Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Δεκέμβριος 2010

Γνωρίζετε ότι οι ρίζες των φυτών του γένους Ρεζεντά χρησιμοποιούνταν ήδη από την πρώτη χιλιετία π.Χ., για την παραγωγή μιας κίτρινης βαφής;

Ρεζεντά - Reseda odorata (άνθη)  

Ρεζεντά - Reseda spp.

Το γένος Mignonette (Reseda) είναι ένα γένος με ποώδη αρωματικά φυτά, ενδημικά στην περιοχή της Μεσογείου και της νοτιοδυτικής Ασίας, από τα Κανάρια Νησιά και την ανατολική Ιβηρία μέχρι την βορειοδυτική Ινδία. Στα είδη του περιλαμβάνονται μονοετή, διετή και πολυετή φυτά, που φθάνουν σε ύψος από 40 μέχρι 130 εκατοστά. Τα φύλλα σχηματίζουν ένα βασικό ρόδακα στο επίπεδο του εδάφους και ανεβαίνουν μέχρι το στέλεχος τοποθετημένα σε ελικοειδή μορφή. Μπορούν να είναι ολόκληρα, οδοντωτά ή πτεροειδή (σαν ψαροκόκαλο) και το μήκος τους κυμαίνεται από 1 μέχρι 15 εκατοστά. Τα άνθη σχηματίζουν μια λεπτή, ντελικάτη ανθοταξία, σαν στάχυ. Η διάμετρος κάθε άνθους δεν ξεπερνά τα 4 με 6 χιλιοστά, διαθέτει τέσσερα με έξι πέταλα και το χρώμα τους μπορεί να είναι άσπρο, κίτρινο, πορτοκαλί ή πράσινο. Ο καρπός είναι μια μικρή, ξερή κάψουλα και περιέχει αρκετούς σπόρους.

Τα άνθη του φυτού Mignonette είναι εξαιρετικά αρωματικά. Καλλιεργείται για το θεσπέσιο άρωμα των λουλουδιών του και χρησιμοποιείται σε συνθέσεις λουλουδιών, σε αρώματα και σε ποτ πουρί. Μια αγαπημένη βικτωριανή συνήθεια ήταν να καλλιεργείται σε γλάστρες και σε ζαρντινιέρες, για να αρωματίζεται ο αέρας της πόλης. Χρησιμοποιήθηκε ως κατασταλτικό και για να θεραπεύει μώλωπες κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους. Το πτητικό του έλαιο χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία. 

Η Reseda odorata (Ρεζεντά η εύοσμη)  είναι ένα είδος ανθοφόρων φυτών της οικογένειας ρεζεδιδών (Reseda), γνωστή με πολλά κοινά ονόματα, όπως Ρεζεντά ή  Μινιονέτα του κήπου. Είναι μάλλον ενδημικό φυτό στη λεκάνη της Μεσογείου, αλλά μερικές φορές μπορεί να βρεθεί αναπτυσσόμενη σε άγρια κατάσταση, ως εισβολέας, σε πολλά μέρη του κόσμου, όταν οι σπόροι του δραπετεύουν από τους κήπους. Είναι γνωστό και καλλιεργείται εδώ και πολύ καιρό ως καλλωπιστικό για τα ευωδιαστά άνθη του και το αιθέριο έλαιό του, που χρησιμοποιείται σε αρώματα. Πρόκειται για μία ετήσια πόα που παράγει όρθια διακλαδούμενα στελέχη με 80 εκατοστά μέγιστο ύψος. Το άνθος είναι ένας βότρυς (σαν τσαμπί) με πολλά ευωδιαστά άνθη. Κάθε άνθος έχει έξι λευκά έως κιτρινωπά ή πρασινωπά πέταλα, που το καθένα από αυτά χωρίζεται σε τρεις στενούς και μακρόστενους σαν δάχτυλο λοβούς. Στο κέντρο του άνθους υπάρχουν μέχρι 25 περίπου στήμονες με απόληξη έναν μεγάλο πορτοκαλί ανθήρα που ταλαντεύεται δελεαστικά. Η αναπαραγωγή τού φυτού γίνεται με σπόρο, απευθείας στην επιφάνεια τού εδάφους στον κήπο ή στην παρυφή του γκαζόν. Το φυτό δεν ανταποκρίνεται πάντα καλά στις μεταφυτεύσεις και προτιμά να μην μετακινηθεί μετά τη σπορά.

Η Reseda lutea (lutea=κίτρινη) ή Wild Mignonette είναι ένα αρωματικό ποώδες φυτό. Οι ρίζες του χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή μιας κίτρινης χρωστικής ουσίας που ονομάζεται «weld» δηλ. με συγκολλητικές ιδιότητες, αν και το συγγενικό είδοςReseda luteola χρησιμοποιήθηκε πολύ περισσότερο γι' αυτόν τον σκοπό . Η κίτρινη χρωστική ουσία εξάγεται από τις ρίζες τού φυτού R. luteola από την πρώτη ήδη χιλιετία π.Χ., ίσως και νωρίτερα σε σχέση με την κυανή χρωστική ουσία από το φυτό ίσατις η βαφική (woad) και το αλιζάρι - ερυθρόδανο (madder). Η χρήση αυτής της βαφής σταμάτησε στις αρχές του εικοστού αιώνα, όταν εμφανίστηκαν φθηνότερες συνθετικές βαφές σε κίτρινο χρώμα. Είναι ενδημικό φυτό της Ευρασίας και της Βόρειας Αφρικής, αλλά εμφανίζεται και σε άλλες ηπείρους, ως εισβολέας και ως ένα κοινό ζιζάνιο. Στην Αυστραλία θεωρείται βλαβερό ζιζάνιο και παράσιτο των γεωργικών καλλιεργειών. Άλλα κοινά ονόματα είναι ρεζεντά η κίτρινη, ώχρα, ώχρηστα, γαιϊδουρόχορτο (R. luteola).

Ο πλησιέστερος άγριος συγγενής της Reseda odorata είναι η Reseda phyteuma L., της οποίας η ενδημική εμβέλεια εκτείνεται στην περιοχή της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων των χωρών Αλγερία, Μαρόκο, Πορτογαλία, Ισπανία, Νότια Γαλλία, την Ιταλία και τα Βαλκάνια.  Σε αυτές τις χώρες, θεωρείται ένα μικρό ζιζάνιο που φυτρώνει στο καθαρό έδαφος, έχοντας όμως χαμηλή ικανότητα να ανταγωνιστεί με τις καλλιέργειες.

Το Reseda odorata εισήχθη στην Αγγλία γύρω στο 1750 (Miller 1754), και μέσα σε μια δεκαετία είχε γίνει τόσο δημοφιλές που ο Miller (1759) ανέφερε ότι οι αδίστακτοι πωλητές σπόρων προμήθευαν το R. phyteuma ως υποκατάστατο. Ωστόσο, έκανε επίσης την ενδιαφέρουσα παρατήρηση ότι ορισμένοι κηπουροί πίστευαν πως τα φυτά τους είχαν εκφυλιστεί σε μια άοσμη φόρμα, για πολλές γενιές.

Από τους Abdallah & De Wit (1978) προτάθηκε για πρώτη φορά ότι το R. odorata είναι ένα εξημερωμένο παράγωγο του phyteuma R., και διατύπωσαν την άποψη ότι οι πρώτοι καλλιεργητές διαπίστωσαν την ανθεκτικότητα τού φυτού R. phyteuma στους κήπους τους και προοδευτικά το επέλεγαν για όλο και πιο ελκυστικά άνθη και ένα πιο έντονο άρωμα. Αυτή η διαδικασία εξημέρωσης πιστεύεται ότι είχε εμφανιστεί γύρω από την Αίγυπτο και τη Λιβύη, καθώς συμπλέγματα από τα φυτά Reseda odorata και phyteuma καλλιεργούνται στους αιγυπτιακούς ανθόκηπους από την Ρωμαϊκή περίοδο. Αναφέρεται ότι στην Αρχαία Αίγυπτο το φυτό αυτό ήταν ένα από τα άνθη που στόλιζαν τα κρεβάτια στους τάφους όπου τοποθετούσαν τις μούμιες και το θεωρούσαν ότι είχε καταπραϋντικές ιδιότητες. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία απόδειξη της χρήσης τους σε παλαιότερες εποχές: δεν υπάρχει κανένα φυτό που να μοιάζει με το Reseda στους ενδελεχείς έλεγχους των αρχαιολογικών δεδομένων για την αρχαία αιγυπτιακή κηπουρική και ανθοκομία από τον Manniche (1989) ή τον Kantor (1999). Από τον πρώτο αιώνα μ.Χ. ήταν ευρέως καλλιεργούμενα για το άρωμά τους στους Ρωμαϊκούς και Ελληνιστικούς κήπους γύρω από τη Μεσόγειο. Το φυτό phyteuma που αναφέρεται από τον Διοσκουρίδη ως αφροδισιακό, πιθανό να είναι το Reseda phyteuma, το οποία έχει ένα αμυδρό μοσχοβολιστό άρωμα, που θυμίζει τη φερορμόνη ανδροστερόνη των θηλαστικών. Ο Πλίνιος περιέγραψε ένα φυτό πολύ διαδεδομένο σε καλλιέργεια για το αφροδισιακό άρωμά του, το οποίο χρησιμοποιούνταν επίσης στη θεραπεία μωλώπων - για το λόγο αυτό του έδωσε τη λατινική ονομασία reseda, που σημαίνει θεραπευτής ή αποκαταστάτης.
 

Πηγή:
http://en.wikipedia.org/wiki/Reseda_(plant)
http://en.wikipedia.org/wiki/Reseda_odorata

http://members.ozemail.com.au/~davcooke/reseda.htm

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version