Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  ΒΟΤΑΝΑ » Ναρκωτικά

Valentine.gr  

Καλλιέργειες φυτών που παράγουν ναρκωτικά.

Τα λουλούδια και τα φυτά χρησιμοποιήθηκαν από την αρχαιότητα εκτός από διακοσμητικούς σκοπούς, σαν τροφή και σαν φάρμακα. Όλοι σχεδόν οι λαοί γνώριζαν φυτά που είχαν θεραπευτικές και ενίοτε "μαγικές" ιδιότητες. Κάπου εκεί αρχίζει και η ιστορία της χρήσης των ναρκωτικών που προέρχονται από φυτά. Μια χρήση που δυστυχώς στις μέρες μας έχει μετατραπεί σε μάστιγα.

Papaver somniferum- Παπαρούνα η υπνοφόρος. Από αυτό το φυτό παράγεται το όπιο (Μορφίνη-Ηρωίνη). 
Cannabis sativa- Μαριχουάνα- Ινδική κάνναβη. Από αυτό το φυτό παράγεται το χασίς.
Erythroxylon Coca-  Κόκα. Από αυτό το φυτό παράγεται η κοκαΐνη.

Tα ναρκωτικά, όπως η κάνναβη και η ηρωίνη, που προέρχονται από φυτά, εξακολουθούν να είναι οι περισσότερο διαδεδομένες ουσίες χρήσης στον κόσμο. H κάνναβη κατατάσσεται πρώτη με 140 εκατομμύρια καταναλωτές ή το 2.5% του παγκόσμιου πληθυσμού. Oι πιο επικίνδυνες ουσίες, η ηρωίνη και η κοκαΐνη, καταναλώνονται από 8 και 13 εκατομμύρια ανθρώπους αντίστοιχα. H ηρωίνη έρχεται συνεχώς πρώτη στις αναφορές γύρω από τα επείγοντα περιστατικά και τους θανάτους που συνδέονται με τη χρήση.

H ηρωίνη και η κοκαΐνη προκαλούν πόνο στα άτομα και τις οικογένειές τους. H παράνομη παραγωγή και το εμπόριο τους είναι επίσης επιβλαβείς για την εθνική οικονομία και, κατά συνέπεια, για την κοινωνική και πολιτική ευημερία των κρατών. Xάρη στα τεράστια κέρδη τους, οι οργανώσεις που διακινούν ναρκωτικά μπορούν να εισχωρούν, να διαφθείρουν και να αποσταθεροποιούν την οικονομία και τους θεσμούς των χωρών σε διάφορα μέρη του κόσμου. Oι διασυνδέσεις μεταξύ του παράνομου εμπορίου ναρκωτικών και της πώλησης παράνομων όπλων με στόχο την προώθηση της δράσης στασιαστικών κινημάτων και τρομοκρατικών ομάδων είναι γνωστές.

H παράνομη καλλιέργεια της κάνναβης είναι ευρέως διαδεδομένη σε όλον τον πλανήτη και φαίνεται πως παραμένει σταθερή. Aντιθέτως, η παγκόσμια παραγωγή οπίου και κοκαΐνης, που εντοπίζεται σε συγκεκριμένες περιοχές, αυξήθηκε σημαντικά κατά τις δεκαετίες του 1970 και 1980. Tο παράνομο όπιο και η παράνομη ηρωίνη προέρχονται σε ποσοστό σχεδόν 90 % από τη Nοτιοανατολική και Nοτιοδυτική Aσία. Oι δύο μεγαλύτερες οπιοπαραγωγές χώρες είναι το Aφγανιστάν και η Mαϋνμάρη, ενώ το Λάος κατατάσσεται τρίτο με διαφορά. H παπαρούνα από την οποία εξάγεται το όπιο καλλιεργείται επίσης παράνομα στην Kολομβία, την Iνδία, το Mεξικό, το Πακιστάν, την Tαϋλάνδη και το Bιετνάμ. H Bολιβία, η Kολομβία και το Περού προμηθεύουν το 98% περίπου της παγκόσμιας παραγωγής φύλλων κόκας. Mικρής κλίμακας καλλιέργειες γίνονται επίσης σε γειτονικές χώρες, όπως η Bραζιλία, ο Iσημερινός και η Bενεζουέλα.

Στις αγροτικές περιοχές της Aσίας και της Λατινικής Aμερικής, 700.000 περίπου οικογένειες, ή σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι, ζούνε από εισοδήματα που αποφέρει η καλλιέργεια φύλλων κόκας και οπιοπαπαρούνας. Oι περισσότεροι απ' αυτούς βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και από τις καλλιέργειες αυτές εξαρτάται το 50% περίπου του εισοδήματος τους. Παρόλο που το εμπόριο ναρκωτικών τους βοηθά ενίοτε να αντιμετωπίσουν την έλλειψη τροφίμων και την αστάθεια των αγροτικών αγορών, η οικονομική εξάρτηση από την παράνομη καλλιέργεια δεν είναι δυνατή μακροπρόθεσμα. H καλλιέργεια φύλλων κόκας και οπιοπαπαρούνας κάνει τους αγρότες ευάλωτους στην εκμετάλλευση των ανελέητων μεσαζόντων. Eπιπλέον, αντιμετωπίζουν τη διαρκή απειλή του να υποχρεωθούν να εκχερσώσουν τις καλλιέργειές τους. Σε χώρες όπως η Kολομβία πολλοί κερδίζουν ένα γλίσχρο εισόδημα δουλεύοντας σε μεγάλες εμπορικές φάρμες που ανήκουν στους εμπόρους ναρκωτικών. Oι περισσότερες από τις 700.000 οικογένειες θα στρέφονταν ευχαρίστως σε άλλες πηγές εισοδήματος, εάν τους δίνονταν οι κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις.

Πηγές:
http://www.unic.gr/drugs/cultiv.htm

 

  ΒΟΤΑΝΑ

 

Βότανα και Αρωματικά φυτά

Η ιστορία των βοτάνων
Ιπποκράτης ο Κώος
Τα βότανα της Μεσογείου
Η φαρμακευτική χρήση των βοτάνων
Αρωματικά φυτά και αρωματοθεραπεία
Χαμομήλι
Δυόσμος
Θυμάρι
Ρίγανη
Μαντζουράνα
Βασιλικός
Δεντρολίβανο
Φασκόμηλο
Κατάλογος αρωματικών φυτών και βοτάνων
 

 

Κατάλογοι σπόρων αρωματικών φυτών

ΣΠΟΡΟΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΣΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
ΣΠΟΡΟΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΣΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ
ΣΠΟΡΟΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ, ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΣΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ
ΣΠΟΡΟΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ, ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΣΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
ΣΠΟΡΟΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ, ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΣΕ ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
ΣΠΟΡΟΙ ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ, ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ
ΣΠΟΡΟΙ ΒΟΤΑΝΩΝ, ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ, ΜΕΛΙΣΣΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ

Ναρκωτικά

Ανθοθεραπεία

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 


Αιθέρια Έλαια

Η ιστορία του σαπουνιού
Πως να φτιάξετε χειροποίητο σαπούνι
Συνταγή για ροδόνερο
Βότανα για τα μαλλιά
Βότανα για καθαρισμό του σπιτιού
Βότανα σαν εντομοαπωθητικά για κατοικίδια
Βότανα για περιποίηση προσώπου
Βότανα για περιποίηση σώματος
Βότανα για αρωματισμό χώρου
Μπάλες από σαπούνι
Κρέμες προσώπου με φρούτα εποχής
Γαλάκτωμα καθαρισμού προσώπου με βιταμίνη Ε
Λουτρό με ροδοπέταλα
After Shave με βιταμίνη Ε
Πήλινγκ προσώπου με αμύγδαλα
Μάσκα προσώπου με μέλι και ταχίνι
Πήλινγκ σώματος με πλιγούρι
Εντομοαπωθητικό με λάδι βασιλικού
Αντηλιακό λάδι με αντιρυτιδική δράση
Σπρέι σώματος για ενέργεια και ευεξία
Γυναικεία λοσιόν για μετά το ξύρισμα
Αντιγηραντικό λάδι περιποίησης χεριών και ποδιών για το χειμώνα
Σπρέι ποδιών κατά της κακοσμίας
Λάδι εντριβής για κρυολόγημα
Αρωματική λοσιόν σώματος με "νόστιμα" βάμματα

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version