Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
 

flaglogo-gr.bmp (910 bytes)  

Unitedkingdom_sm.gif (528 bytes)  

Welcome To The Greek Flowers Portal

Home   Info   Contact   E-shop

   

Θέλετε να ενημερώνεστε καλύτερα από το Valentine; Γράψτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση παρακάτω και κάντε κλικ στο κουμπί:


 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...

 

  VALENTINE'S DAY

Valentine.gr  

Ο Έρωτας στο διαδίκτυο.

Ιστορίες, Αρθρα, Συμβουλές, και άλλα...

Διαδικτυακές ερωτικές σχέσεις: παίξτε τις εκ του ασφαλούς

Καθώς ο περισσότερος κόσμος σήμερα έχει πρόσβαση στο internet μέσα από την δουλεία, την εκπαίδευση ή από οικιακούς υπολογιστές, η τάση για online επικοινωνία βρίσκεται σε έξαρση. Με την αυξανόμενη δημοτικότητα αυτού του τρόπου δημιουργίας σχέσεων, μερικά άτομα συχνά δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι αυτό μπορεί να είναι μια αρκετά επικίνδυνη κατάσταση. Ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι και μέρη στο internet που πρέπει να προσέχετε, όπως δείχνει καθαρά η δική μου εμπειρία.

Όταν έκανα διάλειμμα από την δουλειά μου στον οικιακό μου υπολογιστή, συνδεόμουν σε ένα chat room και γρήγορα συμμετείχα στη συζήτηση που γινόταν εκεί. Έμπαινα σε τέτοια chat rooms κάπου κάπου αλλά ποτέ δεν συνέχιζα την συζήτηση με κάποιον έξω από το chat. Ξεκίνησα να συνομιλώ μια μέρα με ένα άτομο του άλλου φύλου έναν άντρα και χρησιμοποίησα το ψευδώνυμό μου. Ένοιωσα μια παράξενη σύνδεση με αυτό το άτομο καθώς μιλούσα μαζί του. Είχαμε τα ίδια χόμπι και δραστηριότητες. Είχαμε παρόμοιες καριέρες και επίσης είμαστε και οι δύο παντρεμένοι με παιδία, έχοντας ευτυχισμένο γάμο. Κανένας μας δεν είχε παράπονο από τον τρόπο ζωής του, αλλά και οι δύο από τη φύση μας δεν είχαμε πολλούς φίλους να συζητάμε.


Μιλήσαμε μερικές φορές ακόμα μετά από αυτό και αναφερόμασταν σε περισσότερες προσωπικές λεπτομέρειες σχετικά με τους εαυτούς μας κάθε φορά. Στο τέλος ανταλλάξαμε φωτογραφίες και αρχίσαμε να αλληλογραφούμε και μέσα από email επίσης. Ανακάλυψα πως ορμούσα στον υπολογιστή αμέσως μόλις ο άντρας μου έφευγε για την δουλειά κάθε μέρα, και συνειδητοποίησα ότι ένοιωθα μια έλξη γι' αυτόν τον άνθρωπο. Στη μέση κάποιας συζήτησης μια μέρα αυτός ο άνθρωπος μου είπε ότι ήταν ερωτευμένος μαζί μου. Η λογική πλευρά του εαυτού μου, μου έλεγε πως ήταν τρελός. Στο κάτω κάτω, γνωριζόμασταν μόλις λίγες εβδομάδες. Ωστόσο στο υποσυνείδητό μου αιωρούταν αυτή η σκέψη, και ήθελα να συνεχίζω να συνομιλώ μαζί του.


Λίγο καιρό αργότερα, άρχισε να μου λέει να αφήσουμε τις οικογένειές μας για να είμαστε μαζί. Αποφάσισα ότι ήταν καιρός να σταματήσω αυτήν την ιντερνετική σχέση, καθώς δεν είχα ποτέ μου σκοπό να συναντήσω αυτόν τον άνθρωπο στην πραγματικότητα. Έτσι πολύ απλά και ευγενικά του είπα την άποψη μου. Το ίδιο απόγευμα δεχτήκαμε το πρώτο από μια σειρά αναπάντητα τηλεφωνήματα, μέχρι που αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τηλεφωνικό νούμερο. Δυστυχώς, αυτό δεν ήταν αρκετό για αυτό το άτομο.


Έσπευσε να πληροφορήσει τον σύζυγό μου σχετικά με την "περιπέτειά" μας. Ο άντρας μου κι εγώ, τελικά το ξεπεράσαμε το θέμα, αλλά πιθανόν να υπάρχει πάντα από εδώ και πέρα μια σκιά καχυποψίας μεταξύ μας. Έχω μιλήσει με πολύ κόσμο που με διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα στις ιντερνετικές σχέσεις. Ωστόσο η εμπειρία μου κυρίως μου έδωσε ένα μάθημα και το μόνο που ελπίζω είναι ότι και οι άλλοι θα καταλάβουν πως κανείς δεν είναι στην πραγματικότητα αυτός που δείχνει μέσα από το internet.


Οδηγίες για να συνομιλείτε online με αγνώστους εκ του ασφαλούς:

  • Μην χρησιμοποιείτε το αληθινό σας όνομα. Χρησιμοποιήστε ψευδώνυμο.

  • Όταν βρίσκεστε σε μια γραμμή συνομιλίας (chat line), αφήστε κενό το δημόσιο προφίλ σας. Μόνο άνθρωποι που πραγματικά "γνωρίζετε" χρειάζονται έτσι κι αλλιώς αυτήν την πληροφορία.

  • Μην δίνετε ποτέ την διεύθυνσή σας ή το τηλέφωνό σας. Να είστε καχύποπτοι όταν κάποιοι σας δίνουν το τηλέφωνό τους. Πολλοί χρησιμοποιούν αναγνώριση κλήσεων.

  • Αποφύγετε να στέλνετε την φωτογραφία σας σε άλλους.

  • Αν αποφασίσετε να αλληλογραφήσετε με email, δημιουργείστε έναν λογαριασμό με ψευδώνυμο, ή έναν λογαριασμό που δεν έχει το πραγματικό σας όνομα. Πολλά sites προσφέρουν την δυνατότητα παροχής δωρεάν λογαριασμών. Θυμηθείτε ότι μπορείτε να δώσετε το πραγματικό σας όνομα αφού πρώτα οικοδομήσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με ένα πρόσωπο.

  • Δεν έχει σημασία πόσο ειλικρινής μπορεί να δείχνει κανείς. Χρειάζεται πολύς καιρός για να εμπιστευτείς κάποιον.

 

  VALENTINE'S DAY

 

Περί Έρωτος...
Η προέλευση της Γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου
Rodolfo Valentino. Ο μύθος του Μεγάλου Εραστή
Το πιο διάσημο κινηματογραφικό φιλί

Ο Έρωτας στο διαδίκτυο

Μπορούν ένας άντρας και μια γυναίκα να ερωτευτούν μέσα από το Internet;
Δεν μπορείς να ερωτευτείς με ένα website.
Φλερτ με e-mail. Οι αρσενικοί επιτίθενται ηλεκτρονικά!
Διαδικτυακές ερωτικές σχέσεις: παίξτε τις εκ του ασφαλούς

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ...


 

Valentine.gr/The Greek Flowers Portal
....

Home | Information | Advertise | Contact Us | Greek Version | English Version