Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ » Απόψεις

Valentine.gr  

8.000 λέξεις  

Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε σε νέους και νέες διεθνώς αποδείχτηκε πως στις μεν νέες είχαν δημιουργηθεί πολλών ειδών ανασφάλειες ενώ στους μεν νέους είχε δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση. Ο λόγος; Η συνεχής προβολή "λανθασμένων" εικόνων από τα ΜΜΕ ως προς την εικόνα της γυναίκας.

Το "σύνδρομο Λάρα Κροφτ" (γυναίκα δυναμική – εκρηκτική ως χαρακτήρας, τέλειες αναλογίες, λεπτή μέση, μεγάλο στήθος κλπ) αλλά και η προβολή παρόμοιων εικόνων από διάφορες σειρές και ταινίες κινουμένων σχεδίων έχουν καταφέρει να "επιβάλουν" το νέο πρότυπο γυναίκας του 21ου αιώνα.

Η σύγχρονη γυναίκα λοιπόν είναι συγκεκριμένων εξωτερικών χαρακτηριστικών, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με δυναμικό τρόπο και φυσικά έχει τη δική της καριέρα πράγμα που δε την αφήνει να κάνει γάμο και οικογένεια. Έτσι το θέλησαν κάποιοι κι έτσι το παρουσιάζουν.

Το ερώτημα είναι ένα: τι είναι αυτό που εμποδίζει μια γυναίκα πανέμορφη, δυναμική, πετυχημένη επαγγελματία να έχει και τη δική της προσωπική ζωή, γάμο ή οικογένεια;

Η βιομηχανία κατασκευής προτύπων έχει καταφέρει να επιβάλει την άποψή της παγκόσμια με σκοπό φυσικά το κέρδος. Όλοι γνωρίζουμε τι αποτέλεσμα έχει μία διαφήμιση κάποιου γυναικείου προϊόντος όταν το διαφημίζει μια πανέμορφη καλλονή, άσχετα αν το ίδιο το προϊόν είναι χρήσιμο ή όχι.

Και τι γίνεται με τις λιγότερο εμφανίσιμες γυναίκες; Ποια η θέση τους; Στο παγκόσμιο κύκλωμα life style – ΜΜΕ δυστυχώς καμία. Οι γυναίκες που διεκδικούν μια θέση στο χώρο αυτό είναι αποκλειστικά εμφανίσιμες και δεν υπάρχει περίπτωση κάποια από αυτές να διακριθεί ή να προωθηθεί αναλόγως ακόμη κι αν πρόκειται …για εκφωνήτρια ραδιοφώνου.

Στην καθημερινή ζωή ο ρόλος των απλών γυναικών είναι να ακολουθούν, ενσυνείδητα ή ασυνείδητα τα πρότυπα που συναντούν παντού. Στην τηλεόραση, στον Τύπο, στη διαφήμιση είναι εμφανής ο βομβαρδισμός (που φτάνει σε επίπεδα… εκβιασμού) προτύπων άσχετων με την καθημερινότητα, εικόνων που όλες θα ήθελαν να μοιάσουν ή ονειρεύονται κάποτε να γίνουν.

Είναι άδικο η απλή καθημερινή γυναίκα να μη βρίσκει την καταξίωση κι αναγνώριση που της αξίζει και να παραγκωνίζεται από "πλαστικά" πρότυπα τα οποία στη συνέχεια "εκβιάζεται" να φτάσει. Είναι ωραία η εικόνα της όμορφης, ερωτικής γυναίκας αλλά δεν είναι συνήθως η πλησιέστερη στην πραγματικότητα και αδικεί την πλειοψηφία των γυναικών.

Σαν ένα μικρό αφιέρωμα λοιπόν στη Γυναίκα, την απλή και καθημερινή, τη μάνα, τη σύζυγο, την εργαζόμενη, τη νοικοκυρά παραθέτω "8.000 λέξεις", 8 εικόνες που συνέλεξα με τη βοήθεια της Google. Τίτλος:

"Γυναίκες που δε πρόκειται να παρουσιαστούν ποτέ από το life style συνονθύλευμα των ΜΜΕ ως πρότυπα"

  

  ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ

Απόψεις

2004: Η απολογία μιας χρονιάς που ήθελε να είναι σταθμός
Παιδευτικός ρόλος της Υπηρεσίας Πρασίνου
Website για τις μηχανές αναζήτησης ή για τους ανθρώπους;
Ποιος κερδίζει τα χαμένα χρήματα;
Ο χαρακτήρας του Έλληνα
Τα παιδιά της άνοιξης
Το νέο προλεταριάτο και η επόμενη επανάσταση
8.000 λέξεις
Ποτέ δεν είναι αργά!
Προσοχή στη σωστή χρήση του internet
Life style vs life...
Tο περιεχόμενο στο Internet θα διατίθεται πάντοτε δωρεάν
Πολύχρωμες, πανέμορφες τουλίπες!
Ο κόσμος κι εμείς
Towers - Powers - Flowers
Walled Gardens ναι Wallet Gardens όχι.
Τι είναι τα Walled Gardens
Περιτοιχισμένοι κήποι (Walled Gardens)

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version