Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  ΕΡΕΥΝΑ » Ολυμπιακό πράσινο

Valentine.gr  

Η εταιρεία ΦΥΤΑ "ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ" στα Ολυμπιακά έργα. (Από τον Λάμπρο Δουρούκη) (13-1-2004)

Η ανάγκη να κατανοήσουμε όλοι την αξία μέσω των λουλουδιών - φυτών της χρησιμότητας ενός υγιούς περιβάλλοντος είναι περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο καθένας απ' το χώρο του βοηθάει σ' αυτή την κατεύθυνση. Τα Φυτώρια ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ έρχονται σαν αρωγοί σ' οποιαδήποτε προσπάθεια αποβλέπει στην βελτίωση του Αττικού πράσινου. Τα Φυτώρια ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ προσπαθούν απ την πλευρά τους, είτε με την προσπάθεια που κάνουν σαν επαγγελματίες του χώρου, προσφέροντας ποιοτικά φυτά, είτε μέσω παρεμβάσεων σε αρμόδιους φορείς και έντυπα, να βελτιώσουν την εικόνα του οικείου περιβάλλοντος και εν γένει της ελληνικής χλωρίδας.

Μαραθώνια διαδρομή

Τα Φυτώρια "ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ" ήλθαν σε συμφωνία, με τις ανάδοχες εταιρείες κατασκευής της Μαραθωνίου Διαδρομής υπογράφοντας την σχετική σύμβαση, για την προμήθεια και φύτευση καλλωπιστικών δένδρων και θάμνων. 

Οι κατασκευαστικές εταιρείες ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΤΕΒΕ και ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. ανέθεσαν στις "ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ" την προμήθεια και φύτευση καλλωπιστικών δένδρων και θάμνων για το τμήμα "Αφετηρία Μαραθωνίου Διαδρομής - Νέα Μάκρη" και "Νέα Μάκρη - Παλλήνη" αντίστοιχα.

Το έργο υπάγεται στην αρμοδιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ, ανήκει στα Ολυμπιακά Έργα και ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσής του είναι 700 ημέρες. Η μελέτη διαμόρφωσης και φύτευσης της οδού, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Διεύθυνσης Ειδικών Έργων Αναπλάσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας «Ευρωπαϊκή Έκφραση Ανατολική Αττική», με την υποστήριξη της ΑΘΗΝΑ 2004.

Τα δένδρα και οι θάμνοι τα οποία θα φυτευτούν είναι φυτά ελληνικού τοπίου πλήρως εναρμονισμένα με το οικείο περιβάλλον όπως ΑΡΙΕΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑ – ΠΕΥΚΑ - ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΕΣ – ΧΑΡΟΥΠΙΕΣ – ΔΑΦΝΕΣ – ΜΟΥΡΙΕΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, ΑΓΓΕΛΙΚΕΣ – ΣΧΙΝΟΙ – ΚΟΥΜΑΡΙΕΣ – ΠΟΥΡΝΑΡΙΑ κλπ 

Ποια είναι η εταιρεία "ΦΥΤΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ"

Η εταιρεία μας "ΦΥΤΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ" άρχισε να λειτουργεί από τα μέσα του 1997. Ξεκινήσαμε με στόχο να παρουσιάσουμε στην ελληνική αγορά μια νέα άποψη γύρω από το φυτό ως προϊόν κατανάλωσης και να αρχίσει μια διαδικασία προσέγγισης του έλληνα καταναλωτή. Δραστηριοποιηθήκαμε ταυτόχρονα τόσο σε επίπεδο παραγωγής στην Αιτωλοακαρνανία , όσο και εμπορίας καλλωπιστικών φυτών στον εκθεσιακό μας χώρο στις Άφίδνες. Από τότε καταβάλουμε συνεχή προσπάθεια οργάνωσης και ανάπτυξης της επιχείρησης μας στοχεύοντας κάθε φορά στην κάλυψη των αναγκών της αγοράς και λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν μας τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ο χώρος του φυτού.

Η μονάδα παραγωγής φυτών στην Αιτωλοακαρνανία στηρίχθηκε σε μια ολοκληρωμένη εδαφολογική και περιβαλλοντολογική μελέτη προκειμένου να επιλεγεί ο χώρος και τα καλλιεργούμενα είδη φυτών και να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες τους με κατάλληλα προγράμματα θρέψης και φυτοπροστασίας. Έτσι λοιπόν σε ένα χώρο 200.000 τ.μ. θέσαμε στην πράξη μια σειρά μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων στόχων της εταιρείας μας. Ξεκινήσαμε με καλλιέργεια φοινικοειδών και στη συνέχεια περάσαμε στην παραγωγή λοιπών καλλωπιστικών φυτών. Την περίοδο αυτή ολοκληρώνεται η μελέτη για την παραγωγή θάμνων σε γλάστρες. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε πως άρχισε η εμπορία φυτών δικής μας παραγωγής. 

Η εταιρεία μας κινείται στην στρατηγική της καθετοποίησης της ενασχόλησης της τόσο στον τομέα της παραγωγής όσο και σ’ αυτόν της εμπορίας στο βαθμό που βέβαια αυτό είναι δυνατό. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια μονάδα επιχειρηματική προσιτή τόσο στον απλό καταναλωτή με λογικές λιανικές τιμές όσο και στον επαγγελματία , με ανταγωνιστικές τιμές χονδρικής. Επιθυμία μας είναι ο κάθε επισκέπτης μας να ικανοποιεί την κάθε ανάγκη για το πράσινο σε ένα λειτουργικό, ευχάριστο και οικονομικό περιβάλλον. Έχουμε ήδη ξεκινήσει την έκδοση τιμοκαταλόγου, καθώς και την λειτουργία ιστοσελίδας όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος αν ανατρέξει θα έχει μια πλήρη ενημέρωση για την εταιρεία μας

Το αστικό πράσινο θα πρέπει να ειδωθεί ως αναπόσπαστο κομμάτι των σύγχρονων πόλεων. Η αξιοποίηση του πρασίνου στις σύγχρονες πόλεις αποτελεί δείκτη πολιτισμού. Πρόκειται για το στοιχειώδες χρέος της πολιτείας να φέρει τον σύγχρονο άνθρωπο πιο κοντά στη φύση αναβαθμίζοντας ουσιαστικά το βιοτικό του επίπεδο. Η χρήση του πρασίνου στους αστικούς χώρους οφείλει να είναι μια από τις βασικές πλευρές της κάθε μελέτης τόσο σε δημόσιες όσο και ιδιωτικές κατασκευές. Σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και με την κατάλληλη φροντίδα οι πόλεις μπορούν και πρέπει να αποκτήσουν πολλές πράσινες οάσεις οξυγόνου και ζωής. Θέλουμε να πιστεύουμε πως με αυτό το πνεύμα μπορούμε να συμβάλλουμε και ‘μείς στην παραπέρα προώθηση αυτών των στόχων. Ο κλάδος μας χαρακτηρίζεται κατά τη γνώμη μας από έλλειψη οργάνωσης και αρχών. Συχνά παρατηρούνται ερασιτεχνισμοί με στόχο το γρήγορο, εύκολο και αναπόφευκτα πρόσκαιρο κέρδος. Η έλλειψη μακροπρόθεσμου σχεδιασμού με στόχο την παραπέρα ανάπτυξη του κλάδου οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ειδωθεί ως ένας ξεχωριστός και εξίσου σημαντικός κλάδος της οικονομίας. Υποτιμούνται με τον τρόπο αυτό τόσο οι δυνατότητες όσο και ο ρόλος που αντιστοιχεί στο χώρο μας. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα φαινόμενα παραγωγής και εμπορίας φυτών κατώτερης ποιότητας καθώς και οι περιορισμένες επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και έρευνα που θα βοηθούσαν την ανάπτυξη του κλάδου μας. Παρ' όλα αυτά είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Πιστεύουμε πως η ίδια η αγορά και οι νόμοι της θα μας αναγκάσουν να δούμε την πραγματικότητα και να δώσουμε, ως κλάδος, λύσεις στα προβλήματα.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες αναμφισβήτητα αποτελούν ιστορικό γεγονός για την πατρίδα μας, με όποιο τίμημα είτε κοινωνικό είτε οικονομικό αυτό μπορεί να συμβεί. Ο όλος σχεδιασμός των ολυμπιακών εγκαταστάσεων προέβλεπε, όπως θα γνωρίζετε, αυξημένα κονδύλια για το πράσινο. Πράγμα ενθαρρυντικό για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Δυστυχώς όμως και εδώ υπήρξε κατά τη γνώμη μας ερασιτεχνισμός, με αποτέλεσμα πολλά προγράμματα για το πράσινο να καθυστερήσουν. Περικόπτονται κονδύλια, μειώνονται τα μεγέθη των φυτών, μειώνεται ο όγκος των φυτών, δεν προγραμματίστηκε από την αρχή ποια φυτά, πόσα και σε ποια μεγέθη θα χρειαστούν έτσι ώστε ο έλληνας παραγωγός καλλωπιστικών φυτών να κερδίσει τα μέγιστα. Βεβαίως και η αναβάθμιση πολλών περιοχών της πρωτεύουσας και άλλων πόλεων θα δημιουργήσουν την ανάγκη για περισσότερα καλλωπιστικά φυτά και την συντήρηση τους, αλλά τονίζουμε πως με καλύτερη οργάνωση τα οφέλη θα ήταν περισσότερα.

 

Λάμπρος Δουρούκης
info@4epoches.com

www.4epoches.com

 

  

  ΕΡΕΥΝΑ

 

Ολυμπιακό Πράσινο

Τα λουλούδια της Αυστραλίας μίλησαν
Πιο "πράσινη" η Αθήνα το 2004
Τα φυτά για το 2004 πρέπει να είναι ελληνικά
Το πράσινο του 2004 θα μας κοστίσει ακριβά
Η εταιρεία ΦΥΤΑ "ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ" στα Ολυμπιακά έργα
"Ανθισε" η Αθήνα την Πρωτομαγιά του 2004
Ολυμπιακό πράσινο. Το πιο σύντομο ανέκδοτο
Δήμος Αθηναίων - Ολυμπιακή προετοιμασία της πόλης. Κάπου υπάρχει πράσινο
Τα ολυμπιακά μπουκέτα και στεφάνια του 2004
Ολυμπιακές Πετούνιες
Έχουμε αγώνα αύριο για το ...Ενιαίο Πράσινο
Έρχομαι απ’ το Πεκίνο...
Λονδίνο. Όλα μοιάζουν φυσικά και εντελώς βρετανικά

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version