Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ » Χιούμορ

Valentine.gr  

"Μαργαριτάρια" στον κήπο σας

Πριν από ένα δυο μήνες περίπου - δεν θυμάμαι καλά - ξεφύλλιζα τα περιοδικά με τα κόμικς των παιδιών μου. Η αλήθεια είναι ότι κατά βάθος μου αρέσει να διαβάζω ακόμα τον Αστερίξ, τον Λούκι Λουκ ή το Μίκυ Μάους όπως και οι περισσότεροι από εσάς φαντάζομαι.

Σε ένα τεύχος λοιπόν του Μίκυ Μάους διάβασα μια ξεκαρδιστική ιστορία όπου ο Ντόναλντ με τον Φέθρυ αναλαμβάνουν την διεύθυνση ενός περιοδικού κηπουρικής και σαν ανίδεοι που είναι με το θέμα αρχίζουν να δίνουν εξωπραγματικές οδηγίες όπως: "Ποτίστε τα λουλούδια σας με πορτοκαλάδα" ή "δώστε βιταμίνες στα σαρκοφάγα φυτά σας".

Οι αναγνώστες του περιοδικού συνηθισμένοι να βρίσκουν σ' αυτό χρήσιμες οδηγίες στην αρχή ξαφνιάστηκαν. Πολλοί από αυτούς όμως εφάρμοσαν τις νέες εμπνευσμένες μεθόδους των δυο "ειδικών".

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα φανταστείτε. Είναι αυτά που συμβαίνουν πάντα στα κόμικς και διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους.

Και όμως δεν συμβαίνουν μόνο στα κόμικς! Σε ένα από τα λεγόμενα μεγάλα sites του ελληνικού διαδικτύου αλίευσα έναν ωκεανό μαργαριτάρια σχετικά με θέματα που αφορούν τα λουλούδια μας. Στην αρχή το διασκέδασα. Μετά άρχισα να εξοργίζομαι. Σκέφτηκα πως δεν θα ήταν σωστό να αναφερθώ κριτικά στο περιεχόμενο ενός άλλου site, όταν όμως πολλοί από τους επισκέπτες του Valentine μου έστειλαν e-mail προσπαθώντας να διασταυρώσουν την ορθότητα των πληροφοριών που διάβαζαν τότε πείστηκα πως έπρεπε κάτι να κάνω για το θέμα:

Σας παραθέτω λοιπόν τα "μαργαριτάρια" συνοδευμένα με δικά μου σχόλια, και εσείς βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Το ύψος του κατιφέ μπορεί να προσεγγίσει τα 25-30 εκατοστά. Ο κατιφές προσβάλλεται σπάνια από αρρώστιες και δέχεται λιγοστές επιδρομές ζωυφίων. (Δηλαδή οι εκατοντάδες ποικιλίες κατιφέ που δεν είναι νάνες προφανώς περνάνε απαρατήρητες. Όσο για τις αρρώστιες, φαίνεται ότι τα ζωύφια τετρανύχου που κατάφαγαν τους κατιφέδες μιας γειτόνισσας μου δεν θα είχαν διαβάσει το συγκεκριμένο σχόλιο)

Φίκος ο εσωτερικός Διαθέτοντας πάνω από 800 είδη και 2.000 ποικιλίες. Τα φύλλα του φίκου είναι συνήθως μεσαίου μεγέθους, σε χρώμα βαθύ πράσινο. (Φίκος ο εσωτερικός;;; Αν και ανέτρεξα στα 800 είδη του τέτοιο δεν βρήκα. Αλλά πώς να κάνει κανείς ένα θέμα όταν δεν το ξέρει; Γράφει φίκος ο εσωτερικός για να δείξει ότι είναι φυτό εσωτερικού χώρου, και το περιγράφει κατ' εκτίμηση -φύλλα μεσαίου μεγέθους σε χρώμα βαθύ πράσινο- και καθάρισε! Όσοι έχετε στο σπίτι σας Φίκους ελαστικούς - αυτούς με τα μεγάλα φύλλα ή φίκούς δίχρωμους μην ανησυχείτε. Φίκοι είναι κι αυτοί μόνο που δεν το ...ξέρουν!)

Ανθισμένοι...δίανθοι Είναι φυτά ετήσια, τα οποία ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τα γαρίφαλλα, με τα οποία, μάλιστα μοιάζουν και πάρα πολύ. Το έδαφος στο οποίο θα αναπτυχθούν θα πρέπει να είναι καλά αποξηραμένο. (Ο δίανθος -το άνθος του Δία-, είναι το άγριο ελληνικό γαρίφαλο απ' όπου ονομάστηκε έτσι όλη η οικογένεια. Ωστόσο μην επιχειρήσετε να αγοράσετε "δίανθους" για φύτεμα γιατί μάλλον ο προμηθευτής σας δεν θα καταλάβει τι του ζητήσατε. Αν παρ' όλα αυτά φυτέψετε γαριφαλάκια φροντίστε το χώμα τους να έχει καλή αποστράγγιση και βέβαια όχι να είναι "αποξηραμένο"!!!)

Γιούκα. Είναι ετήσιο, ενώ το ύψος μπορεί να προσεγγίσει τα 90 εκατοστά. (Ξέρω, ξέρω! Έχετε γιούκα στο σπίτι σας και έχει φτάσει το αθεόφοβο πάνω από δυο μέτρα και ακόμα συνεχίζει...Θυμάστε πόσο μικρό ήταν όταν το αγοράσατε πριν πέντε χρόνια. Θαύμα παιδιά. Θαύμα!)

Τα φούξια. Το ηλιακό φως είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των φούξια. (Το φούξια, του φούξια, τα φούξια των φούξια, ω φούξια!! Αν η φούξια σας (σκουλαρικιά) συμπεριφέρεται παράξενα είναι γιατί έχει κρίση ταυτότητας. Θα της περάσει...)

Η πετούνια είναι ένα φυτό σχετικά σπάνιο στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό της είναι ότι έχει φοβερή αντοχή στο κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες. (Τόσο σπάνιο, που οι 150.000 πετούνιες που καλλιεργήσαμε φέτος μόνο στα δικά μας φυτώρια είναι προφανώς συλλεκτικές! Μόνο που οι καημένες θα χαλάσουν σαν ετήσια φυτά που είναι και έτσι δεν θα προλάβουν να αποδείξουν την "φοβερή αντοχή τους" στο κρύο!)

Οι πανσέδες συγκαταλέγονται στα θαμνώδη λουλούδια, καθώς το ύψος τους μπορεί να φτάσει τα 23 εκατοστά. (Φυσικά το ύψος δεν είναι κριτήριο για να κατατάξεις ένα φυτό στα θαμνώδη. Η μπανανιά για παράδειγμα που φτάνει τα  5-6 μέτρα ύψος είναι ποώδες! Όπως και ο πανσές άλλωστε, αλλά σ' αυτόν τουλάχιστο είναι εμφανές! Όσο για το ύψος των 23 εκατοστών πάντα μου άρεσε η ακρίβεια!!!!)

Στα γεράνια το ύψος τους μπορεί να αγγίξει τα 40 εκατοστά. (Το ξέρω ότι χιλιάδες Ελληνίδες νοικοκυρές θα διαφωνήσουν και θα δείχνουν με καμάρι τα ανεπτυγμένα γεράνια τους αλλά τι ξέρουν αυτές;)

Ντάλια. Το ύψος της μπορεί να φτάσει τα 20 εκατοστά. (Είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με κάποιου είδους κόμπλεξ σχετικά με το ύψος, αλλιώς δεν εξηγείται. Ούτε και οι πιο νάνες ποικιλίες ντάλιας δεν είναι τόσο κοντές. Αν οι δικές σας ξεπερνούν το ένα μέτρο το κάνουν απλά για να σας εκνευρίσουν.)

Επίλογος

Τι με έπιασε και ασχολούμαι με αυτά τα ευτράπελα; Μα όπως είπα η αιτία είστε εσείς και οι απορίες σας. Η βαθύτερη όμως αιτία βρίσκεται σε όσους από εσάς γνωρίζουν πραγματικά από φυτά αλλά δεν δημοσιοποιούν την γνώμη τους. Έτσι θα επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι μπορείτε να στέλνετε θέματα με λουλούδια για δημοσίευση στο Valentine ώστε να βοηθήσουμε και τους υπόλοιπους Έλληνες χρήστες του διαδικτύου να βρουν έγκυρες πληροφορίες γύρω από τα λουλούδια. Εκτός δηλαδή κι αν προτιμάτε να διασκεδάζετε φυτεύοντας λαμπογιάλια.

Μιχάλης Πολίτης 

  

  ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ

Χιούμορ

Ένα μικρό σκουλήκι από το Μεξικό
"Μαργαριτάρια" στον κήπο σας
On-line παγκάκια
Θα ’θελα να ’μουν κηπουρός
Μια μπυρίτσα
Σαν τον Χότζα
Ανθοδέσμες τρομοκράτες!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version