Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ » Απόψεις

Valentine.gr  

Ποτέ δεν είναι αργά! (24 Φεβρουαρίου 2002)

 

Αναπαράσταση του πίνακα της Κνωσού

Η "ρουλέτα" στα Μάλλια

Από την επικαιρότητα της 22-2-2002: "Eρώτηση για τα «τυχερά παίγνια τρίτης γενιάς» μέσω του Διαδικτύου και των internet cafe κατέθεσε στη Bουλή ο υπεύθυνος τομέα Eθνικής Oικονομίας της NΔ, N. Nικολόπουλος. O βουλευτής Aχαΐας διερωτάται αν έχουν βρεθεί ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να προστατευθούν οι χρήστες του Διαδικτύου, καθώς «13.000 Eλληνόπουλα έχουν επισκεφθεί ιστοσελίδες με τυχερά παιχνίδια».  O κ. Nικολόπουλος ζητά να κατατεθούν τα έγγραφα, στα οποία καταγράφονται οι σχετικές οδηγίες που έχουν δοθεί στο ΣΔOE, ενώ ρωτά τους αρμόδιους φορείς πού διοχετεύονται τα ποσά φορολόγησης και ΦΠA του τηλετζόγου, του Internet και των internet cafe."

Εν έτι 2002 λοιπόν οι Έλληνες ανακάλυψαν τον τζόγο! Τον τζόγο τον οποίον εντοπίζουν πλέον ως απειλή, αλλά φευ όχι μόνο του. Διότι μόνος του ο τζόγος, είναι καλός, αβλαβής και εποικοδομητικός. Όταν όμως διεξάγεται μέσα από το διαδίκτυο είναι κακός, βλαβερός και ολέθριος. Γιατί πως να το κάνουμε, αυτό το ρημάδι το internet έχει βάλει το κατεστημένο της χώρας μας σε μπελά. Και όταν λέμε κατεστημένο εννοούμε όλες τις μορφές του. Πολιτικό, κοινωνικό, θρησκευτικό, οικονομικό, εκδοτικό κτλ.

Δεν είναι και λίγο πράγμα ξαφνικά να μην μπορείς να ελέγξεις καταστάσεις και να καρπωθείς από περιστάσεις. Στην πυρά λοιπόν το διαδίκτυο που τολμά να εισάγει στην χώρα μας καινά δαιμόνια.

Τώρα κατά πόσο είναι "καινό δαιμόνιο" στη χώρα μας ο τζόγος, αυτό είναι μια πικρή ιστορία καθώς η επιστήμη και συγκεκριμένα η αρχαιολογία έρχεται για μια ακόμη φορά να αποδείξει το πρωτοποριακό πνεύμα της Ελληνικής φυλής.

Για όσους δεν το ξέρουν λοιπόν η αρχαιότερη μορφή οργανωμένου τζόγου, στυλ καζίνο πρωτοπαρουσιάστηκε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Κρήτη κατά την Μινωική περίοδο.

Στην Κνωσό, ο Evans βρήκε τον περίφημο πίνακα της Κνωσού. Ένα παιχνίδι που με λίγη φαντασία οδηγεί στα σημερινά φρουτάκια. Ενώ στα Μάλλια βρέθηκε η αρχαιότερη ρουλέτα!

Αν λάβει κανείς υπόψη του το life style της Μινωικής εποχής, με τα επιβλητικά ανάκτορα, τα φαντασμαγορικά θεάματα, τις εκδηλώσεις χλιδής και κατάχρησης μερικές φορές, τα ελεύθερα ήθη και ότι όλα αυτά αντιπροσωπεύουν καταλαβαίνει ότι το Las Vegas είναι απλά μια απομίμηση.

Βέβαια το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι αφού χρειαστήκαμε 3.500 χιλιάδες χρόνια για να συνειδητοποιήσουμε σήμερα ότι στην Ελλάδα υπάρχει τζόγος πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που το 10% των Ελλήνων έχει ανακαλύψει ότι υπάρχει το διαδίκτυο! 

 

  

  ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ

Απόψεις

2004: Η απολογία μιας χρονιάς που ήθελε να είναι σταθμός
Παιδευτικός ρόλος της Υπηρεσίας Πρασίνου
Website για τις μηχανές αναζήτησης ή για τους ανθρώπους;
Ποιος κερδίζει τα χαμένα χρήματα;
Ο χαρακτήρας του Έλληνα
Τα παιδιά της άνοιξης
Το νέο προλεταριάτο και η επόμενη επανάσταση
8.000 λέξεις
Ποτέ δεν είναι αργά!
Προσοχή στη σωστή χρήση του internet
Life style vs life...
Tο περιεχόμενο στο Internet θα διατίθεται πάντοτε δωρεάν
Πολύχρωμες, πανέμορφες τουλίπες!
Ο κόσμος κι εμείς
Towers - Powers - Flowers
Walled Gardens ναι Wallet Gardens όχι.
Τι είναι τα Walled Gardens
Περιτοιχισμένοι κήποι (Walled Gardens)

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version