε μήκος, κάτι που τους καθιστά ως τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Αυτό ίσως αποτελεί το πιο διάσημο χαρακτηριστικό αυτού του φοίνικα, εκτός από τους τεράστιους σπόρους του. O ώριμος καρπός έχει 40-50 εκατοστά διάμετρο, ζυγίζει 15-30 κιλά, και περιέχει το μεγαλύτερο σπόρο στο φυτικό βασίλειο. Ο φοίνικας Coco-de-mer χρειάζεται 25 χρόνια για να φθάσει στην ωριμότητα και να αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Ο καρπός, χρειάζεται 6-7 χρόνια για να ωριμάσει και δύο επιπλέον χρόνια για να βλαστήσει. Οι σπόροι έχουν συνήθως δύο λοβούς.

Το Coco de Mer είναι ένα από τα πιο γνωστά παγκοσμίως φυτά και κατέχει τρία βοτανικά ρεκόρ. Μέχρι στιγμής, έχει καταγραφεί ως ο μεγαλύτερος καρπός με βάρος 42 κιλά, με τους βαρύτερους ώριμους σπόρους βάρους έως 17.6 κιλά στον κόσμο και με τα μεγαλύτερα θηλυκά άνθη από οποιονδήποτε φοίνικα.

Το είδος καλλιεργείται ως καλλωπιστικό δέντρο σε πολλές τροπικές περιοχές, ενώ στα νησιά Mahe και Silhouette στις Σεϋχέλλες έχουν συσταθεί θυγατρικοί πληθυσμοί για να βοηθήσουν στη διατήρηση του είδους. Ο καρπός χρησιμοποιείται στην Αγιουρβέδια ιατρική, αλλά και στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική. Στα τρόφιμα βρίσκεται συνήθως ως ενισχυτικό γεύσης, όπως σε σούπες της νότιας κινέζικης κουζίνας, που αποκαλείται κουζίνα της περιοχής Canton. Ο καρπός του Coco de Mer είναι βρώσιμος, αλλά δεν είναι εμπορικώς διαθέσιμος λόγω της περιορισμένης κατανομής και της δυσκολίας στην καλλιέργεια του φυτού. Η σαν ζελέ σάρκα του Coco de Mer πίστευαν ότι έχει φαρμακευτικές ιδιότητες. Τα κενά κελύφη κόβονται και λαξεύονται για σκεύη και κύπελλα. Τα μεγαλύτερα σκαλίζονται για να γίνουν σκαμπό και βάσεις σε τραπεζάκι

Παλαιότερα το Coco de Mer ήταν γνωστό ως Καρύδα των Μαλδίβων. Το επιστημονικό όνομά του, Lodoicea maldivica, ξεκίνησε πριν από τον 18ο αιώνα, όταν οι Σεϋχέλλες ήταν ακατοίκητες. Τότε  η πραγματική προέλευση της καρύδας, ανακαλύφθηκε το 1768 από τον Dufresne.

Στους παρελθόντες αιώνες, οι καρύδες που έπεφταν από τα δέντρα και κατέληγαν στη θάλασσα, παρασύρονταν προς τα ανατολικά από τα επικρατούντα θαλάσσια ρεύματα. Τα κελύφη μπορούν να επιπλέουν μόνο μετά τη διαδικασία βλάστησης, όταν είναι κούφια. Με αυτόν τον τρόπο πολλές καρύδες παρασύρθηκαν προς τις Μαλδίβες, όπου είχαν συγκεντρωθεί στις παραλίες και εκτιμώνταν ως ένα σημαντικό εμπορικό και φαρμακευτικό είδος. 

Αυτός ο γίγαντας του κόσμου των φυτών ήταν γνωστός στους ναυτικούς του Ινδικού Ωκεανού πολύ πριν ανακαλυφθεί η πραγματική πατρίδα του. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, οι σπόροι αυτού του θρυλικού φοίνικα βρέθηκαν σε ερημικές παραλίες όπου ξεβράζονταν ή έπλεαν πάνω στα κύματα για να γίνουν γνωστές ως οι «καρύδες της θάλασσας», θεωρώντας ότι προέρχονται από κάποιο μυθικό φυτό του ωκεανού. Με την προβολή των δύο λοβών της μορφής του έδωσε αφορμή για πολλούς μύθους - συμπεριλαμβανομένης της πεποίθησης ότι κατείχε αφροδισιακές δυνάμεις. 

Οι ναυτικοί που είδαν για πρώτη φορά τη διπλή καρύδα να επιπλέει στη θάλασσα φαντάστηκαν ότι μοιάζει, εξωπραγματικά, με ασώματους γλουτούς γυναίκας. Αυτή η ιδιαίτερη όψη του αντικατοπτρίζεται σε ένα από τα αρχαϊκά βοτανικά ονόματα του φυτού, το Lodoicea callypige Comm. ex Ι. St.-Hil. Το Callipyge προέρχεται από την ελληνική λέξη «καλλίπυγος» και σημαίνει «όμορφοι γλουτοί». Άλλες βοτανικές ονομασίες που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν είναι Lodoicea sechellarum Labill. και Lodoicea sonneratii (Giseke) Baill. Το όνομα του γένους προέρχεται από το Lodoicus, εκλατινισμένη μορφή του Louis, προς τιμήν του βασιλιά Λουδοβίκου 15ου της Γαλλίας.

Το 1602, ο Γάλλος Francois Pyrard, τυχοδιώκτης και κυβερνήτης του πλοίου με προορισμό πλεύσης την Ινδία, σίγουρα τα είχε φανταστεί όλα λίγο διαφορετικά. Όμως, όταν το πλοίο του, το Corbin, τον εγκατέλειψε στην ανοικτή θάλασσα, αναγκάστηκε να αναζητήσει καταφύγιο στις Μαλδίβες. Δυστυχώς, ο βασιλιάς εκεί δεν επέτρεψε στους ναυαγούς να φύγουν, για πέντε χρόνια. Όταν ο Pyrard και το πλήρωμά του ήταν τελικά σε θέση να φύγουν, πήραν μαζί τους το μύθο του περίεργου φρούτου, πίσω στην Ευρώπη. Βρισκόταν συχνά στις παραλίες των νησιών. Δεν ήταν μόνο ένας γιγαντιαίος καρπός, αλλά είχε επίσης αξιοσημείωτο σχήμα, θυμίζοντας γυναικεία λεκάνη. Ο βασιλιάς απαίτησε ότι αυτά τα δελεαστικά ευρήματα πρέπει να του παραδοθούν άμεσα, και απείλησε ότι όσοι δεν συμμορφωθούν θα χάσουν ένα χέρι ή ακόμα και να θανατωθούν.

Το Coco de Mer είναι από καιρό αντικείμενο γοητείας. Ο Αψβούργος κυβερνήτης Rudolf II πλήρωσε βασιλικά λύτρα γι' αυτήν την φυσική σπανιότητα, ξοδεύοντας 4.000 φιορίνια για μία και μόνο καρύδα Με ανάλογο ποσό πληρώθηκε χρυσοχόος από την Πράγα για να την ενθυλακώσει έντεχνα σε χρυσό, φέρνοντας στο σπίτι μόλις 10 φιορίνια το μήνα.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις Σεϋχέλλες στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Βρετανός Gen. Charles Gordon, πρώην κυβερνήτης και στρατηγός του Σουδάν, σκόνταψε πάνω στην ακόλουθη σκέψη: Ήταν πεπεισμένος ότι το Coco de Mer ήταν αναμφίβολα ο απαγορευμένος καρπός του βιβλικού Δέντρο της Γνώσης. Βασιζόμενος σε αυτό που πίστευε και την μυστηριώδη ομοιότητα του καρπού με "μηρούς και κοιλιά" γυναίκας, είπε ότι ήταν το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να εξαπολύσει όλες τις επιθυμίες της σάρκας. Αν υπήρχε οποιαδήποτε δέντρο που θα μπορούσε να υποκινήσει την περιέργεια, ο ευαγγελικός Χριστιανός εξήγησε, θα ήταν αυτό.

Για αιώνες, οι κάτοικοι των Σεϋχελλών είχαν ένα ακμάζων εμπόριο καρύδας. Εξήχθησαν σε διάφορες μέρη, όπως Ινδία και Κίνα, όπου υποβλήθηκαν σε επεξεργασία για την παραγωγή φαρμάκων και αύξηση δύναμης. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η εξαγωγή τους έχει γίνει λίγο πιο περίπλοκη.

Ωστόσο, το φυτό αντιμετωπίζει σήμερα αρκετές απειλές: από την υπερβολική συλλογή, την εισβολή ξένων ειδών, καθώς και μια αύξηση της συχνότητας των πυρκαγιών, η οποία επιδεινώθηκε από την αλλαγή του κλίματος. Το εμπόριο των σπόρων ελέγχεται πλέον αυστηρά, αλλά η λαθροθηρία εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα λόγω της υψηλής αξίας τους στην τουριστική αγορά. Παρά το γεγονός ότι προστατεύονται μέσα σε εθνικά πάρκα, ωστόσο, οι δύο εναπομείναντες πληθυσμοί απειλούνται από τη φωτιά και την καταπάτησή τους από χωροκατακτητικά φυτά. 

Πηγή:
http://en.wikipedia.org/wiki/Coco_de_Mer
http://www.arkive.org/coco-de-mer/lodoicea-maldivica/
http://www.seabean.com/guide/Lodoicea_maldivica/
http://www.palmpedia.net/wiki/Lodoicea_maldivica
http://www.spiegel.de/international/zeitgeist/
panda-of-the-plant-world-berlin-goes-nuts-over-rare-palm-fruit-a-811841.html

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version