Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ » Απόψεις

Valentine.gr  

Τα παιδιά της άνοιξης (2 Δεκεμβρίου 2002) (Από τον Μιχάλη Πολίτη)

Τα παιδιά της ΆνοιξηςΣτους ατέλειωτους κύκλους της η ζωή αναπαράγεται σε φυτά, ζώα και ανθρώπους σε μια διαδικασία που δεν τελειώνει, σε ένα αδιάκοπο πανηγύρι όπου όλοι και όλα παίζουν το ρόλο τους.

Οι ρόλοι δεν είναι μοιρασμένοι σε ίσα μερίδια καθώς είτε από φυσικά είτε από τεχνητά αίτια, φυτά, ζώα και άνθρωποι δεν είναι ισοδύναμα μεταξύ τους. Όμως όλοι ήρθαμε σ' αυτόν τον κόσμο να παίξουμε ένα ρόλο κοινό, ο καθένας με τον τρόπο του. Όλοι έχουμε το δικαίωμα στην ζωή.

Αυτό το δικαίωμα φαίνεται πως το έχουν καταλάβει καλά "τα παιδιά της άνοιξης" και δείχνουν με τον τρόπο τους, μεγαλώνοντας και φροντίζοντας λουλούδια, πως τελικά το μόνο που χρειάζεται για να ευτυχήσουμε είναι η αγάπη για τη ζωή και ο σεβασμός στον συνάνθρωπό μας αλλά και σε όλα τα πλάσματα της φύσης που έχουν τον ίδιο προορισμό. Να ζήσουν.

Διεκδικώντας λοιπόν το δικαίωμα στη ζωή τα Άτομα με Ειδικές Ικανότητες του νομού Ημαθίας συνεχίζουν το δικό τους αγώνα για πράγματα που για όλους μας είναι δεδομένα και πολύ απλά. Έτσι έφτιαξαν το δικό τους χώρο δημιουργικής απασχόλησης στην πόλη της Αλεξάνδρειας, έναν χώρο μοναδικό σε επίπεδο Νομού.

Το Παραγωγικό Εργαστήρι Ανθοκομίας με την επωνυμία "Τα Παιδιά της Άνοιξης" λειτουργεί υπό την εποπτεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Α.Μ.Ε.Α Ν. Ημαθίας και φιλοξενεί παιδιά απ’ όλο το Νομό.

Είναι μια, από πολλές απόψεις αξιέπαινη, προσπάθεια που έρχεται να αγκαλιάσει αυτά τα παιδιά εντάσσοντάς τα στην παραγωγική διαδικασία και στο κοινωνικό σύνολο. Σαν τα φυτά που φροντίζουν στο θερμοκήπιό τους με αγάπη και υπομονή για να ανθίσουν και να στολίσουν τους κήπους και τα σπίτια των συμπατριωτών τους, έτσι ανθίζουν όμορφα αυτά τα παιδιά, ευγενικά και θαρραλέα, γιατί η ζωή συνεχίζεται και αξίζει σε όλους μας.

Σαν άνθρωπος των λουλουδιών νιώθω συγκίνηση να βλέπω τα αποτελέσματα της δουλειάς αυτών των παιδιών. Νιώθω συγκίνηση που μέσα απ' τα λουλούδια καταφέρνουν αυτά τα παιδιά να προβάλλουν τις δεξιότητές τους αλλά και τα συναισθήματά τους.

Είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα να θαυμάζουμε τα κρυφά χαρίσματα τέτοιων παιδιών που οπλισμένα με υπομονή ξεδίπλωναν την καλλιτεχνική τους φύση, στην ζωγραφική, τη γλυπτική και σε άλλες ευγενείς τέχνες.

Και να που έρχονται αυτά τα παιδιά ν' αποδείξουν ότι η ασχολία με την κηπουρική είναι κι αυτή μια ευγενής τέχνη. Γιατί όπως ο ζωγράφος και ο γλύπτης δίνουν πνοή στα έργα τους και μεταφέρουν σ' αυτά τον εσωτερικό τους κόσμο, έτσι και οι αφοσιωμένοι κηπουροί και λάτρεις των λουλουδιών μιλάνε μέσα απ' τα λουλούδια δημιουργώντας ζωή, χρώματα κι αρώματα.

Καθώς βρισκόμαστε λοιπόν στον χειμώνα, παραμονή της "ημέρας ατόμων με ειδικές ανάγκες" σκέφτομαι πως ίσως η ζωή χρειάζεται αυτά τα άτομα, ίσως τα χρειαζόμαστε όλοι εμείς που τα κοιτάμε από απέναντι. Τα χρειαζόμαστε για να μας θυμίζουν τις δικές μας "ειδικές ανάγκες". Τις ανάγκες να αγαπήσουμε, να προσπαθήσουμε, να καλλιεργήσουμε και να ανθίσουμε. Τις ανάγκες να γίνουμε αφοσιωμένοι εραστές κηπουροί. Να μοιάσουμε στα παιδιά της άνοιξης. Στα παιδιά μας.

Μιχάλης Πολίτης

Πληροφορίες στο διαδίκτυο για τα "Παιδιά της άνοιξης" μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.edis.gr/anoiksi.htm

 

  

  ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ

Απόψεις

2004: Η απολογία μιας χρονιάς που ήθελε να είναι σταθμός
Παιδευτικός ρόλος της Υπηρεσίας Πρασίνου
Website για τις μηχανές αναζήτησης ή για τους ανθρώπους;
Ποιος κερδίζει τα χαμένα χρήματα;
Ο χαρακτήρας του Έλληνα
Τα παιδιά της άνοιξης
Το νέο προλεταριάτο και η επόμενη επανάσταση
8.000 λέξεις
Ποτέ δεν είναι αργά!
Προσοχή στη σωστή χρήση του internet
Life style vs life...
Tο περιεχόμενο στο Internet θα διατίθεται πάντοτε δωρεάν
Πολύχρωμες, πανέμορφες τουλίπες!
Ο κόσμος κι εμείς
Towers - Powers - Flowers
Walled Gardens ναι Wallet Gardens όχι.
Τι είναι τα Walled Gardens
Περιτοιχισμένοι κήποι (Walled Gardens)

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version