Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ » Φιλοσοφία

Valentine.gr  

Να μας προλαβαίνει η ψυχή μας...

Conquistadores και Ινδιάνοι

Πολύ συχνά αναρωτιέμαι γιατί οι άνθρωποι ασχολούνται περισσότερο με πράγματα καθημερινής "διεκπεραίωσης" και λιγότερο με το πώς θα ξεχωρίσει η δική τους δουλειά από τις δουλειές των υπολοίπων επαγγελματιών του ίδιου χώρου.

Δηλαδή, καταναλώνουν το χρόνο τους επαναλαμβάνοντας καθιερωμένες πράξεις, ανακυκλώνοντας διαρκώς τα "αυτονόητα", χωρίς να τους απασχολεί το πρόβλημα της δημιουργίας μιας ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ εικόνας για την εταιρία τους, μιας εικόνας που θα έχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δικά της χρώματα και μια εντελώς ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ιδέα!

Οι Ινδιάνοι της Αμερικής, τότε που είχαν πάει εκεί οι "conquistador" και τους έβαζαν να κουβαλάνε τις προμήθειες στα μονοπάτια της ζούγκλας, έκαναν κάθε τόσο στάση για να ξεκινήσουν πάλι μετά από λίγο. Τους ρώτησαν, λοιπόν, οι ξένοι, γιατί το κάνουν αυτό; Τόσο εύκολα, άραγε, κουράζονται; Εκείνοι τότε απάντησαν: "Δεν είναι από κούραση. Σταματάμε για να μας προλαβαίνει η ψυχή μας!"

Αυτή η ιστορία έρχεται στο μυαλό μου κάθε φορά που βλέπω ανθρώπους και εταιρίες εγκλωβισμένους στο φαύλο κύκλο της καθημερινής λειτουργίας, του άγχους να τα προλάβουν όλα, να κερδίσουν περισσότερα...

Η "τέχνη της αφαίρεσης" είναι πολύ σημαντική και όποιος κατέχει τα μυστικά της και έχει τη δύναμη να τα εφαρμόσει είναι πολλαπλά κερδισμένος!

Κάποτε κάποιος μου είχε πει ότι δεν είχε χρόνο να δει την οικογένειά του και αποφάσισε να την βάλει στο καθημερινό του πρόγραμμα ως ...project! Βρήκε μία "λύση", αλλά την ουσία του προβλήματος δεν την άγγιξε!

Κι άλλη μια ιστορία:

Κάποιος "ψαγμένος" άνθρωπος ταξίδευε σε διάφορες χώρες με σκοπό να βρει όσο μπορεί περισσότερους σοφούς για να πάρει από αυτούς γνώσεις. Κάποτε επισκέφθηκε έναν τέτοιο σοφό, ο οποίος ήταν σε ένα μικρό δωμάτιο, χωρίς έπιπλα, με ελάχιστα αντικείμενα τριγύρω... Τον ρώτησε λοιπόν ο ταξιδιώτης, πώς μπορεί και ζει με τόσα λίγα πράγματα; Εκείνος, αντί απάντησης, του έκανε το ίδιο ερώτημα. "Δεν έχω πολλά πράγματα, γιατί εγώ είμαι περαστικός"... είπε ο ταξιδιώτης. "Κι εγώ" είπε ο σοφός, "περαστικός είμαι"!..

Περιορίστε, φίλοι, τις πολλές δραστηριότητες. Δώστε σημασία στην ποιότητα του χρόνου και όχι στην ποσότητα. Μειώστε την "παραγωγή" και αυξήστε την αξία!

Μη νομίζετε ότι εγώ το έχω καταφέρει... Αν το είχα καταφέρει, δεν θα ήμουν τώρα εδώ...
Γιάννης Γούτης

goutis@netter.gr

 

  

  ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ

Φιλοσοφία

Πολεμώντας ανεμόμυλους
Πότε επιτέλους θα γίνουμε πραγματικοί άνδρες;
Ρομαντισμός και πραγματικότητα
Όσο περισσότερη τεχνολογία αποκτούμε τόσο αυξάνονται οι ανασφάλειές μας
Η ανασφάλεια είναι εξέλιξη;
Το μόνο που χρειάζεται να φοβόμαστε είναι τα ελαττώματά μας
Το κόστος της βιασύνης
Να μας προλαβαίνει η ψυχή μας...
Κοινωνιολογικά μαθήματα από την ταινία "Πόλεμος των Άστρων"
Δυστυχώς, έπαψε πλέον να ισχύει η παροιμία "Ο κλέφτης κι ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται"
Μια αρχαία ελληνική συμβουλή για ισχυρούς και αλαζόνες ηγέτες
Ο Γλάρος και ο Ερχομός του Φωτός
Αγάπη στον κήπο
Το καλάθι με τα ψάρια και ο ανθοπώλης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version