Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ » Χιούμορ

Valentine.gr  

Μια μπυρίτσα
Ενίοτε η κηπουρική είναι καλό άλλοθι για μια μπυρίτσα παραπάνω.

Μια μπυρίτσα κάνει καλό στη διανοητική ικανότητα. Αυτό υποστηρίζει έρευνα του University College του Λονδίνου, στοιχεία της οποίας δημοσίευσε η εφημερίδα Times. Από την έρευνα προκύπτει ότι όσοι πηγαίνουν στις παμπ παρουσιάζουν βελτιωμένη ικανότητα στον προφορικό λόγο και στη νόηση. Οι επιστήμονες πάντως τονίζουν ότι η έρευνά τους εξετάζει μόνο την κοινωνική σκοπιά και όχι την επίδραση της μπύρας στον εγκέφαλο.

Επίδραση η οποία είναι εμφανής στους ίδιους τους επιστήμονες που έκαναν την έρευνα αφού δεν χρειάζεται να μπει κανείς σε τόσο κόπο για να αποδείξει τα αυτονόητα.

Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν, δραστηριότητες περισσότερο ήρεμες όπως η κηπουρική και η ζωγραφική με νερομπογιές δεν έχουν τέτοιες ευεργετικές επιδράσεις. Για να φτάσουν να εξωτερικεύουν τέτοια συμπεράσματα οι Εγγλέζοι, οι κατεξοχήν λάτρεις της κηπουρικής, κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Γιατί, χόμπι όπως η ζωγραφική και η κηπουρική όντας από μόνα τους χαλαρωτικά και μοναχικά είναι προφανές ότι δεν βελτιώνουν τον προφορικό λόγο. Γιατί ούτε ψιλή κουβέντα μπορείς να πιάσεις με τις ακουαρέλες ούτε συζήτηση υψηλού επιπέδου μπορείς να κάνεις με τις τουλίπες.

Και μην ακούτε μερικές νοικοκυρές που κοκορεύονται στις ζηλιάρες γειτόνισσες. "Εγώ τα λουλούδια μου; Τους μιλάω!". Με τον σύζυγό της βέβαια δεν αλλάζει κουβέντα αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Κάπου αλλού το πήγαινε η έρευνα λοιπόν και ιδού. Οι ερευνητές βρήκαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθηθεί η διανοητική ικανότητα είναι οι τακτικές επισκέψεις σε θέατρα, γκαλερί και αρχοντικά σπίτια, ενώ από κοντά ακολουθούν η ανάγνωση και η μουσική. Ευεργετικές είναι οι επιδράσεις και για όσους πηγαίνουν σε νυχτερινά κέντρα, μετέχουν σε εθελοντικές οργανώσεις και παρακολουθούν νυχτερινά μαθήματα.

Το πιάσατε το υπονοούμενο; Πάει ο καιρός που ο καλός γείτονας φρόντιζε τον κήπο της γειτόνισσας. Τώρα πρέπει να ξημεροβραδιάζεται στις παμπ για να αναπτύξει τον προφορικό του λόγο, εξυμνώντας τα κατορθώματα της Μάντσεστερ, και κάνοντας λεκτικές διατριβές στις σερβιτόρες που ξεπερνούν τα όρια της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Έτσι είναι πάνω απ' όλα η υγεία και η διανοητική ικανότητα. Την οποία ωστόσο δεν βλέπω να ανακτούν γρήγορα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν έχετε δοκιμάσει εγγλέζικη μπύρα καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα αυτή των Άγγλων βασίστηκε σε μια προηγούμενη έρευνα ενός καθηγητή της φιλοσοφίας. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό αληθεύει, γι' αυτό δημοσιεύουμε εδώ αυτήν την έρευνα και τα συμπεράσματα δικά σας.

Δυο μπυρίτσες

Ένας καθηγητής φιλοσοφίας εμφανίστηκε στην τάξη του με ένα μεγάλο χάρτινο κουτί. Χωρίς να μιλήσει, πήρε από την χάρτινη κούτα ένα άδειο γυάλινο βάζο και άρχισε να το γεμίζει με μικρές πέτρες. Οι μαθητές τον κοιτούσαν με απορία. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο ρώτησε:
-Είναι γεμάτο το βάζο;
Και οι μαθητές απάντησαν:
-Ναι είναι γεμάτο.
Αυτός χαμογέλασε και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με μικρά βότσαλα και άρχισε να γεμίζει το βάζο, το κούνησε λίγο και τα βότσαλα κύλησαν και γέμισαν τα κενά μεταξύ των πετρών. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο, ρώτησε:
-Είναι γεμάτο το βάζο;
Και οι μαθητές απάντησαν:
-Ναι είναι γεμάτο.
Αυτός χαμογέλασε πάλι και χωρίς να μιλήσει, πήρε από τη χάρτινη κούτα ένα σακουλάκι με άμμο και άρχισε να την αδειάζει μέσα στο βάζο. Η άμμος χύθηκε και γέμισε όλα τα κενά μεταξύ των πετρών και των βότσαλων. Όταν το βάζο δε χωρούσε άλλο, ρώτησε:
-Είναι γεμάτο το βάζο;
Οι μαθητές δίστασαν για λίγο, αλλά απάντησαν:
-Ναι είναι γεμάτο.
Αυτός χαμογέλασε πάλι και χωρίς να μιλήσει πήρε από την χάρτινη κούτα δύο μπουκάλια μπύρες και άρχισε να τα αδειάζει μέσα στο βάζο. Τα υγρά γέμισαν όλο το υπόλοιπο κενό του βάζου. Όταν το βάζο δεν χωρούσε άλλο, ρώτησε:
-Είναι γεμάτο το βάζο;
Οι μαθητές αυτή τη φορά γέλασαν και είπαν:
-Ναι, είναι γεμάτο.
-Τώρα, λέει ο καθηγητής, θέλω να θεωρήσετε ότι το βάζο αυτό αντιπροσωπεύει τη ζωή σας.

1. Οι πέτρες είναι τα πιο σημαντικά στη ζωή σας, οικογένεια, ο σύντροφός σας, τα παιδιά σας, η υγεία σας, οι καλοί σας φίλοι. Είναι τόσο σημαντικά που ακόμα κι αν όλα τα υπόλοιπα λείψουν, η ζωή σας θα εξακολουθήσει να είναι γεμάτη.

2. Τα βότσαλα είναι τα άλλα πράγματα που έρχονται στη ζωή μας, όπως οι σπουδές, η δουλειά μας, το σπίτι μας, το αυτοκίνητό μας, τα στερεοφωνικά μας. Αν αυτά τα βάλετε πρώτα στο βάζο δεν θα υπάρχει χώρος για τις πέτρες, τα σημαντικά της ζωής.

3. Η άμμος είναι όλα τα υπόλοιπα τα πολύ μικρά της ζωής. Αν βάλεις πρώτα άμμο στο βάζο, δεν θα υπάρχει χώρος ούτε για τις πέτρες αλλά ούτε για τα βότσαλα. Το βάζο είναι η ζωή σας. Αν ξοδεύετε χρόνο και δύναμη για μικρά πράγματα, δεν θα βρείτε ποτέ χρόνο για τα πιο σημαντικά. Ξεχωρίστε πια είναι τα πιο σημαντικά για την ευτυχία σας. Μιλήστε με τους γονείς σας, παίξτε με τα παιδιά σας, απολαύστε τη σύντροφό σας, προσέξτε την υγεία σας, χαρείτε με τους φίλους σας. Πάντα θα υπάρχει χρόνος για γνώση και σπουδές, πάντα θα υπάρχει χρόνος για εργασία, πάντα θα υπάρχει χρόνος για να φτιάξετε το σπίτι σας, το αυτοκίνητό σας, τα στερεοφωνικά σας. Όμως να φροντίσετε για τις πέτρες πρώτα. Ξεχωρίστε τις προτεραιότητες.

Οι μαθητές είχαν μείνει άφωνοι. Ένας όμως ρώτησε:
-Καλά, η μπύρα τι αντιπροσωπεύει;
Ο καθηγητής γελώντας του απαντά:
-Χαίρομαι που ρωτάς. Θα σας πω. Δεν έχει σημασία πόσο γεμάτη είναι η ζωή σας, δεν έχει σημασία πόσο στριμωγμένος είσαι, γιατί πρέπει να ξέρεις ότι
ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΓΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΠΥΡΙΤΣΕΣ.

Μιχάλης Πολίτης 

  

  ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ

Χιούμορ

Ένα μικρό σκουλήκι από το Μεξικό
"Μαργαριτάρια" στον κήπο σας
On-line παγκάκια
Θα ’θελα να ’μουν κηπουρός
Μια μπυρίτσα
Σαν τον Χότζα
Ανθοδέσμες τρομοκράτες!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version