Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Μάρτιος 2020

Γνωρίζετε ότι Το Nuytsia floribunda είναι ένα ημιπαρασιτικό φυτό της οικογένειας των γκι το οποίο δεν παρασιτεί επάνω σε κλαδιά ψηλά μέσα στη φυλλωσιά άλλων φυτών αλλά σχηματίζει ένα αυτόνομο δέντρο ύψους 10 μέτρων;

Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο (Nuytsia floribundas).

Αυστραλιανό Χριστουγεν-νιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda

Το Nuytsia είναι ένα μονοτυπικό γένος φυτών, εκ των οποίων το είδος Nuytsia floribunda είναι ένα ημιπαρασιτικό δέντρο, στη δυτική Αυστραλία. Το είδος είναι γνωστό τοπικά ως moodjar και, πιο πρόσφατα ως το αυστραλιανό χριστουγεννιάτικο δέντρο, καθώς η εμφάνιση των έντονα φωτεινών λουλουδιών του στη διάρκεια του Αυστραλιανού καλοκαιριού συμπίπτει με την εποχή των Χριστουγέννων.

Το Nuytsia floribunda είναι μέλος της επονομαζόμενης οικογένειας γκι (Loranthaceae). Ανήκει, μαζί με όλα τα ξαδέλφια του γκι, στην τάξη των Santalales αλλά, από φυλογενετική άποψη, η οικογένεια Loranthaceae θεωρείται αδελφή με όλα τα άλλα γκι. Αυτό έχει ενθουσιάσει τους βοτανολόγους, καθώς μας δίνει την ευκαιρία να κατανοήσουμε καλύτερα πώς μπορεί να έχει εξελιχθεί ο παρασιτισμός σε αυτή την ομάδα ως σύνολο.

Όταν σκεφτόμαστε τα γκι, γενικά σκεφτόμαστε αυτά τα επίφυτα που παρασιτούν επάνω σε κλαδιά και ψηλώνουν μέσα στη φυλλωσιά. Ωστόσο, το γκι που συζητάμε εδώ, είναι ένα αξιοπρεπούς μεγέθους δέντρο. Συνήθως το είδος αυτό γίνεται δέντρο μέχρι 10 μέτρα ύψος ή ως θάμνος. Ο τραχύς φλοιός του είναι γκρι-καφέ. Τα λουλούδια είναι σε έντονο κίτρινο-πορτοκαλί και εμφανίζονται μεταξύ Οκτωβρίου και Ιανουαρίου. Η ταξιανθία σε κάθε κορμό μπορεί να έχει μήκος μέχρι ένα μέτρο.

Έχει ημιπαρασιτικό ρίζωμα, είναι φωτοσυνθετικό φυτό και λαμβάνει νερό και ορυκτά θρεπτικά συστατικά κυρίως από τους ξενιστές του. Η ρίζα του προεκτείνεται (σχηματίζοντας haustoria) και προσκολλάται στις ρίζες πολλών φυτών που βρίσκονται κοντά του, αντλώντας νερό και συνεπώς θρεπτικά στοιχεία από αυτά. Σχεδόν όλα τα είδη έχουν επιθετική συμπεριφορά. Τέτοιες συνδέσεις έχουν βρεθεί ακόμη και σε βαθιά υπόγειες ρίζες. Στο φυσικό περιβάλλον το  Nuytsia αποσύρεται λίγο σχετικά από κάθε μεμονωμένο ξενιστή, αλλά συνδέεται με πολλά φυτά ταυτόχρονα, ώστε το όφελος για αυτό το ημιπαρασιτικό δέντρο να είναι πιθανώς σημαντικό. Οι ρίζες και τα ριζώματα εκτείνονται και μπορούν να συνδεθούν σχηματίζοντας νέες διακλαδώσεις που δίνουν την εμφάνιση ενός δένδρου. Ένα δίκτυο λεπτών και εύθραυστων ριζών προέρχεται από αυτά τα μεγαλύτερα υπόγεια μέρη, σχηματίζοντας haustoria, που συναντούν τις ρίζες άλλων ειδών. Έχει αναφερθεί ότι φυτά που μπορεί να βρίσκονται μέχρι και 150 μέτρα μακριά από το N.floribunda μπορεί να δεχθούν επίθεση παρασιτισμού.

Ο κορμός αναφέρεται με διάμετρο έως 1,2 μέτρα, με πολλαπλά στρώματα ξύλου και φλοιό, τέτοια που επιτρέπουν στο δέντρο να αντέχει τη φωτιά. Ένα ασυνήθιστο χαρακτηριστικό των σπορόφυτων είναι οι τέσσερις έως έξι κοτυληδόνες αντί για δύο.

Σε πρώιμες περιγραφές αναγνωρίστηκε ως είδος της οικογένειας Loranthaceae, μια ομάδα που εκπροσωπείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από επιφυτικά γκι, που συνδέονται με τη είδος Santalales. Η τρέχουσα αντιμετώπιση του Nuytsia floribunda είναι ως μονοτυπικού γένους, το Nuytsia. Το είδος αυτό θεωρήθηκε ως αστερίσκος της Atkinsonia ligustrina (Loranthaceae) στην περιγραφή Nuytsia ligustrina από τον Allan Cunningham το 1817, πριν από τη μεταγενέστερη τοποθέτησή του σε ξεχωριστό γένος Atkinsonia, το οποίο περιγράφει επίσης ένα μόνο είδος Loranthaceae.

Η πρώτη περιγραφή του Nuytsia floribunda δημοσιεύθηκε από τον Jacques Labillardiere στο έργο του Novae Hollandiae Plantarum Specimen το 1805, ως Loranthus floribundus, με το ειδικό επίθετο να περιγράφει προφανώς τα άφθονα άνθη που θα είχε παρατηρήσει στο Esperance της δ. Αυστραλίας. Ο βοτανολόγος Robert Brown δημοσίευσε μια παρατήρηση για το είδος το 1831, δίνοντας ένα νέο όνομα γένους χωρίς μια επίσημη περιγραφή. Η περιγραφή δημοσιεύθηκε από τον George Don χρησιμοποιώντας το όνομα του Brown Nuytsia, ένα επίθετο που θυμίζει τον Ολλανδό εξερευνητή και αποικιακό αξιωματικό Pieter Nuyts του δέκατου έβδομου αιώνα.

Τα ονόματα που χρησιμοποιεί ο λαός των Noongar (Αβοριγίνες της Αυστραλίας) για το φυτό είναι moojar, moojerool, munjah και mutual. Το τοπικό όνομα «χριστουγεννιάτικο δέντρο» έχει χρήση από τον 19ο αιώνα. Ο James Drummond σημείωσε το 1843 ότι οι άποικοι του ποταμού Swan αναφέρονταν σε αυτό το είδος ως «δέντρο φωτιά», εξαιτίας της ομοιότητας τής ταξιανθίας του με μια φωτιά στο περιβάλλον τους. Ο William Milligan σημείωσε ότι οι πρώτοι άποικοι χρησιμοποίησαν τον όρο «δέντρο λάχανου», σχετικά με τα εύθραυστα, λευκά και σπογγώδη κλαδιά που μπορούν να αποκολληθούν τόσο εύκολα όσο τα στελέχη του ευρωπαϊκού λάχανου.

Ο λαός Nyungar έκανε χρήση του είδους στη διάρκεια της εποχής Kambarang, από τον Οκτώβριο περίπου μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, συλλέγοντας φλοιό για την κατασκευή ασπίδων. Το κόμμι που εκκρίνεται από τις τομές μπορεί να συλλεχθεί αργότερα, είναι γλυκό και τρώγεται ωμό. Το Moodjar (ή Muja) θεωρείται προστατευόμενο δέντρο από τον πληθυσμό Nyungar της νοτιοδυτικής Αυστραλίας, καθώς το είδος σημειώνεται ως ενσωματωμένο σε τελετουργίες και χαίρει κατάσταση διατήρησης που απαγορεύει την καταστροφή του. Το φυτό τιμάται από κάποιους ως ιερό που μαθαίνουν ότι δεν πρέπει να κάθονται από κάτω ή να αγγίζουν και να κόβουν τα λουλούδια, τα φύλλα ή τα κλαδιά του. Το σακχαρώδες κόμμι καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες και τα παιδιά προειδοποιούνται για την κατάχρηση με την ιστορία ενός τερατώδους, άτρωτου και αναπόφευκτου νυκτόβιου όντος, που φωνάζει «Nhervalong» και η κραυγή του ακούγεται καθώς συλλέγει το κόμμι με το οποίο συντηρείται. Σύμφωνα με τους Noongar, όταν ένα άτομο πεθαίνει, το πνεύμα του κατοικεί σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, έτσι τα φύλλα του πρέπει να μεταφέρονται μέσα σε ένα σπίτι ή στεγασμένο καταφύγιο, από το φόβο μήπως το πνεύμα του παγιδευτεί. Ωστόσο, τα λουλούδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διακόσμηση.  Οι ρίζες έχουν βρώσιμες βεντούζες ή παραφυάδες που είναι ζουμερές και χυμώδεις με πικρή ή γλυκιά γεύση.  Τα λουλούδια μουλιάζονται σε νερό για να δώσουν ένα γλυκό ποτό. 


Πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Nuytsia
http://www.indefenseofplants.com/blog/tag/Nuytsia
http://anpsa.org.au/n-flo.html
http://www.sercul.org.au/wp-content/uploads/2017/11/
BushTuckerFactSheet_ChristmasTree.pdf

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version