Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Valentine.gr  

Απρίλιος 2012

Γνωρίζετε ότι ένα μόνο φυτό Υάκινθου του νερού (Eichhornia crassipes), κάτω από ιδανικές συνθήκες, μπορεί να παράγει 5.000 σπόρους και 250 νέους βλαστούς μέσα σε 50-90 μέρες;

Υάκινθος του νερού (Eichhornia crassipes)

Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes

Το είδος  Eichhornia crassipes, με κοινή ονομασία Υάκινθος του νερού, είναι ένα υδρόβιο φυτό ενδημικό στη λεκάνη του Αμαζονίου, αν και μερικές φορές θεωρείται εισβολέας έξω από το φυσικό του περιβάλλον. Ο υάκινθος του νερού είναι το μόνο μεγάλο υδρόβιο φυτό, που μπορεί να επιπλέει στο νερό χωρίς οι ρίζες του να ακουμπούν στον πυθμένα.

Ο υάκινθος του νερού έχει ειδικούς προσαρμογείς, που του επιτρέπουν να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί ταχύτατα σε γλυκά νερά. Μπορεί να αντέξει την έλλειψη θρεπτικών συστατικών, το επίπεδο του pH, τη θερμοκρασία και μπορεί να μεγαλώσει ακόμα και σε τοξικό νερό. Αναπτύσσεται καλύτερα σε ακίνητο ή αργά κινούμενο νερό. Οι σπόροι του διασκορπίζονται από τα πουλιά και παραμένουν βιώσιμοι για 15-20 χρόνια. Όμως, η κύρια μέθοδος αναπαραγωγής είναι αγενής, μέσω καταβολάδων. Ένα μόνο φυτό, κάτω από ιδανικές συνθήκες, μπορεί να παράγει 5.000 σπόρους και 250 βλαστούς μέσα σε 50-90 μέρες και να καλύψει έκταση 600 τετραγωνικά μέτρα σε ένα χρόνο.

Ευδοκιμεί σε πολλές διαφορετικές συνθήκες, από την τροπική έρημο μέχρι τις υποτροπικές ή ζεστές εύκρατες ζώνες, αλλά και στα τροπικά δάση. Ανέχεται ετήσιες βροχοπτώσεις από 8.2 dm μέχρι 27.0 dm, θερμοκρασίες από 21.1°C to 27.2°C και pH από 5,0 μέχρι 7,5. Δεν θέλει θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 34 ° C. Τα φύλλα του πεθαίνουν από τον παγετό και το αλμυρό νερό, ενώ αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό χρησιμοποιείται πολλές φορές για να περιορίσει την εξάπλωση του φυτού όπου αυτό θεωρείται ζιζάνιο. Ο υάκινθος του νερού δεν αναπτύσσεται όταν η μέση περιεκτικότητα σε αλάτι είναι μεγαλύτερη από 15% του θαλασσινού νερού. Στο υφάλμυρο νερό, τα φύλλα του δείχνουν επιναστία και χλώρωση, και τελικά πεθαίνουν.

Ο ταχέως αναπτυσσόμενος Υάκινθος του Νερό γίνεται σύντομα ένα επιβλαβές ζιζάνιο έξω από τον φυσικό βιότοπό του. Τα φυτά συμπλέκονται σε μια τόσο πυκνή μάζα, σαν ένα πλωτό χαλί, ώστε κάποιος άνθρωπος θα μπορούσε να περπατήσει επάνω τους, διασχίζοντας ένα ποτάμι από τη μία όχθη του ως την άλλη. Η παρουσία του υάκινθου του νερού αναστατώνει όλη τη ζωή πάνω στο νερό. Μπορεί να φράξει υδάτινες διόδους εμποδίζοντας το ποτάμιο ταξίδι, αρδευτικά κανάλια, να καταστρέψει καλλιέργειες ρυζιού, και αλιευτικές περιοχές. Τα φυτά αυτά, σκιάζοντας το νερό, αποστερούν στα ενδημικά υδρόβια φυτά το ηλιακό φως και στα υπάρχοντα ζώα το οξυγονωμένο νερό. Καθώς αποσυντίθενται τα διάφορα στοιχεία, υπάρχει μια απότομη αύξηση των επιπέδων των θρεπτικών ουσιών στο νερό, το οποίο θα πυροδοτήσει αύξηση των φυκιών που μειώνει περαιτέρω τα επίπεδα του οξυγόνου.

Ο υάκινθος του νερού είναι δύσκολο (αν όχι αδύνατο) να καταστραφεί. Στις ΗΠΑ, χρησιμοποιήθηκε αρσενικό σε μεγάλη κλίμακα, που πρόσφερε εν μέρει μόνο κάθαρση, αλλά δηλητηρίασε το οικοσύστημα. Δοκιμάστηκαν επίσης φωτιά και εκρηκτικά, αλλά τα φυτά αναπαράγονται γρήγορα, ακόμη και από ένα πολύ μικρό τεμάχιο και απλά επανέρχονται. Το πιο αποτελεσματικό μέτρο είναι ο βιολογικός έλεγχος και έχουν γίνει εκατοντάδες μελέτες για το σκοπό αυτό. Έχουν εντοπιστεί δύο ρυγχωτοί κάνθαροι, ένα έντομο και δύο είδη μυκήτων που δρουν με επιτυχία στον έλεγχο αυτού του φυτού. Άλλα πλάσματα που κρατούν το φυτό υπό έλεγχο είναι κάποια είδη ψαριών και οι θαλάσσιες αγελάδες (manatees).

Ο υάκινθος του νερού κατάγεται από τη νότια Αμερική και διαδόθηκε σε διάφορες χώρες από καλοπροαίρετους ανθρώπους, σαν καλλωπιστικό φυτό. Έφθασε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1880, στην Αφρική το 1950 και εξαπλώθηκε στο Κονγκό, το Νείλο και τη Λίμνη Βικτώρια. Διαδόθηκε επίσης στην Ινδία.

Στην Αφρική το φυτό εισήχθη από Βέλγους αποίκους στη Ρουάντα για να κοσμήσει τις κατοικίες τους και στη συνέχεια οδηγήθηκε με φυσικό τρόπο στη λίμνη Βικτώρια, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1988. Εκεί, χωρίς φυσικούς εχθρούς, έχει γίνει μια οικολογική πληγή, αποπνικτική για τη λίμνη, μειώνοντας το απόθεμα ψαριών και πλήττοντας τις τοπικές οικονομίες. Εμποδίζοντας επίσης, την πρόσβαση στο Kisumu και σε άλλα λιμάνια. Ο υάκινθος του νερού έχει εμφανιστεί επίσης στη βόρεια Αιθιοπία, όπου αναφέρεται για πρώτη φορά το 1965 στην δεξαμενή Κόκα και στο ποταμό Awash. Η εταιρεία ηλεκτρισμού της Αιθιοπίας κατάφερε να μετριάσει τον παρασιτισμό του με σημαντικό κόστος ανθρώπινης εργασίας. Άλλες περιοχές της Αιθιοπίας με παρόμοια επέκταση του φυτού είναι υδάτινες περιοχές στην Περιφέρεια Gambela, το Γαλάζιο Νείλο ακριβώς κάτω από τη λίμνη Τάνα στο Σουδάν, και τη λίμνη Ellen κοντά στο Alem Tena.

Το φυτό είναι φαγώσιμο. Χρησιμοποιείται ως πλούσια πηγή καροτίνης στα πιάτα με λαχανικά στην Ταϊβάν. Τα τρυφερά φύλλα και οι μίσχοι μαγειρεύονται και είναι σχεδόν άγευστα. Λέγεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τροφή σε γεύματα χορτοφάγων. Στην Ιάβα μερικές φορές μαγειρεύουν και τρώνε τα πράσινα μέρη και τις ταξιανθίες. Το λουλούδι του μαγειρεύεται επίσης. Στη Σιγκαπούρη, όπως και αλλού, καλλιεργούνταν ως τροφή για τους χοίρους, αλλά μετατράπηκε σε σοβαρό παράσιτο στους ταμιευτήρες νερού.

Στο Kedah της Ιάβας, τα λουλούδια χρησιμοποιούνται ως φαρμακευτική αγωγή στο δέρμα των αλόγων. Το είδος αυτό είναι ένα «τονωτικό». Στην Ανατολική Αφρική, οι υάκινθοι νερού από τη λίμνη Βικτώρια χρησιμοποιείται για να γίνουν έπιπλα, τσάντες και σχοινί. Το φυτό χρησιμοποιείται επίσης ως ζωοτροφή και οργανικό λίπασμα, αν και υπάρχει διαμάχη σχετικά με το υψηλό αλκαλικό pH του λιπάσματος. Επίσης στην Αφρική, τα φρέσκα φυτά χρησιμοποιούνται ως μαξιλάρια στα κανό και για να βουλώσουν τις τρύπες στους σάκους με κάρβουνο.

Υπάρχουν μελέτες σχετικά με τη χρήση του φυτού για αποτοξίνωση λυμάτων και εναπόθετων αποβλήτων. Ο υάκινθος του νερού είναι δυνητικά μια εξαιρετική πηγή βιομάζας. Μέσω της αναερόβιας ζύμωσης μπορεί να μετατραπεί σε αέριο μεθάνιο, μια δαπανηρή διαδικασία που θα μπορούσε να γίνει πιο οικονομική, καθώς τα αποθέματα του υπόγειου φυσικού αερίου εξαντλούνται. Το αποξηραμένο φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα και ως κάλυμμα προστασίας των ριζών των φυτών. Τέλος, ζωντανά υδρόβια φυτά θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν στο κατάστρωμα επανδρωμένων υπεραστικών διαστημικών σκαφών, για να απορροφούν τα απόβλητα και να μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο, καθώς τα ίδια μετατρέπονται σε τρόφιμα. Το φυτό μπορεί να καλλιεργηθεί για χρήση στην επεξεργασία λυμάτων και να ενσωματωθεί σε ένα σύστημα όπου γίνεται συγκομιδή βιομάζας για παραγωγή καυσίμων. Επειδή αυτή η βιομάζα είναι ένα υποπροϊόν επεξεργασίας λυμάτων, έχει θετική επίπτωση στο περιβάλλον, και επομένως δεν αποτελεί απειλή σαν ανταγωνιστής σε φυτά που παράγουν τρόφιμα, ζωοτροφές ή ίνες. Οι μαραμένοι υάκινθοι του νερού που αναμειγνύονται με χώμα, κοπριά αγελάδων και ξυλοτέφρα (και αποτελούν την μοντέρνα εκδοχή λίπανσης στην Κίνα), μπορούν να προσφέρουν χρήσιμο λίπασμα σε μόλις δύο μήνες. Αν και οι ενδεχόμενες αποδόσεις είναι απίστευτες, είναι εξίσου μεγάλο το όφελος της απομάκρυνσης και η προσπάθεια εξάλειψης αυτού του ζιζάνιου από το νερό. Υπάρχουν μόνιμες καλλιέργειες που εκτιμάται ότι παράγουν 100-120 τόνους ανά εκτάριο ετησίως.  Σε ιδανικές συνθήκες, κάθε φυτό μπορεί να παράγει 248 νέους βλαστούς σε 90 μέρες. Οι ρίζες του απορροφούν - αφομοιώνουν με φυσικό τρόπο τους ρύπους, συμπεριλαμβανομένων των τοξικών χημικών ουσιών όπως ο μόλυβδος, ο υδράργυρος και το στρόντιο 90 (καθώς και ορισμένες οργανικές ενώσεις που θεωρούνται καρκινογόνες), σε συγκεντρώσεις 10.000 φορές περισσότερο από ότι στο νερό γύρω.

Πηγή:
http://en.wikipedia.org/wiki/Eichhornia_crassipes
http://www.naturia.per.sg/buloh/plants/water_hyacinth.htm
http://www.pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Eichhornia+crassipes

 

  LINK ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Μήλο των Σοδόμων - Calotropis procera
Ασημένιο κλήμα - Actinidia polygama
Ανεμόψις - Anemopsis californica
Δέντρο του θανάτου - Hippomane mancinella
Νταβίντια - Περιστερόδεντρο - Davidia involucrata
Βιθάνια - Χειμερινό κεράσι - Withania somnifera
Ζαμπάλα - Lardizabala biternata
Λονγκάν - Dimocarpus longan
Φλογόδεντρο - Delonix regia
Μποχίνια - Δέντρο ορχιδέα - Bauhinia variegata
Ροζ Λαπάτσο - Handroanthus impetiginosus
Αφρικανικό ροδάκινο - Nauclea latifolia
Χρυσό βατόμουρο Ιμαλαΐων - Rubus ellipticus
Φλογοβόλος φοίνικας - Chambeyronia macrocarpa
Δέντρο οδοντόβουρτσα - Δέντρο μουστάρδα - Salvadora persica
Μοναστηριακό μπαμπού - Thyrsostachys siamensis
Νάρα - Πεπόνι της ερήμου - Acanthosicyos horridus
Ευφορβία πολυέλαιος - Euphorbia ingens
Καριτέ - Vitellaria paradoxa
Τεχοκότε - Μεξικάνικος κράταιγος - Crataegus mexicana
Το δέντρο του Δαμοκλή - Oroxylum indicum
Τάλιποτ - Corypha umbraculifera
Κεφαλώτους - Cephalotus follicularis
Νίπα - Nypa fruticans
Κουτί μαρμελάδας - Genipa americana
Φασόλι παγωτό - Inga edulis
Γκούλαρ - Ficus racemosa
Ντοβυαλίς η κάφρεια - Dovyalis caffra
Ερωδιός - Erodium cicutarium
Κάμου Κάμου - Myrciaria dubia
Πεμφίς - Pemphis acidula
Σιζάλ - Agave sisalana
Μολοχία - Γιούτα - Corchorus olitorius
Ζαχαρόμηλο - Annona squamosa
Σαποντίγια - Manilkara zapota
Λωτός σοκολάτα - Diospyros nigra
Αστερόμηλο - Chrysophyllum cainito
Ηδυχιών - Λευκός κρίνος τζίντζερ - Hedychium coronarium
Γιούζου - Citrus junos
Αφρικανική αγριομουσμουλιά - Uapaca kirkiana
Διπτέρυξ - Τόνκα - Dipteryx odorata
Μυρίκη η ερυθρά - Myrica rubra
Φερονία - Ξυλόμηλο - Limonia acidissima
Ακάι - Ασάι - Euterpe oleracea
Τιντόλα - Κολοκύθι κισσός- Coccinia grandis
Φαγώσιμο αγιόκλημα - Lonicera caerulea
Μπαλατά - Manilkara bidentata
Αφρικανικό μοσχοκάρυδο - Monodora myristica
Αλλανμπλάκια - Allanblackia
Κόλα - Cola nitida
Ευκάλυπτος ουράνιο τόξο - Eucalyptus deglupta
Μήλο του ελέφαντα - Dillenia indica
Αυστραλιανό Χριστουγεννιάτικο δένδρο - Nuytsia floribunda
Κερίνθη - Cerinthe major
Ακόνιτο - Aconitum napellus
Αγκάθι του Χριστού - Euphorbia milii
Αβυσσινιακή μπανανιά - Ensete ventricosum
Κοιλρευτερία - Χρυσή βροχή - Koelreuteria paniculata
Λούλο - Solanum quitoense
Mπραζίλ Νατ - Καρυδιά Βραζιλίας - Bertholletia excelsa
Κοκκόλοβος - Σταφύλι της θάλασσας - Coccoloba uvifera
Μπίγκνεϊ - Antidesma bunius
Κάσιους - Anacardium occidentale
Καρδιόκρινος - Cardiocrinum giganteum
Σπαρμάνια - Sparrmannia africana
Λίτσι - Litchi chinensis
Γωλθερία - Gaultheria mucronata
Χούντια - Hoodia gordonii
Ντομάτα των κανίβαλων - Solanum viride
Ασόκα - Saraca asoca
Aκι - Blighia sapida
Αφρικανική δαμασκηνιά - Dacryodes edulis
Σολάντρα - Solandra maxima
Σταπέλια - Stapelia gigantea
Δακτυλίτιδα - Digitalis purpurea
Μονστέρα - Monstera deliciosa
Λουλούδι σοκολάτας - Berlandiera lyrata
Σαντερσόνια - Sandersonia aurantiaca
Ιαπωνική Μανόλια - Magnolia kobus
Τσαμπάκα - Magnolia champaca
Ψυχώτρια - Χείλη της πόρνης - Psychotria elata
Κερβέρα - Δέντρο αυτοκτονίας - Cerbera odollam
Κονγιάκ - Amorphophallus konjac
Αλλουόντια - Alluaudia procera
Μπανανιά του Νερού - Typhonodorum lindleyanum
Σαλάκ - Salacca zalacca
Καρίσα - Δαμάσκηνο του Νατάλ - Carissa macrocarpa
Μουσέντα - Mussaenda erythrophylla
Δουράντα - Duranta erecta
Αριστοτέλια - Aristotelia chilensis
Μανούκα - Τσαγιόδεντρο Νέας Ζηλανδίας - Leptospermum scoparium
Κεράσι του Σουρινάμ - Eugenia uniflora
Αυστραλιανό Φίνγκερ Λάιμ - Citrus australasica
Ιερό λουλούδι των Ίνκας - Cantua buxifolia
Δάκρυα του Ιώβ - Coix Lacryma-jobi
Βελούδινο φασόλι - Mucuna pruriens
Συζύγιο - Μήλο της Ιάβας - Syzygium samarangense
Πάνδανος - Βιδωτό Πεύκο - Pandanus utilis
Μαρίμο - Aegagropila linnaei
Αγγούρι των Άνδεων - Cyclanthera pedata
Καουτσουκόδεντρο - Hevea brasiliensis
Ζαχαροκάλαμο - Saccharum officinarum
Φιστίκι των Ίνκας - Sacha inchi - Plukenetia volubilis
Καφέα - Καφεόδεντρο - Coffea arabica
Γλυκόριζα - Γλυκκύριζα - Glycyrrhiza glabra
Φλόμος - Verbascum Thapsus
Μεσημβριάνθεμο - Μπούζι - Mesembryanthemum crystallinum
Σαγιότ - Κολοκύθι του Ιωνά - Sechium edule
Ιβίσκος της Ερυθραίας - Σαβδαρίφη - Hibiscus sabdariffa
Μαύρο Γκότζι - Lycium ruthenicum Murray
Περέσκια - Ροδόκακτος - Pereskia grandiflora
Δούριο - Durio zibethinus
Αρτόκαρπος - Τζάκφρουτ - Artocarpus heterophyllus
Καζαμπανάνα - Sicana odorifera
Μυρτιά της Χιλής - Αραγιάν - Luma apiculata
Βραχυχίτων - Brachychiton populneus
Τετραπάναξ - Φυτό Ριζόχαρτο -Tetrapanax papyrifer
Αλπίνια - Τζίντζερ Κογχύλι - Alpinia zerumbet
Κληρόδενδρο - Clerodendrum trichotomum
Καρύδα της θάλασσας - Coco de Mer - Lodoicea maldivica
Λευκόδενδρο - Leucadendron argenteum
Σεφέρδια - Shepherdia argentea
Λεϋκεστέρια - Αγιόκλημα των Ιμαλαΐων - Leycesteria formosa
Χοβένια - Σταφιδόδεντρο - Hovenia dulcis
Μποροχό - Alibertia patinoi - Borojoa patinoi
Κλιτόρια - Clitoria ternatea
Μελίανθος - Melianthus major
Φυτολάκα - Όμπου - Phytolacca dioica
Λεονότις - Αυτί του λιονταριού - Leonotis leonurus
Μορίνγκα - Moringa oleifera
Παγκράτιο - Κρίνος της θάλασσας - Pancratium maritimum
Δορυανθές - Doryanthes
Καμφορόδεντρο - Καμφορά - Cinnamomum camphora
Αλδροβάντα - Aldrovanda vesiculosa
Μπουτόμους - Βούτομος - Butomus umbellatus
Δειλινό - Mirabilis jalapa
Δάχτυλα του νεκρού - Decaisnea
Μομορντίκα - Momordica charantia
Σαπουνόδενδρο - Sapindus
Ασερόλα - Acerola - Malpighia
Σκάλα της μαϊμούς - Καρδιά της θάλασσας - Entada gigas
Τσεριμόγια - Annona cherimola
Κάπαρη - Κάππαρη - Capparis spinosa
Λίθωψ - Lithops
Λυγαριά - Vitex agnus-castus
Κρινόδενδρο - Crinodendron hookerianum
Ράμφος του παπαγάλου - Lotus berthelotii
Υάκινθος του νερού - Eichhornia crassipes
Γκαγιάκο - Guaiacum officinale
Όχνα - Φυτό Μίκυ Μάους - Ochna serrulata
Μαστός της Αγελάδας - Solanum mammosum
Συνσέπαλο - Φρούτο θαύμα - Synsepalum dulcificum
Ακέμπια - Akebia quinata
Eμβόθριο - Embothrium coccineum
Καισαλπίνια - Caesalpinia pulcherrima
Βελβίτσχια - Welwitschia mirabilis
Σαγκουάρο - Saguaro - Carnegiea gigantea
Σχιζάνδρα - Schisandra chinensis
Μονάρντα - Τσάι περγαμόντο - Monarda
Ταμάρινδος - Τάμαριντ - Tamarindus indica
Νεομαρίκα - Ίρις που περπατάει - Neomarica
Κνιφόφια - Τρίτομα - Kniphofia
Ραβέντι Σικκίμ - Rheum nobile
Ρεζεντά - Reseda
Παυλώνια - Paulownia tomentosa
Μπελαμκάντα - Belamcanda chinensis
Μηκόνοψις - Μπλε παπαρούνα - Meconopsis
Κουρουπίτα - Couroupita guianensis
Ταμαρίλλο - Cyphomandra betacea
Γκότζι - Lycium barbarum
Βανίλια - Vanilla Planifolia
Στέβια - Stevia rebaudiana
Παχυπόδιο - Pachypodium
Φυσαλίς - Physalis
Κηροπηγή - Ceropegia
Σβαϊνσόνια - Μπιζέλι της Ερήμου - Swainsona formosa
Κληματίς - Κληματίδα - Clematis
Γρεβιλλέα - Grevillea
Στρογγυλόδον - Strongylodon macrobotrys
Σανσεβέρια - Sanseveria
Τροχέτια - Trochetia
Γιαρέτα - Yareta - Azorella compacta
Σπαθοδέα - Αφρικανικό Τουλιπόδενδρο - Spathodea campanulata
Μπρουγκμάνσια - Σάλπιγγες των αγγέλων - Brugmansia
Ανάττο - Bixa orellana
Κιγκέλια - Λουκανικόδεντρο - Kigelia pinnata
Ρετσινολαδιά - Ricinus communis
Στενόκαρπος - Stenocarpus sinuatus
Τάκκα - Λουλούδι Νυχτερίδα -Tacca
Τριχοσανθές - Trichosanthes cucumerina
Σέδο - Sedum
Υδνόρα - Hydnora africana
Ποντεδέρια - Pontederia
Αργκάν - Argania spinosa
Αστίλβη - Astilbe
Φεϊζόα - Feijoa sellowiana
Ακουιλέγια - Aquilegia
Κασσιόπη - Cassiope
Σαρκοκόκκα - Sarcococca
Υπομονή ή Κάκτος των Χριστουγέννων - Schlumbergera
Ερέμουρος - Eremurus
Απήγανος - Ruta graveolens
Πιττόσπορο - Αγγελική - Pittosporum
Ιλανγκ Ιλανγκ - Cananga odorata
Ρόδο της Ιεριχούς - Anastatica hierochuntica
Γκουνέρα - Gunnera
Νούφαρο - Nymphaea
Αριστολοχία - Aristolochia
Ημεροκαλλίς - Hemerocallis
Σγουρή φουντουκιά - Corylus avellana Contorta
Πυρσός Τζίντζερ - Etlingera elatior
Ιξός - Viscum album
Αρπαγόφυτο - Harpagophytum procumbens
Δίψακος-Νεράγκαθο - Dipsacus
Γυνέριο ή Κορταδερία - Gynerium argenteum - Cortaderia Selloanna
Εχινάτσια - Echinacea purpurea
Ερυθρίνη - Erythrina crista-galli
Πορτουλάκα - Portulaca
Λομπέλια - Lobelia
Παπαρούνα - Papaver Rhoeas
Νάρκισσος - Narcissus
Μιμόζα-Μη μου άπτου - Mimoza Pudica
Πυξάρι - Buxus sempervirens
Πυράκανθος - Pyracantha coccinea
Ορνιθόγαλο - Ornithogalum umbellatum
Κόσμος - Cosmos
Μούσκαρι - Muscari
Πάπυρος - Cyperus papyrus
Ζίννια - Zinnia
Αγιόκλημα-Αιγόκλημα - Lonicera
Πασσιφλόρα-Ρολογιά - Passiflora
Καλέντουλα - Calendula officinalis
Λούπινο - Lupinus
Κάννα - Canna
Αμαμηλίς - Hamamelis
Βελανιδιά-Δρυς - Quercus
Μπρουνσβίγκια - Brunsvigia
Δεντρώδης παιώνια - Paeonia suffruticosa
Ελιά - Olea europaea
Κενταύρια - Centaurea cyanus
Ρόδο της Ερήμου-Αντένιουμ - Adenium obesum
Πικροδάφνη - Nerium Oleander
Αβούτιλο - Abutilon
Μοσχομπίζελο - Lathyrus odoratus
Τσιντόνια - Chaenomeles japonica sreciosa
Φορσύθια - Forsythia
Αμαρυλλίς-Ιππίαστρον - Amaryllis-Hippeastrum
Ρούσκος - Ruscus aculeatus
Δάφνη - Laurus nobilis
Γκλοριόζα - Gloriosa
Μπαμπού - Bamboo
Γλαδιόλα - Gladiolus
Αγκινάρα - Cynara scolymus
Κλίβια - Clivia miniata
Ντιπλαντένια - Dipladenia sanderii
Χουρμαδιά - Phoenix dactylifera
Ροδακινιά - Prunus persica
Αμυγδαλιά - Prunus amygdalus
Ιτιά - Salix
Ροδιά - Punica granatum
Πρωτέα - Protea cynaroides
Κολχικό - Colchicum autumnale
Στρελίτζια - Strelitzia reginae
Καρντόν - Cardon - Pachycereus pringlei
Βόλφια - Wolffia arrhiza
Πούγια - Puya raimondii
Φούξια-Σκουλαρικιά - Fouchsia
Ασφόδελος - Asphodelus
Πρίμουλα - Primula
Δισέντρα - Dicentra
Εντελβάις - Leontopodium alpinum
Ελλέβορος - Helleborus Niger
Ζαντεδέσκια-Κάλλα - Zantedeschia
Φριτιλλάρια - Fritillaria imparialis
Αστερ - Aster
Ελικόνια - Heliconia
Ηλίανθος-Ηλιοτρόπιο - Helianthus annuus
Ορχιδέα-Μέλισσα - Ophrys apifera
Μιγκέ - Convallaria majalis
Πασχαλιά - Syringa vulgaris
Βιόλα - Viola
Έρωτας - Impantiens
Γάλανθος - Galanthus
Ποϊνσέττια - Poinsettia
Διωναία - Dionaea muscipula
Μπάνκσια - Banksia
Θαλάσσια Ανεμώνη
Αμορφόφαλος - Amorphophallus titanum
Ραφλέσια - Rafflesia amoldi

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version