Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ - ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Valentine.gr  

ΤΟ ΜΑΡΙΜΟ
Το Μαρίμο

Περιγραφή: 

Το Μαρίμο (Marimo) είναι ένα διακοσμητικό θαύμα. Είναι ένα είδος υδρόβιας άλγης που παίρνει την μορφή μπάλας και ζει μέσα στο νερό. Η ανάπτυξή του είναι πολύ αργή και γι' αυτό είναι ιδανικό για γυάλες ή ενυδρεία. Επίσης έχει την ιδιότητα να καθαρίζει και να οξυγονώνει το νερό. Για τους λόγους αυτούς είναι πολύ δημοφιλές σαν "κατοικίδιο ζωάκι" παρόλο που είναι φυτό. 

Το Marimo μπορεί να ζήσει σε νερό που φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου. Χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα, αλλαγή νερού κάθε δύο εβδομάδες. Εφόσον το νερό αλλάζεται σε τακτική βάση το Marimo θα ζήσει και θα αναπτυχθεί. Δεν απαιτεί το φυσικό φως του ήλιου και μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε είδος φωτός, στο οποίο έχει πρόσβαση. Με το σωστό περιβάλλον ένα Marimo μπορεί να ζήσει έως και 100 χρόνια.

Το Marimo μπορεί να ζήσει μόνο του στο νερό. Συνήθως προτιμά να βρίσκεται στο βυθό της γυάλας. Μπορεί επίσης να ζήσει μαζί με άλλα Marimo, μαζί με άλλα φυτά οξυγονωτές αλλά και μαζί με ψάρια.

Επειδή καθαρίζει το νερό έχει την τάση να μαζεύει τα βακτηρίδια. Γι' αυτό κάπου κάπου θα πρέπει να το βγάζετε από το νερό και να το πιέζετε σαν να το στραγγίζετε για να αποβάλει τα βακτηρίδια. Έτσι θα διατηρεί το πράσινο ζωηρό του χρώμα. Τα υπολείμματα άλγης που κατακάθονται στον πυθμένα της γυάλας, αν ενωθούν θα σχηματίσουν σιγά σιγά ένα νέο Marimo. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ αργή και αυτό κάνει την διατήρηση ενός Marimo πιο συναρπαστική για τους ιδιοκτήτες του.

Διατίθεται σκέτο σε πλαστική γυάλα συντήρησης ή σε διακοσμητικό σετ δώρου (γυάλινη γυάλα ενυδρείου).

 

 

Το βασικό σετ περιλαμβάνει:

Γυάλα ενυδρείου (γυάλινη) (Διάμετρος: 13cm - Ύψος: 11cm) 
Ένα Marimo σε πλαστική γυάλα συντήρησης.
Σακουλάκι  με διακοσμητικό χαλίκι
Σακουλάκι με κογχύλια.
Διακοσμητικό διάφανο αστερία.
Έντυπες πληροφορίες και οδηγίες συντήρησης για το Marimo

SUPER ΠΡΟΣΦΟΡΑ!
Το
Marimo
Μόνο 20.00 €

Μια καταπληκτική προσφορά για το σπίτι σας μια θαυμάσια ιδέα για δώρο!

Όταν δοθεί σε κάποιον ως δώρο ή βρεθεί με κάποιο τρόπο στα χέρια του θεωρείται ότι συμβολίζει την αιώνια αγάπη. Το ίδιο ισχύει και για το σπίτι που το φιλοξενεί. Είναι φυλαχτό αγάπης στο Feng Shui.

Tip: Μπορείτε να πάρετε και σκέτα Marimo σε πλαστική γυάλα συντήρησης και να τα τοποθετήσετε σε δική σας γυάλα ή ενυδρείο. Η τιμή για σκέτο Marimo είναι 10,00€. 

Μπορείτε επίσης να διαλέξετε διαφορετικό τύπο ή μέγεθος γυάλας και άλλων αξεσουάρ από την συλλογή μας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε.

Για παραγγελίες μεγαλύτερες των 80,00€ τα μεταφορικά είναι δωρεάν!

 

Ότι θέλατε να ξέρετε για το Marimo

Το φυτό Μαρίμο - Marimo (Aegagropila linnaei) είναι ένα είδος υδρόβιας πράσινης άλγης που βρίσκεται κυρίως σε λίμνες, στο βόρειο ημισφαίριο. Το Marimo είναι μια σπάνια μορφή ανάπτυξης, όπου τα φύκια (άλγη) αναπτύσσονται σχηματίζοντας μεγάλες πράσινες μπάλες, με βελούδινη όψη. Τέτοιες μπάλες βρέθηκαν να σχηματίζονται μόνο στην Ισλανδία, τη Σκωτία, την Ιαπωνία, την Εσθονία και την Αυστραλία.

Από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε το Marimo, έχει γίνει ένα δημοφιλές «κατοικίδιο» για τους ιδιοκτήτες ενυδρείου. Προκειμένου να διαφυλαχθεί το φυσικό Marimo, καλλιεργούνται και πωλούνται τα τεχνητά Marimo. Αν και μια μπάλα από άλγη δεν μπορεί να φαίνεται και τόσο συναρπαστική ιδέα για κατοικίδιο, υπάρχουν πράγματι πολλοί λόγοι για τους οποίους το Marimo είναι τόσο δημοφιλές. Απαιτεί σχεδόν μηδενική φροντίδα ή προσοχή για να αναπτυχθεί, και μπορεί να ζήσει χωρίς το φως του ήλιου, σε οποιοδήποτε τύπο ενυδρείου. Επίσης, το Marimo παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον να το παρακολουθείς καθώς επιπλέει πάνω κάτω, ανάλογα με τις αλλαγές στο περιβάλλον και την ποσότητα του φωτός που λαμβάνει. Η κίνηση αυτή προκαλεί πραγματικά μπέρδεμα σε πολλούς ανθρώπους, ώστε να θεωρούν το Marimo ως έναν είδος υδρόβιου ζώου.

Επίσης σημαντικό είναι ότι το Marimo αντιπροσωπεύει την αγάπη, σύμφωνα με την ιαπωνική λαογραφία. Υπάρχει ένας μύθος που περιβάλλει το Marimo και τη σύνδεσή του με την κόρη ενός φυλάρχου αυτής τής χώρας. Σύμφωνα με την ιστορία, η κοπέλα έτρεξε και έφυγε μακριά μαζί με τον εραστή της, όταν ο πατέρας της δεν ενέκρινε τη σχέση τους. Η αγάπη τους ήταν τόσο ισχυρή, που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι, το πνεύμα τους γέννησε το Marimo και εξακολουθεί να υπάρχει μέσα σε αυτό μέχρι σήμερα. Λόγω αυτής της ιστορίας, το Marimo είναι γνωστό ως "φυτό της αγάπης" και λέγεται ότι η άλγη μπορεί να αναγνωρίσει την αληθινή αγάπη. Στην πράξη, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να δώσουν ένα Marimo στο αγαπημένο τους πρόσωπο, ελπίζοντας να περάσουν μαζί το υπόλοιπο της ζωής τους.

Τα Marimo χρησιμοποιούνται επίσης στην διακόσμηση ενυδρείων και terrarium.

Το Marimo θεωρείται σύμβολο αιώνιας αγάπης στο Feng Shui. Φέρνει την αγάπη στο σπίτι μας και βελτιώνει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στο σπίτι ή στη δουλειά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες, επικοινωνήστε μαζί μας στα :
Tηλ. 23310 60629
E-mail : sales@valentine.gr
 

 

 

  ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ - ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Simple Tabber Example

Διάφορα

ON LINE ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΩΝ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΘΟΦΟΡΩΝ ΘΑΜΝΩΝ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΑΡΠΟΦΟΡΩΝ ΘΑΜΝΩΝ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΗΤΩΝ ΦΥΤΩΝ
ΓΛΑΣΤΡΕΣ - ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ - ΦΥΤΟΔΟΧΕΙΑ
SPACE POST PLANTS - ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΠΑΚΕΤΟ
ΤΟ ΡΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΙΧΟΥΣ
ΤΟ ΤΕΤΡΑΦΥΛΛΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ
ΤΟ ΑΕΡΟΦΥΤΟ ΝΕΠΤΟΥΝΟΥΣ
ΤΟ ΜΑΡΙΜΟ
FENG SHUI - ZEN ΚΗΠΟΣ - YIN YANG
BONSAI KIT - ΜΠΟΝΣΑΙ ΣΕΤ ΔΩΡΟΥ
ΣΑΡΚΟΦΑΓΑ ΦΥΤΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ (ΓΥΑΛΑ)
ΑΕΡΟΦΥΤΑ ΤΙΛΑΝΣΙΕΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ (ΓΥΑΛΑ)
ΑΕΡΟΦΥΤΑ ΤΙΛΑΝΣΙΕΣ ΣΕ ΓΥΑΛΙΝΟ ΔΟΧΕΙΟ (ΣΕΤ ΔΩΡΟΥ DIY)
ΚΡΥΠΤΑΝΘΟΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ (ΓΥΑΛΑ)
ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΚΗΠΟΥ - ΝΑΝΟΙ ΚΑΙ ΞΩΤΙΚΑ
ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗΣ
BIO PLANT TUNNEL - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΝΕΛ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΦΥΤΩΝ
ΜΙΝΙ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ CULTI CAVE
ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟΣ ΣΠΟΡΕΑΣ ΕΔΑΦΟΥΣ SUPER-SEEDER
ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΦΥΤΡΩΝ BIO-STARTER
Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ
ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΝΕΡΟΥ AQUAPERLA
ΣΕΤ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΠΕΣΙΑΛ

  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Μήπως το λουλούδι σας αρρώστησε;

Ρωτήστε τον γιατρό των λουλουδιών. Κλικ στην εικόνα

Τώρα ο Γιατρός των λουλουδιών λύνει τις απορίες σας και on-line!
Κλικ εδώ!


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version