Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Valentine.gr  

Η γιορτή της Μητέρας από την αστεία της πλευρά.

Ήρθε σχεδόν, για άλλη μια φορά η ώρα, να δώσουμε τον ετήσιο φόρο τιμής στο πιο μυστηριώδες, θαυμάσιο και παντοδύναμο από τα πλάσματα, την μητέρα - και δεν το λέω αυτό επειδή ίσως διαβάσει αυτές τις γραμμές μια μέρα. Η μητέρα είναι αληθινά η μαγική εκείνη κόλλα που κρατάει ενωμένη την σύγχρονη οικογένεια. Έτσι αποφασίσαμε να αποδώσουμε έναν ιδιαίτερο φόρο τιμής στις απανταχού μαμάδες παρουσιάζοντας αυτά τα λίγο - πολύ γνωστά πράγματα σχετικά με την μητρότητα, λιγάκι διαφορετικά είν' αλήθεια.

Η μαμά σας είναι προορισμένη να είναι η καλύτερη μαμά σ' ολόκληρο τον κόσμο, εκτός από την πεθερά της φυσικά!

Ο καθένας μας έχει μια μητέρα. Η μητέρα σας είχε μια μητέρα, και η μητέρα της μητέρας σας είχε μια μητέρα. Αυτό δίνει το δικαίωμα να υποθέσουμε ότι αν γυρίζαμε το χρόνο προς τα πίσω αρκετά μακριά, θα συναντούσαμε την πρώτη μητέρα, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά. Μερικοί υπογράφουν την θεωρία της Άπειρης Μητρότητας, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι υπάρχει μια άπειρη μητέρα που είναι μητέρα όλων των μητέρων. Χάος!

Οι μητέρες λατρεύτηκαν τουλάχιστο από την αρχαιότητα. Στην αρχαία Ελλάδα η γονιμότητα εξασφαλιζόταν κατά την διάρκεια της άνοιξης με την θυσία παρθένων στη Ρέα, την μητέρα των θεών. Η πρακτική αυτή εγκαταλείφθηκε σύντομα όταν έγινε φανερό, ότι θυσιάζοντας τέλειες γόνιμες παρθένες ήταν ένας φοβερά ηλίθιος τρόπος για να γιορτάσεις την γονιμότητα!

Η σύγχρονη γιορτή της Μητέρας άρχισε όταν μερικές μητέρες από την Δυτική Βιρτζίνια των Η.Π.Α. "τα πήραν στο κρανίο", επειδή κανένας στην οικογένεια δεν τις βοηθούσε με τις δουλειές του σπιτιού, και αποφάσισαν να τους ανταποδώσουν στα ίσα. Το γεγονός καταγράφηκε στην ιστορία σαν το Μεγάλο Βρωμερό Απόστημα του 1908, κατά την διάρκεια του οποίου ολόκληρο το κράτος των Η.Π.Α. βρέθηκε να υποφέρει από έλλειψη καθαριότητας για τρεισήμισι εβδομάδες μέχρι που οι μητέρες κάλμαραν με λουλούδια και απελπισμένες εκκλήσεις γραμμένες σε ευχητήριες κάρτες!

Έρευνες κατέδειξαν ότι αν δεν υπήρχαν οι μητέρες, περίπου το 92% από εμάς θα πέθαινε από το κρύο, κυκλοφορώντας χωρίς κάποιο πανωφόρι, προτού προλάβει να συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του!

Ιερογλυφικά στην μεγάλες πυραμίδες της Αιγύπτου, ξεκάθαρα δείχνουν ότι ήταν γνωστό από την αρχαιότητα ακόμα, πως η απόλαυση της μητρότητας αρχίζει όταν τα παιδιά έχουν πέσει για ύπνο!

Οι μητέρες πιγκουΐνοι μερικές φορές ισορροπούν τα αυγά τους στην άκρη του ράμφους τους, για να τα προστατέψουν από το παγωμένο έδαφος!

Υπάρχουν σοβαροί λόγοι να πιστεύεται ότι χωρίς μητέρες η πλειονότητα από εμάς θα ήμασταν υποσιτιζόμενοι πάνω στην ανάπτυξή μας, έχοντας σαν μοναδικό διαιτολόγιο χάμπουργκερ, γύρους, τσιπς και μπύρες. Αν και είναι γνωστό ότι οι εργένηδες έχουν καταφέρει να επιβιώνουν για χρόνια με χάμπουργκερ, γύρους, τσιπς και μπύρες, οι ειδικοί επιβεβαίωσαν ότι ένα τέτοιο περιορισμένο διαιτολόγιο μπορεί να είναι ιδιαίτερα βλαβερό για ένα παιδί που βρίσκεται στην ανάπτυξη!

Είναι πέρα για πέρα φανερό, ότι μόνο οι μητέρες φαίνεται να καταλαβαίνουν αληθινά, ότι οι χιονόμπαλες είναι στην πραγματικότητα μια τροφική ομάδα!

Όταν η μητέρα σου λέει, "Το δωμάτιό σου είναι χάλια", αυτό δεν είναι απλά μια παρατήρηση. Σημαίνει, "Καθάρισε το δωμάτιό σου."

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι χωρίς τις μητέρες, τα περισσότερα άπλυτα, κυρίως των ανδρών, δεν θα πλένονταν μέχρι να μύριζαν χειρότερα κι από κλούβια αυγά!

Όταν μια γυναίκα γίνεται μητέρα, δεν χρειάζεται πλέον ξυπνητήρι. Αυξάνεται επίσης η ικανότητά της να περπατάει σε ένα πάτωμα που "κολλάει" χωρίς να το καθαρίζει!

Οι μητέρες έχουν το δικό τους είδος λογικής, που άμεσα και πειστικά εξαλείφει όλες τις διαφωνίες για χατίρι τους. Η τυπική ανάπτυξη αυτής της λογικής εμπεριέχεται στο επιχείρημα, "Είναι έτσι, επειδή το είπα εγώ!"

 

  Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

 

Η Γιορτή της Μητέρας (Ιστορικό)
Γαρίφαλα (τα λουλούδια της Γιορτής της Μητέρας)
Όταν ο Θεός έφτιαξε τις μαμάδες
Η γιορτή της μητέρας στην Ελληνική Μυθολογία
Η γιορτή της πεθεράς
Τα λουλούδια της πεθεράς
Η γιορτή της Μητέρας από την αστεία της πλευρά
Σοκολατένια τριαντάφυλλα για την γιορτή της Μητέρας
Φυτέψτε ένα χαμόγελο στη μαμά

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version