Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Ιούλιος 2015

Γνωρίζετε ότι το περίφημο τσάι ιβίσκου είναι ένα τσάι βοτάνων που παρασκευάζεται ως έγχυμα από τους βαθυκόκκινους κάλυκες του άνθους του φυτού Hibiscus sabdariffa;

Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη (Hibiscus sabdariffa). Άνθη και καρποί.

Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa

Το φυτό Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη (Hibiscus sabdariffa) και επίσης γνωστό ως Roselle ή carcade, είναι ένα είδος ιβίσκου, (οικογένεια Malvaceae) ενδημικού στη δυτική Αφρική, όπου χρησιμοποιείται για την παραγωγή ινών από τον κορμό του, αλλά και σαν εκχύλισμα. 

Πρόκειται για μια ετήσια ή πολυετή πόα ή για έναν ημίθαμνο, διακλαδισμένο με ξυλώδη βάση. Τα στελέχη έχουν κοκκινωπό χρώμα, μέχρι 2- 3.5 μέτρα ύψος και βαθιά διεισδυτική κεντρική ρίζα. Τα φύλλα είναι ποικιλοτρόπως χρωματισμένα, από σκούρο πράσινο μέχρι κόκκινο, εναλλασσόμενα, λεία, με μακρύ μίσχο, σε σχήμα παλάμης που χωρίζεται σε 3-7 λοβούς, με πριονωτές παρυφές.

Ανθίζει Αύγουστο-Οκτώβριο. Τα άνθη είναι ερμαφρόδιτα (έχουν και αρσενικά και θηλυκά όργανα) και γονιμοποιούνται από έντομα. Διασταυρώνεται με το είδος Hibiscus cannabinus . Τα λουλούδια έχουν 8-10 εκατοστά διάμετρο, χρώμα από λευκό, μέχρι απαλό κίτρινο, με μια σκούρη κόκκινη κηλίδα στη βάση κάθε πέταλου. Στηρίζονται επάνω σε έναν δυνατό σαρκώδη κάλυκα με πλάτος 1-2 εκατοστά, που διευρύνεται στα 3-3,5 εκατοστά και αποκτά φωτεινό κόκκινο χρώμα, καθώς ο καρπός ωριμάζει. Για να ωριμάσει, χρειάζονται περίπου έξι μήνες. Ο Hibiscus sabdariffa ανταποκρίνονται αξιοσημείωτα στις φωτοπεριόδους, καθώς δεν ανθοφορούν σε μέρες με σύντομη χρονική διάρκεια των 13,5 ωρών, αλλά ανθοφορία στις 11 ώρες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες τα φυτά δεν ανθίζουν μέχρι να έρθουν οι μικρές ημέρες προς το τέλος του φθινοπώρου ή στις αρχές του χειμώνα.

Ο γνήσιος Roselle είναι ο Hibiscus sabdariffa L.  και υπάρχουν δύο βασικοί τύποι. Ο πιο σημαντικός οικονομικά είναι ο sabdariffa var. altissima Wester, ένα ορθόκλαδο, με αραιές διακλαδώσεις ετήσιο φυτό, ύψους 4.5-5 μέτρων, που καλλιεργείται για τις φυτικές ίνες του (που μοιάζουν με γιούτα) στην Ινδία, τις Ανατολικές Ινδίες, τη Νιγηρία και σε κάποιο βαθμό στην τροπική Αμερική. Τα στελέχη της ποικιλίας αυτής είναι πράσινα ή κόκκινα και τα φύλλα είναι πράσινα, μερικές φορές με κόκκινες φλέβες. Τα άνθη είναι κίτρινα και οι κάλυκες κόκκινοι ή πράσινοι, μη σαρκώδεις, ακανθώδεις και δεν χρησιμοποιούνται σαν τρόφιμα. Αυτός ο τύπος κατά καιρούς συγχέεται με τον Ηibiscus cannabinus L. (κέναφ kenaf), μια κάπως παρόμοια, αλλά ευρύτερα αξιοποιήσιμη πηγή ινών.

Σε ορισμένες περιοχές, το φυτό καλλιεργείται κυρίως για την παραγωγή ινών, που προέρχονται από τα στελέχη του φυτού. Από το στέλεχος λαμβάνεται μια ανθεκτική ίνα, που ονομάζεται κάνναβη Rosella. Η ίνα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο της γιούτας, στην παραγωγή λινάτσας και έχει διάφορες οικιακές χρήσεις όπως κατασκευή σάκων, σπάγκων και σχοινιών. Από τα πέταλα λαμβάνεται μία κίτρινη βαφή, που χρησιμοποιείται σε φάρμακα, κλπ. Οι σπόρων αποδίδουν το 20% της ποσότητας σε έλαιο.

Ο φρέσκος κάλυκας (ο εξωτερικός δακτύλιος των λουλουδιών) τρώγεται ωμός και σε σαλάτες, μαγειρεύεται και χρησιμοποιείται ως αρωματικό σε κέικ κλπ. Επίσης χρησιμοποιείται για να παρασκευάσουν ζελέ, σούπες, σάλτσες, τουρσιά, πουτίγκες, κλπ. Ο κάλυκας είναι πλούσιος σε κιτρικό και πηκτίνη και επομένως χρήσιμος για μαρμελάδας, ζελέ κλπ. Χρησιμοποιείται επίσης, για να προσθέσει κόκκινο χρώμα, αλλά και γεύση σε ροφήματα από βότανα. Και επιπλέον, μπορεί να ψηθεί και να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του καφέ. Ένα δροσιστικό και πολύ δημοφιλές ρόφημα γίνεται με βράσιμο του κάλυκα, γλύκανση με ζάχαρη και προσθήκη πιπερόριζας.

Τα τρυφερά, νεαρά φύλλα και οι μίσχοι καταναλώνονται ωμά ή μαγειρεμένα. Χρησιμοποιούνται σε σαλάτες, στη μαγειρική και ως καρύκευμα στο μίγμα κάρυ, καθώς έχουν μια οξεία γεύση σαν ραβέντι.

Οι σπόροι καβουρδίζονται και αλέθονται σε σκόνη, που χρησιμοποιείται στη συνέχεια σε λιπαρές σούπες και σάλτσες. Οι ψημένοι σπόροι έχουν χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του καφέ που λέγεται ότι έχει αφροδισιακές ιδιότητες.

Οι ρίζες είναι βρώσιμες, αλλά πολύ ινώδεις, γλοιώδεις και χωρίς πολύ άρωμα. Οι σπόροι αποδίδουν σε λάδι, το 20% της ποσότητάς τους. (Πιθανώς να είναι βρώσιμοι).

Οι κόκκινοι κάλυκες του φυτού εξάγονται ολοένα και περισσότερο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, όπου χρησιμοποιούνται ως χρωστικές ουσίες. Η Γερμανία είναι ο κύριος εισαγωγέας. Μπορεί επίσης να βρεθούν (όπως λουλούδια ή σιρόπι) στις αγορές συγκεκριμένων περιοχών, όπως στη Γαλλία, όπου υπάρχουν κοινότητες μεταναστών από τη Σενεγάλη. Τα πράσινα φύλλα χρησιμοποιούνται σα μια πικάντικη εκδοχή του σπανακιού. Δίνουν γεύση στο σενεγαλέζικο ψάρι και στο πιάτο ρυζιού με όνομα thieboudienne.  Ενώ στη Βιρμανία, τα πράσινα φύλλα τους είναι το κύριο συστατικό στην παρασκευή του κάρυ "chin baung kyaw curry".

Το φυτό θεωρείται ότι έχει αντιυπερτασικές ιδιότητες. Ο Ιβίσκος, και ειδικά ο  Hibiscus sabdariffa, έχει χρησιμοποιηθεί στη λαϊκή ιατρική ως διουρητικό και ως ήπιο καθαρτικό.

Το περίφημο τσάι ιβίσκου είναι ένα τσάι βοτάνων που παρασκευάζεται ως έγχυμα από τους βαθυκόκκινους κάλυκες του άνθους του φυτού Hibiscus sabdariffa. Καταναλώνεται τόσο ζεστό όσο και κρύο.

Στην ανατολική Αφρική, ένα έγχυμα του κάλυκα που ονομάζεται "Sudan tea", πίνεται για την ανακούφιση του βήχα. Χυμός από Roselle, με αλάτι, πιπέρι, asafoetida και μελάσα, λαμβάνεται ως θεραπεία για τη χολικότητα.

Επίσης, τα φύλλα θερμαίνονται και εφαρμόζονται στα σκασμένα πόδια, και σε καλόγερους και έλκη για να επιταχύνουν την ωρίμανσή τους. Μία λοσιόν, που παρασκευάζεται από τα φύλλα, χρησιμοποιείται σε πληγές και τραύματα. Οι σπόροι λέγεται ότι έχουν διουρητική και τονωτική δράση και το καφέ-κίτρινο έλαιο των σπόρων φέρεται να θεραπεύει τις πληγές στις καμήλες. Στην Ινδία, ένα αφέψημα των σπόρων δίνεται για την ανακούφιση της δυσουρία, της επίπονης ούρησης και των ήπιων περιπτώσεων δυσπεψίας. Οι Βραζιλιάνοι αποδίδουν μαλακτικές και διαλυτικής ιδιότητες στις πικρές ρίζες του, που χρησιμοποιούν για να καλμάρουν στομαχικές διαταραχές.

Ο ιβίσκος Roselle έχει τεκμηριωμένα υποτασική δράση και διαθέτει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών από οποιαδήποτε ευρέως διαθέσιμη τροφή. Τα αντιοξειδωτικά έχουν αποδειχθεί σε διάφορες μελέτες ότι ενισχύουν την παραγωγή νιτρικού οξειδίου στο σώμα, μειώνοντας την πίεση του αίματος και τα οξειδωμένα λιπίδια. Τα αντιοξειδωτικά προσφέρουν επίσης, δραστική μείωση στην εξάπλωση του καρκίνου, σύμφωνα με πολλές μελέτες. Φυτά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών μελετήθηκαν μεθοδικά, για τις γνωστές αντικαρκινικές τους επιδράσεις και την προώθηση της καλής υγείας, καθώς συντελούν στην οξειδωτική ισορροπία.

Πηγή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Roselle_(plant)
http://www.pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Hibiscus+sabdariffa
https://www.hort.purdue.edu/newcrop/morton/roselle.html
http://www.worldagroforestry.org/treedb/AFTPDFS/Hibiscus_sabdariffa.PDF

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version