Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ - ΦΡΕΣΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Valentine.gr  

Εισαγωγή στην ανθοδιακόσμηση

Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται κυρίως για τα οικονομικά δεδομένα της ζωής τους, για το πως να κερδίζουν χρήματα, πως θα προμηθευτούν το φαγητό τους, πως θα ντυθούν, πως θα αποκτήσουν σπίτι, και άλλα πράγματα που είναι απαραίτητα στην καθημερινότητά μας. Αυτό θεωρείται δίκαια το πρώτο επίπεδο στην κοινωνιολογική ιεραρχία. Μεγάλη σημασία δίνουμε επίσης στο δεύτερο επίπεδο, στο πως θα ξοδέψουμε τον ελεύθερο χρόνο μας, για να δημιουργήσουμε διεξόδους αναψυχής που θα μας βοηθήσουν να χαλαρώσουμε από την δουλειά, θα μας κρατήσουν υγιείς και θα κάνουν τη ζωή μας περισσότερο ευχάριστη.

Ένα τρίτο μέρος στη ζωή μας, το οποίο συχνά δεν είναι τόσο καλά αναπτυγμένο ή δεν του δίνουμε την πρέπουσα σημασία, είναι η ανάπτυξη των αισθητικών μας αξιών. Αυτό το κομμάτι περιλαμβάνει την υποσυνείδητη ανάπτυξη της "κουλτούρας" μας και την συναίσθηση της αξίας των τυπικών τεχνών, αλλά περιλαμβάνει επίσης την επίγνωση και την συναίσθηση της αξίας της φύσης και των γενικών περιβαλλόντων μας.

Η φύση έχοντας μια μεγαλειώδη, ακαταμάχητη ομορφιά, μας χαρίζει μια εικόνα τόσο πλούσια που δεν μπορούμε απορροφήσουμε την πολυπλοκότητα της. Για πολλούς η συναίσθηση της αξίας της φύσης σταματάει εκεί. ’λλοι πάλι έχουν μια παραπλήσια πιο προσωπική αντίληψη και αντίδραση, φέρνοντας την φύση στα σπίτια τους. Διακοσμούν με λουλούδια και φυτά τους εσωτερικούς τους χώρους και μοιράζονται μαζί με τους άλλους το πως η φυσική ομορφιά προσθέτει αξία στην ζωή μας.

Στην ανθοδετική έχουμε την ευκαιρία να απευθυνθούμε και στις στις αυτές περιοχές. Μας προσφέρεται μια υψηλής αισθητικής εμπειρία και κατά την διάρκεια της σχεδιαστικής δημιουργίας αλλά και κατά την μεταγενέστερη απόλαυση του προϊόντος. Η διακοσμητική διαδικασία μπορεί να είναι μια υπέροχη φόρμα δημιουργικής ψυχαγωγίας. Από την απόκτηση των υλικών μέσα από μια χαλαρωτική απόδραση ή την πρόκληση μιας νέας φόρμας με προσωπική έκφραση. Είναι διασκεδαστική, πάντα διαφορετική, χωρίς ηλικία, φύλο, ή φυσικούς περιορισμούς. Για μερικούς η ανθοδιακόσμηση συνδυάζει αισθητική ψυχαγωγία και λειτούργημα. Προάγοντας ένα επιτυχημένο επαγγελματικό μοντέλο βιοπορισμού στο οποίο εκτός των άλλων έχεις την προσωπική ικανοποίηση να δουλεύεις με την ομορφιά και να συνεισφέρεις στην συναισθηματική ευχαρίστηση των άλλων.

Η ανθοδιακόσμηση μπορεί να οριστεί σαν "η τέχνη της οργάνωσης λουλουδιών και άλλων υλικών σε αρμονικές συνθέσεις." Αυτό μπορεί να μας κάνει να υποθέσουμε ότι ότι κάποιος πρέπει να είναι καλλιτέχνης για να έχει επιτυχία στην ανθοδιακόσμηση. Στην πραγματικότητα η ανθοδετική είναι ίσως το μοναδικό πεδίο των καλών τεχνών στο οποίο δημιουργική ικανότητα μπορεί να αναπτυχθεί σχεδόν από τον οποιονδήποτε. Το καλλιτεχνικό πλεονέκτημα στην ανθοδιακόσμηση είναι το μέσο έκφρασης. Ούτε οι μπογιές, ούτε ο πηλός, ούτε οι μουσικές νότες έχουν έμφυτη ομορφιά, μέχρι να μεταμορφωθούν ξεχωριστά μέσα από τεχνικές δεξιότητες υψηλού επιπέδου. Εμείς χρησιμοποιούμε λουλούδια και άλλα υλικά από την φύση που έχουν την δική τους ομορφιά και επικεντρωνόμαστε στο πως θα τα συνδυάσουμε, ώστε οι συνδυασμοί τους να βελτιώσουν με αυτήν την ομορφιά το περιβάλλον μας.

Η ανθοδετική δεν είναι η δύσκολη μορφή τέχνης που μερικοί πιστεύουν ότι είναι. Οι δεξιότητες είναι εύκολο να αναπτυχθούν και ο καλός σχεδιασμός είναι μέσα στις δυνατότητες του καθένα μας. Ούτε το οικονομικό, πρέπει να είναι εμπόδιο καθώς πολλά από τα λουλούδια που συλλέγουμε, τα χόρτα και τα φυλλώματα θα κάνουν εξαιρετικές συνθέσεις σε απλά βάζα και σε σκεύη της κουζίνας μας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημαντικά "κλειδιά" για να αναπτύξετε την κατάρτισή σας στην ανθοδιακόσμηση. Αυτά είναι: 

1. Η γνώση των αρχών της τέχνης και πως εφαρμόζονται αυτές στην ανθοδιακόσμιση.
2. Η γνώση των φυτικών υλικών, τα μεγέθη τους, τα σχήματα, τα χρώματα, η υφή και τα χαρακτηριστικά τους στην διακόσμηση.
3. Εξάσκηση, εξάσκηση και πάλι εξάσκηση.

Οι βασικές αρχές είναι οι ίδιες για όλες τις μορφές των οπτικών τεχνών, αλλά ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται διαφέρει ανάλογα με την τέχνη και τον καλλιτέχνη. Στην ανθοδετική χρησιμοποιούμε ζωντανά φυτικά υλικά και δεν μπορούμε (σημαντικά) να αλλάξουμε το μέγεθος, το σχήμα, το χρώμα ή την υφή τους αν και μερικές φορές καταφέρνουμε να αλλάξουμε την κατεύθυνση κάποιου κοτσανιού. Τυπικά, στηριζόμαστε στην προσεκτική επιλογή των λουλουδιών και των φυλλωμάτων και στην ισομερή τοποθέτησή τους στην σύνθεση έχοντας πάντα στο νου μας τις αρχές της τέχνης. Φυσικά όσο περισσότερο εξασκούμαστε στην ανθοδιακόσμηση τόσο πιο άνετη θα είναι για μας η επιλογή των λουλουδιών και η τοποθέτησή τους στις συνθέσεις καθώς και η επίτευξη των αρχών. Η προσωπική δημιουργικότητα και έκφραση τότε θα μπορέσουν να ακολουθήσουν και να αναπτύξουν το προσωπικό ύφος του διακοσμητή.

 

  ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ - ΦΡΕΣΚΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

roses001010.jpg (28248 bytes)Επισκεφτείτε το νέο
Valentine E-shop
για να αγοράστε λουλούδια ή άλλα προϊόντα. Πάνω από 1000 επιλογές σας περιμένουν. Κλικ στην εικόνα!

 

Φρέσκα Λουλούδια

Ανθοδιακόσμηση

Γάμος

Συλλυπητήρια

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version